folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder İran Kendi Savaş Uçağını Üretti Hayırlı Olsun



İran Kendi Savaş Uçağını Üretti Hayırlı Olsun

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hitbaytar
    hitbaytar's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Eylül/2005
    Erkek
    xursi bunu yazdı:
    ----------------------------

                   Ama En son teknoloji uçakardan en son SİPARİŞ verdik felan demişti genelkurmay başkanı.Her halde bazı uçakları felan dıştanda alıyorlar ?


    -----------------------------

     

    evet xursi, jsf yani diger adıyla F35 lerden sipariş verdi bizimkiler , http://www.jsf.mil/ adres de burdan bilgi edinebilirsin.

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    qaMbLer
    qaMbLer's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Eylül/2005
    Erkek

    baron_27 bunu yazdı:
    -----------------------------
    herkes her konuda bilgi sahibi. bu forumu seviyorum amk.:)
    -----------------------------

    saol bizde seni sevioruz


    Burdan bütün kızlara sesleniyorum. Malın Varsa Zekatını Vereceksin Kardeşim
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    habib_mx_tr
    habib_mx_tr's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

    Rusla yatan Persle kalkar ruslar olmasa bunlar iki eliyle bi s*kini bile kaldıramaz


    !!!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hojucuk
    hojucuk's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Mayıs/2003
    Erkek

    iranin helikopterleri eski uretim amerikan kobralari, ucaklar rus miglerinin modifiyelisi, uzun menzilli fuzeleri kuzey kore teknolojisi, tanktir, top atardir, ucaksavardir ikinci dunya harbinden kalma..
    irana; baskent ve sinirkapilari olmak uzere 2 ziyaretim oldu, asker sayilari disinda yuzeysel baktigimizda fazla bir teknoloji gorunmuyor, yeraltindaki nukleer gucu bilemem.

    tomahawk, blackhawk, shadohawk derken adamlar ufo yapti.. bu resimdeki ucak kalkipta nereye kadar ucacak? , iran havada yakit ikmali yapamiyor henuz, anca afganistani bombalarlar.

    amerika kuzey koreyi bagladi, rusyanin ve pakistanin eline bakiyor iran efendi. (''Allah askinin yaptiramayacagi icraat yoktur'' diyen pakistan nukleerin kapali kutusu) 

    velhasil; gunumuzde ucak, asker hikaye.. atom bombasi olan dokunulmazdir, elinide opturtur,skinide kim ne derse desin.. bir ulusun hayati bir parmagin isaretine bagli.


    C* ya hepsin ya hic..ya TÜRK"sün ya pic!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Nisan/2007
    Erkek
    keşke bizde yapsak yapabilsek. savunma sanayimizi kendimiz geliştirsek.satın aldıklarımızı abd tek tek kontrol ediyor.ne için kullanılıyor hepsi abd elinde üst düzey bi bölgede neler olduğunu görebiliyor.

    Aldananlar aldanmaktan zevk aldıkları için hile ortaya çıkmıyordu Tolstoy
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xylgn_
    xylgn_'s avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Nisan/2007
    Homo

    türklerin zamanında ürettiği uçağın adı erdoğan k-56 dır. ışıklar askeri lisesine gidenler müzede görebilirler.

     

    türkler neden uçak üret(e)miyor?

    geçen sene 6 ay içinde ölen üç odtulu mühendisten bahsediyim size. 

    Turk Silahli Kuvvetleri (TSK) askeri arac gerecleri, telekomunikasyon cihazlari ve bazi cok onemli ve gizli projelerinin daimi ureticisi ASELSAN'da son 8 ay icerisinde gerceklesen ve intahar olarak kayýtlara gecen olumlerin uzerindeki sir perdesi aralaniyor...


    Evet Arkadaslar, TAI'de uretilen F-16 ucaklarinin dost-dusman tanimlamasini yapan elektronik sisteminin Turk muhendislerin giremedigi bir bolumde uretiliyor. Bu sistemi dewre disi birakacak yeni bir elektronik sistemi intahar ettigi iddia edilen muhendis tarafindan gelistirildi.


    1997 yilinda ASELSAN'in Mekanik-Optik Tasarim (MGEO) Mudurlugunde kidemli uzman muhendisi olarak goreve baslayan

    HUSEYiN BASBiLEN (31), kritik projelere imza atiyordu. Basbilen, 5 Agustos 2006 gunu Purslaklar'da arabasinin icinde cesedi bulundu. Basbilen'inmaket bicagi ile sol bilegini ve bogazini keserek canina kiydigi one suruldu.

    Ancak, acili ailesi onun intahar ettigine inanmadi. Ve Basbilen'in bilek ve boynundaki kesik izler ip izi idi ve sorguya cekilerek oldurulmustu. Bunun sadece suphe olma ihtimali bile sorusturma gerektirirken Dosya intahar karari ile kapandi. We bu baska bir supheyi dogurdu.


    Huseyin BASBiLEN'in olumunun ardindan birkac ay sonra yine ayni kurumda 3 yildir calisan elektrik muhendisi ALiM UNSEM UNAL (30), 16 Ocak 2007'de basindan vurulmus halde olu bulundu. Son olarak, 26 yasindaki elektrik muhendisi EVRiM YANCEKEN'in 26 Ocak 2007'de 6'nci kattaki evinin penceresinden atlayarak intahar ettigi bildirildi.


    Evet, Bir kac yil oncesine kadar F-16 uretim merkezi TAI'de ucaklarin dost-dusman tanimlamasini yapan elektronik sisteminin Turk muhendislerin giremedigi bir bolumde uretildigine dikkat cekmistim. Bu sistemi dewre disi birakacak yeni bir elektronik sistemin intahar ettigi iddia edilen muhendisler tarafindan gelistirildi.


    3 Muhendis basaridan sonra gelistirdikleri baska bir sistem OLUMLERiNE NEDEN OLDU. ABD kendi yaptigi elektronik sistemleri istendigi anda uzaktan kumanda misali uydudan kontrol edebiliyordu. Bu Turk Ordusunun savas baslamadan yenilgisi anlamina geliyor. ASELSAN muhendisleri, ucak tanima sistemlerinin millilestirilmesi konusundaki basarisindan sonra,

    benzer bir basariyi bu ABD gudumlu elektronik sistemlerini kontrol disi birakilmasi, uydu mudahalesini bertaraf edecek yeni elektronik sistemlerin gelistirilerek silahli gucumuzun millilestirilmesi icin calisiyorlardi. Bunlardan 3 abimiz olduruldu.

    BU SiSTEM ESREF BiTLiS PASA'NIN SEHiT EDiLDiGi HELiKOPTERDE DE KULLANiLMiSTi...

     

    bu şu anlama geliyor f16 daki güvenlik programı ingliz-amerikan-yunan uçaklarını dost olarak gösteriyor savaş anında kimin düşman olduğunu ayırt edemiyorsun. ve uzaktan yönetime izin verebiliyor. 

    eğer türkiye bu teknolojiyi geliştirseydi kendi f16 sını üretebilecekti.

    ege sınırında yapılan it dalaşlarındada türkiye f16 yerine f4 kullanmaktadır. 

    bir kısmı alıntıdır

Toplam Hit: 3408 Toplam Mesaj: 27