IRC Hakkında Bilgi

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Freeman_tr
    Freeman_tr's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Ağustos/2002
    Erkek

    Merhaba Gençlik;

    Ben gencim ya yukarıyada öyle yazdım,biri cıkıpta ben genç değilim bana yazmamış demesin.
    Merak ettiğim şey,bir komutla irc üzerinde konuştuğunuz bir kişinin ip numarasını tespit edebilirmiyiz (umarım salak bi soru olmamıştır,elbette birilerinin ip numaraları tespit ediliyor ama ben bunun nasıl oldugunu bilmiyorum).Bunu dışında benim merak ettiğim bu ip numarasına sahip kişiye mail yada dcc chat yoluyla yollayacagımız bir dosyada bir trojan ile kişinin kişisel bilgisayarı kendi isteklerimiz doğrultusunda kullanabilirmiyiz (eminim bu da vardır).
    Bunlar azınlıkta sayılabilecek olsa bilgisayar programcılığı yada hacker bilgisine sahip kişilerin sanırım kolaylıkla bileceği seylerdir.Ancak merak ettiğim sey bu trojan yada virüslerin hangi dillerle yazıldıgı hangi komutların verilerek kurbanın bilgisayarına hükmedildiği.Karsımızda konuşyugumuz kişinin (tabi irc den bahsediyorum) ip numarasını nasıl elde ediyoruz? bu ip numaralarına nuke atan programlar oldugunuda biliyoruz,bu programın yaptıgı nedir ki kişinin bilgisayarının baglantısının kopmasına yada resetlenmesine neden olmaktadır.Bu program kişinin bilgisayarından yada ip"sinden geliyormuş gibi sürekli olarak servere clone sokup cıkarmaktamı yada o ip"den flood mu yapmaktaki,yani kısaca ne yapıyorda bilgisayarı yamultuyor?
    Yada Holy"nin yazdıgı programlar ortada,ki onun programları vasıtası ile yapılanlarda ortada yurt ici olsun yurt dışı kökenli olsun bu programları kullanıp Bir takım siteleri forumları çökerten yada Serverlara saldırı düzenlenmekte.Eğitimim zaten bana bu tür seylerin olabileceğini söylüyor,sonucta public (yani halka acık) olan tüm serverlar tam olarak hiç bi zaman güvende olamayacagını düşünüyorum.Ancak gelebilecek saldırılara karsıda bir takım hazırlıkların yapılabilceğini düşünüyorum.Holy nasıl kendi yeteneğini ve zekasını saldırı amaçlı programlar yazarak kullanıyorsa ,ve bunu sitesinin basında belirttiği kendi megolamanyası içerisinde açıklalıyorsa.Bende kendi yeteneğimi (ki varsa) bir takım saldırıları engellemek icin kullanmak isterim.
    Tabi bu konuda Holy"nin kat be kat gerisinde,sizlerinde bir cogundan gerideyim ama her zaman ne kadar geride kaldıgımızı düşünerek ilerlemenin mümkün olmadıgını düşünüyorum (ulen ne biçim oldu bu yazı millete ögüt vermeye basladım,benden ders alın der gibi :)) )
    Merak ettiğim seyler holy"nin yazdıgı programlar nasıl calısıyor ve hangi portlarda acılar oldugunu söylüyor.Yada bir servera nasıl saldırıyor.
    Sitenin ilk zamanlarını hatırlıyorumda daha o zamanlar forum bile yoktu.Ama ben bakmayalı bayagı sey değişmiş,kullanıcı üye sayısı oldukca artmış.Tebrik ediyorum Holy Seni.
    Umarım zekasından ve yeteneğinden dolayı ülkemizde yargılanan bir insan olmazsın.Senin gibi bir yeteneğin (ki bunun anlamını,programcılıkta biraz geri kalmış oldugum icin tam kavrayabilmemekle birlikte) harcanmasına üzülürüm.
    Şimdilik bu kadar.Sağlıcakla kalın


    Ne Mutlu Türküm Diyene!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Freeman_tr
    Freeman_tr's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Ağustos/2002
    Erkek

    Tekrar selam Millet;

    Yahu merak ettiğim bir seyleri öğrenmek icin bi mesaj atayım dedim.Sanırım cok uzun oldugu icinmidir.Yada forumda bu baslıkta (yani ırc,mırc) fazla konu olmadıgı icin kimse bi cevap yazmamış.Belkide cok uzun yazdığım icin okunmak istemedi.

    Merak ettiklerim,Holy tarafından yazılan programlar nasıl oluyorda saldırı yapılacak bilgisayarın yada serverin acıklarını buluyor.Ve bunlara saldırıyı nasıl gercekleştiriyorlar.Ayrıca programların hangi programlama dilinde yazıldığınıda merak ediyorum.

    Bu arada code crackinge giriş bölümünü okudum.Eğer holy'nin anlattığı kadar kolaysa bu iş,bence kendisinin bu kadar seyle kim uğrasır diye sasırmaması lazım.Maşallah holy O kadar seyi yazmakta cekinmemiş ben bu kadar hayranın işine yarayacak bu bilgileri kullanmamasına sasarım.

    hade gene roman gibi yazmıyım.2. paragrafı okuyun meraklarımı giderinki baska sorularda sorayım.


