folder Tahribat.com Forumları
linefolder Hukuk & Muhasebe & Sigorta Soru - Cevap
linefolder İnternet Hukukundan Anlayan Tbt Hukuçuları ?



İnternet Hukukundan Anlayan Tbt Hukuçuları ?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Ağustos/2005
    Erkek

    Arkadaşlar öncelikle bir projem var ve onu hayata geçirmek istiyorum.Bizim üniversite ile alakalı.Üniversitedeki nerdeyse bütün öğrencilerin resmini indirdim.Şimdi bu kısma kadar problem teşkil etmiyor (sanırım).

    Sanırım diyorum çünkü resimleri birazcık değişik yolla çektim.Yani üniversitede öğrenci portalı var.Orda kişisel bilgilerimiz var.ORda resmimi var ve numaraya göre çekiliyor.Bende birazcık akıl, birazda php sihri ile, bütün öğrencilerin fotoğrafını çektim.Fakat bu fotoğraflar başka birilerine gösterilmiyor.Kendi sayfamızda duruyoruz.

    1- Bu fotoğrafları alıp indirmek suç olur mu ?

    Eğer olmuyorsa devam edicem (oluyorsada devam edebilirim).Bu fotoğrafları üni öğrencilerini çekmek için anket, oylama vs.. gibi güzel bir iki projede kullancam.Ünideki adamların fotoğraflarını oylayacaklar.5 soruluk bi anket.Fakat kendileri onaylamadan kullanıcam bu bilgileri.

    2- bu bilgileri kullandığımda bir suç olur mu ve tazminat falan olur mu ? Yoksa bütün bunlar için uzuunn süreç mi gerekir ? Yani mahkeme açılcak, savunmam dinlenecek (ben üniversitenin böyle bir kuralını imzalamadığımı falan söylicem) sonra mahkeme uyarı verip kaldır der mi ? Yoksa uyarıyı verdikten sonra kaldırsamda tazminat davası açılabilir mi ?

    Daha sonra siteye üye girişi olacak bilgilerini, yeni fotoğrafını, üyelik sözleşmesini onaylatıp siteye sokturcam.Sonra editör onayından sonra resmini kendisi ayarayabilecek.İster yayından kaldırır isterse kaldırmaz.

    Birde rahatsız olanlar için; şikayet et sayfası koyucam.Yeni resmini ekleyecek (doğru olup olmadığını bilmem gerk), numarasını, ismini, bölümünü, iletişim bilgisi (mail yada cep telefonu).Eğer bilgiler tutarsa ve istemiyorum derse, kapatıcaz.

    ---

    Yani böyle bir projem var.Tabana üye çekmem lazım :) Şimdi merak ettiğim bu resimleri indirerek suç işledim mi ve bunları dediğim gibi anket için koysam, isteyenlerinkini kaldırsam suç işler miyim ? Suç işlerim tabi de, biraz riski göze alcam.Tek problem tazminat davası falan açmasınlar, tazminat vermeyeyim.

    Fikirlerinize, bilgilerinize ihtiyacımv ar.

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Kayıt Tarihi: 23/Mart/2003
    Erkek

    TCK 243 e göre bilişim sistemine izinsiz erişim sağlıyorsun 1 ila 2 yıl hapsi vardır hocam...

    Aynı şekilde TCK 135 e göre izinsiz veri kaydı yapıyorsun onunda 6 aydan 3 yıla hapsi vardır...

    Hakkında suc duyurusu yapılırsa okul tarafından, mahkeme soruşturur, sen dinlenirsin, loglar incelenir, eğer suclu bulunursan ki bulunursun iyi halin göz önüne alınır, muhtemelen para cezası alırsın...

    Fakat suc duyurusu fln yapacaklarını sanmıyorum, sen sadece fotoğrafımı siteden kaldır ve sil şeklinde bir menü yaparsın olur biter...


    Sanıyorum kendi atasözümü yaptım, kaynak belirterek kullanabilirsiniz. 10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Not : Söyleyeni belli olduğu için(Ben) atasözü değil, özlüsöz oluyormuş, dolayısı ile kendi özlüsözümü yapmış oldum :)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Ağustos/2005
    Erkek

    şu an üniversiteden resimleri çekerek suç işliyorum yani ... ups.Çoğu bitti, azı kaldı şunlarıda indireyim.Anlaşılan üye çekmek için daha başka birşeyler bulmam gerekecek.

    Rene hocam bide şöyle birşey var, hotspot tarzı bir durumla internet alıyoruz ve internet özel kullanıcı adı ve şifreyle ufak zarfta alıyrouz.Alırken ne kayıt var ne başka birşey.Yani para verip zarfı alıyoruz, gelip kuruyoruz siteyi.Hea o şekilde loglara bakarlarsa direkt beni bulurlar.

    Fakat yazılı birşey imzalamadık.Ama ne olursa olsun resimleri indirmek ve kaydetmekten 1-3 yıl ve 3-6 yıl arası hapis istemi olabilir ki okul suç duyurusunda bulunursa değil mi ? ki onlarda en fazla disiplin cezasına çarptırırlar sanırım.

Toplam Hit: 857 Toplam Mesaj: 3