IP Ve IP Saçmalıkları

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    barisy
    barisy's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Kasım/2003
    Erkek
    Geyikben söylediklerinin %90"ına katılıyorum. Ama sanırım 1 noktada şaşırmışsın. Bunlardan biri ip numarasına saldırı yapılınca bir sonuç alınmayacağıdır. Soft modemlerden bahsediyorsun ama biliyorsun ki çoğu saldırı aracının asıl hedefi işletim sistemidir. O meşhur mavi lamer ekranını hatırlayalım. Kısacası modem saldırganla saldırılan arasında bir köprü. Ve Windows"un aklı karıştıkca lamer lamerliğini hisseder ;) . Örneğin, birinin bilgisayarında gönderdiğim mesajları yorumlayarak işlem yapan bir trojan var. Üstelik bu trojan server 139. portta işlem yapıyor. Basit bir udp client programıyla bu porttan mesaj/komut gönderebiliriz. Aynı şeyi 6667. porttan, 80. porttan ve diğer portlardan da yapabiliriz. Şimdi ip numarasını bildiğin bir adamın illa ki bilgisayarına girebilirsin diye bir kural yoktur. Sistem güvenliği yüksekse (firewall vb. varsa), porttan gelen bilgiyi yorumlayan ajanlar yoksa (trojan vb.), bilgisayar paylaşıma açık değilse... o sisteme girmek zordur. Bu noktada sana katılıyorum. Ip demek işin %1"i demek. Biraz şans biraz yetenek... Hadi diyelim sisteme girdin. EeEeE ne oldu? Girilen her sistem banka gibi verimli datalar bulunduran bir sistem olamaz ki. Bir anda mp3lerle bir sürü word dökümanıyla baş başa kalıverir insan. O nedenle; if ip<>hack then application.messagebox("Haklısın Geyikben", "Doğru söze ne denir",16) else showmessage("Böyle bir ihtimal zaten yok"); end;

    Bilmem anlatabildim mi ?
    NOT: ARKADAŞLAR PROXY DESTEKLİ CLONE PROGRAMIM SUPER CLONE"NUN YENİ SÜRÜMÜNÜ ÇOK YAKINDA ÇIKARIYORUM. PROGRAM TAMAMLANDI TESTLERİ SÜRÜYOR. KENDİ PROGRAMIM DİYE SÖYLEMİYORUM AMA BENCE ÇOK GÜZEL OLDU. TEMİZ HIZLI VE GÜÇLÜ. ESKİ SÜRÜMÜNÜ BİLEN BİLER, İŞTE BU 4. SÜRÜMÜ O SÜRÜME TUR BİNDİRECEK SANIRIM. BU KADAR REKLAM YETER HOLY BİZİ BANLAMADAN KONUYU KAPATALIM.
    LaTenT / Acemi
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    barisy
    barisy's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Kasım/2003
    Erkek
    yAZINA BİR KEZ daha göz attım da Ipspoof konusunda da şaşırmışsın. http://www.datafellows.com/f-secure , ftp://ftp.research.att.com/dist/internet_security/ipext.ps.z adreslerine bir göz at istersen.

    IPSPOOF NEDİR?
    YANIT:ISS"NİN BİZE ATADIĞI DİNAMİK VEYA SABİT IP ADRESİNİ GİZLEMEYE YARAYAN TEKNİK. BAĞLANDIĞIMIZ HTTP SUNUCULARI KİM OLDUĞUMUZU BİLEMEZ... UYDU MUYDU kullanıyor demişsin aga benim yazdığım programla da ipspoof yaparsın şimdi ben NASA"da mı çalışıyorum? Yanıt: Hayır. Yani kısacası, ipspoof teknik bilgi gerektiren bir olaydır. Herkes yapamaz. Ama yapılamaz diye birşey yok.

    LaTenT / Acemi
    Not: Sakın senin bilgilerini hafife aldığımı sanma. Sen burdaki çoğu kişiden daha çok şey biliyorsun.
Toplam Hit: 4473 Toplam Mesaj: 13