folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder İran"In Uzaya Fırlattığı "Sefir" Arap Liderlerinin Başına Çarptı



İran"In Uzaya Fırlattığı "Sefir" Arap Liderlerinin Başına Çarptı

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SpinozA
    SpinozA's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Nisan/2007
    Erkek
    İran İslam Cumhuriyeti Uzay ve Havacılık kurumu tarafından uzaya fırlatılan "Sefir" adlı uydu, Amerika ve İsrail'de...

    19/08/2008
     

     

    İran İslam Cumhuriyeti Uzay ve Havacılık kurumu tarafından uzaya fırlatılan "Sefir" adlı uydu, Amerika ve İsrail'de büyük bir kaygıya yol açarkan, aynı kaygıyı Suudi Arabistan Kralı Abdullah ile Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Müsarek'in de taşıdığı belirtildi.

     

    İsrail askeri istihbarat servisine yakınlığı ile bilinen DEBKA internet sitesi Ortadoğu kaynaklarına dayandırdığı "Arap Dünyası İran Savaşının Yayılmasından Korkuyor" başlıklı haberinde, İran İslam cumhuriyeti'nin kendinin ürettiği uydu taşıyıcısının 17 Ağustos’ta başarılı bir şekilde fırlatılışının Suudi kralı Abdullah ile Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek’i de ortak teyakkuza geçirdiğini yazdı.

     

    Perşembe günkü buluşmalarının ardından Kahire cumhurbaşkanlığı sarayı sözcüsü Süleyman Evvad “İran bölgeyi tehlikeli bir vadiye sürüklemek isteyen güçlere (ABD ve İsrail) gümüş bir tepsi içersinde bahane sunmamalı” diyerek, İran'ın uzaya uydu atmasının Amerikan ve İsrail'in saldırmasına gerekçe olacağını ileri sürdü.

     Arapça yayın yapan günlük Kuds gazetesi, Mısır rejimi tarafından yapılan bu açıklamanın, Tahran rejimine ABD, bazı Avrupa ülkeleri ve İsrail tarafından gerçekleştirilecek bir saldırının yakın olduğu şeklindeki uyarı olarak nitelendirildi. 

    Haberde, “Irak’ın kitle imha silahı ürettiği şeklindeki iddiaları yeterli bir şekilde çürütemeyen Saddam Hüseyin’in kaderini hatırlatıyor" denilerek, ABD'nin kitle imha silahları üretme gerekçesiyle İran'a saldıracağı imasında bulundu.

     

    Gözlemciler, Tahran'ın Sefir uydu taşıyıcısını yörüngeye yerleştirmek suretiyle Orta Doğu’nun dışına ulaşabilecek balistik füze teknolojisini de sahip olduğunu, İran her ne kadar uydunun telekominikasyon amaçlı üretildiğini ileri sürse de, İran'ın bu son hamle ile birlikte, İran karşısında bir ABD saldırısına katılması durumunda İngiltere ve Fransa’yı ve bu kıtadaki Amerikan üslerini vurabileceğinimesajını verdiğini ileri sürüyor.

    Kuveyt alarma geçti 

    Debka’nın askeri kaynaklarına göre savaş korkusu Kahire ve Riyad gibi Kuveyt’e de sirayet etmiş.

     Kuveyt'in geçen hafta bölgedeki olası bir çatışmada hazırlıksız yakalanmamak için ordusunu “savaş alarmı” durumuna getirdiği belirtildi. Perşembe günü Kuveyt deniz gücünü, Fars Körfezi’nde petrol tesislerinin saldırıya uğraması halinde İran'ın misillemede bulunması korkusu yüzünden hazır duruma geçirdi.. 

    Bu korku 11 Ağustos tarihinde ABD savaş gemileri Roosevelt, Regan ve IWO Jima’nın Fars körfezine gönderilmesi ile de besleniyor.

     

    Bu gemiler İran karşısında bulunan Arap körfezinde devriye görevi yapan Abraham Lincoln ve Peleliu gemilerine takviye olarak bölgeye sevk edildi. Bölgedeki deniz hareketliliğinin 1991 Körfez savaşı sonrasının en yoğun trafiği olduğu belirtiliyor. 

    Geçen hafta da bir Pentagon sözcüsü bu gemilerin İran’ın deniz trafiğini kısmi bir şekilde bloke etme amacıyla bölgeye sevk edildiklerini inkar ederken görevlerini ifşa etmekten çekindi.


    HAk Bellediğin Yolda Yanlız Gideceksin.Kırında Olsa Kırıl Fakat Eğilme Sakın!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yolbulucu
    yolbulucu's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Nisan/2007
    Homo
    uydu hakkında bilgim yok ama tecsar ın yanında mercedes in yanındaki murat 124 gibi durur.ama yinede helal olsun adamlara yavaş yavaş toparlıyolar.putin 1 ahmedinecad 2 ikiside doğru işler yapıyo helal olsun.inşallah emperyalizmin tekerine bi çomak sokarlar

    29.99cm, titanyum kaplamalı, çift damarlı, su ve yağ soğutmalı.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CANN1
    CANN1's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Ağustos/2003
    Erkek
    MURAK 124 OLMASI VEYA BİLMEM NE OLMASINDAN ZİYADE YAPTIĞI İŞLERDİR ÖNEMLİ OLAN TEK KELİMEYLE HELAL OLSUN....

    Carpe Diem
Toplam Hit: 890 Toplam Mesaj: 3