    Ne Mutlu Türküm Diyene!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Haziran/2002
    Erkek
    /dns nickname, server izin veriyorsa sana IP fln gösterecektir, Eğer server izin vermiyorsa DDC chat fln açarsan da IPsini öğrenirsin, (mirc gösteriyomu bilmiyorum göstermiyosada command prompta netstat -a yazarak görürsün. DCC ile herhangi birine dosyada atabilirsin ama insanlar pek sıcak bakmaz ole seylere doğal olarak

    Hayat boş abü, sanırım bu üye sayısını sitenin %100 kendi yapımım olmasına borçluyum. içindeki programlardan, scriptlerden, fikirlere kadar yani...

    gerçi sağdan soldan toplayıp biraz reklamlada buraya kolayca ulaşılabilirdi ama ben kasış adamıyım ölesi zewk wermez bana.

    Herhangi bir forum kurulumu herseyiyle 20 dakkayı geçmez ama forum yazacak olursan (ki adam gibi asp,php bilenlerde başlamaya kolay kolay cesaret edemez koca foruma) adam gibi bişeyi 6 ayda bitiremezsin, ama değmezmi abü farklı olmak için? ;)

    Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Freeman_tr
    Freeman_tr's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Ağustos/2002
    Erkek

    Selam Gene Ben;

    Holy sitede olman ve hemen cevap yazman beni sevindirdi./dns nickname'i gecen gün sana ilk mesajı yazarken arkadastan öğrendim.Dcc send olayına gelince sen irc'de yokken artık cok sey değişmiş sanırım

    Ne Mutlu Türküm Diyene!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Freeman_tr
    Freeman_tr's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Ağustos/2002
    Erkek

    Selam Gene Ben;

    Holy sitede olman ve hemen cevap yazman beni sevindirdi./dns nickname'i gecen gün sana ilk mesajı yazarken arkadastan öğrendim.Dcc send olayına gelince sen irc'de yokken artık cok sey değişmiş sanırım(bu arada yanlışlıkla mesajı gönderdik devam ediyom mesaja)

    Cünkü serverlar artık otomatik olarak birine gönderdiğin dosyayı engelliyor.Kişiyede eğer almak istiyorsan elemana geri mesaj at diyor.Ki ben bile lamer sayılırım,hiç merak edipte bu adam bana ne yolluyo diye geri mesaj atmadım.

    Merak ettiğim öğrenmek istediğim o kadar cok sey var ki,sorularımla bunaltmayacağım adam yok.Ama bi ıcq numarası alıyım basını cok agrıtıcam.

    Cünkü hala daha programlarının server acıklarını nasıl buldugunu ve bi ton seyi bilmiyorum.

    Zamansızlıktan cok yakınıyoruz ama harbi vakit yok.Neyse azmin elinden bir şey kurtulmaz diyorum.

    Eğer böle seni bunaltacak kadar ıcq da soru soran birine rastlarsan anlaki benim
    1 haftaya kadar tanısırız insallah.

    Hadi millet saglıcakla kalın.

    Ne Mutlu Türküm Diyene!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    eiNsteiN
    eiNsteiN's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Ocak/2003
    Erkek
    Freeman_tr arkadaşım uzun zamandır forum ile ilgilenemiyordum fakat şimdi mesajını gördüm. mIRC üzerinden +x olan yane IP'sini gizleyen bir kişinin IP numarasını bulmak gibi mühim bir soru sormuşsun. Aslına baqarsan Admin & IRCop yetkisi olmayan yane direkt olarak IP'yi göremeyen bir çok user'ın sorunu bu. Ben Surf yaparken bunun üzerine hazırlanmış bir program ile karşılaştım ancak deneyecek vaktim olmadı. Eğer çalışırsa gerçekten de IP'yi gösterebilir. Programın adı Unmask ve download adresi: http://www.cigicigiteam.net/unmaskv2Windows.zip

    Başarılar Dilerim...



    Krala SeLam, Damara Devam...

    "eiNsteiN"
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zix
    zix's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Eylül/2003
    Erkek
    yaklaşık ben 2 senedir ircye girmiyorum ama senin sorununa yardım etmeye çalışıyım en basiti //$ip.karşıdakine bunu yazdır ip karşına çıkar ama değişmediyse

    Hack The Girls
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    eiNsteiN
    eiNsteiN's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Ocak/2003
    Erkek
    Yazmış olduğun komutun aslı //say $ip dir ve değişme gibi bir imkanı yoktu. Çünkü sunucuların değil kullanmış olduğumuz mIRC'ın bir özeliğidir.

    IP'yi karşı taraftan alabileceğimizi düşünürken herhangi bir DCC türü de işimizi çözecektir. Ancak bizim denediğimiz olay karşı taraftan herhangi bir istekte bulunmadan bunu yapabilmek...

    Saygılar...

    "eiNsteiN"
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    b3ckh4m
    b3ckh4m's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Kasım/2003
    Erkek
    http://www.core.gen.tr/projeler/unmask/

    program burda war.cigicigiteam"dekini indirmiyor.site kapalı olabilir.kullanımı da burda anlatılıyor.
Toplam Hit: 8241 Toplam Mesaj: 9