folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder İşte 301"İn Uygulaması! :)



İşte 301"İn Uygulaması! :)

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Omnuarliti
    Omnuarliti's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Mart/2008
    Erkek

    İşte%20301in%20uygulaması!%20

    Emekli öğretmene 301'den soruşturma. Savcının yanında, ‘Savcılar görevlerini yapmıyorlar’ deyince 5 saat gözaltına alındı, hakkında TCK'nın 301'inci maddesinden soruşturma başlatıldı

    Ferit DEMİR

    TUNCELİ - Tunceli'nin Pertek İlçesi'nde, Kaymakam Cihangir Güler'in odasında Cumhuriyet Başsavcısı Fethi Ahmet Tosun'un da bulunduğu sohbet sırasında sigara yasağını yetersiz bulup, “Eğer sigara zehirliyorsa, savcılar görevlerini yapsınlar. Diğer zehirli maddelerle ilgili olarak uğraştıkları gibi bu konuyla da uğraşsınlar. Savcılar bu konuda görevlerini yapmıyorlar” diyen emekli öğretmen 73 yaşındaki Hasan Erdoğan, 5 saat gözaltında kaldı, hakkında TCK'nın 301'inci maddesinden soruşturma başlatıldı.

    Pertek'teki 19 Mayıs'ta Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları çerçevesinde ilçe protokolü Atatürk Anıtı'na çelenk koydu. Çelenk konulmasının ardından Pertek Kaymakamı Cihangir Güler'e bayram tebriğine giden 7 çocuk, 5 torun sahibi Hasan Erdoğan, aralarında Cumhuriyet Başsavcısı Fethi Ahmet Tosun ile ilçe yöneticilerinin de bulunduğu ortamda sohbet etmeye başladı.

    Sigara yasağı sohbeti

    İddiaya göre, sohbet sırasında konu aynı gün uygulamaya konulan sigara yasağına geldi. Sohbete katılanlar sigaranın içildiği alanların kısıtlanmasına ilişkin görüşlerini anlatırken, 53 yıllık sigara tiryakisi Hasan Erdoğan da bu konudaki düşünceleri söyledi. Erdoğan, Kaymakam'ın makamında konuyla ilgili yaptığı konuşmasını şöyle anlattı:

    “Sigara yasağının ilk günü olduğu için, bu konuda sohbete başladık. Sigara yasağının başlamasına seviniyordum. Sigara paketleri üzerinde yazılı uyarıları hatırlatıp, ‘Eğer sigara zehirliyorsa, öldürücü bir madde ise Cumhuriyet Savcıları görevlerini yapsın. Diğer zehirli maddelerle ilgili olarak uğraştıkları gibi savcılar bu duruma el atıp bu konuyla da uğraşsınlar. Savcılar bu konuda görevlerini yapmıyorlar’ dedim.”

    Kaymakamlık'taki konuşma sırasında Başsavcı Fethi Ahmet Tosun'un da orada olduğunu ve sözlerine o anda herhangi bir tepki göstermediğini belirten Hasan Erdoğan, “Kaymakamlık'tan ayrılıp kahveye gittim. Bir süre sonra polis gelerek beni karakola davet etti. Karakolda 5 saat kaldım. Olayla ilgili ifade verdim. Avukatım, hakkımda 301'inci maddeden soruşturma açıldığını söyledi” dedi.

    Erdoğan, “73 yaşımdayım. Devlete o kadar hizmet ettim. Beni büyük suç işlemişim gibi götürüp 5 saat bekletmeleri ailem ve arkadaşlarım arasında sıkıntı yarattı. Üzüldüm” dedi. Cumhuriyet Başsavcısı Fethi Ahmet Tosun ise konuyla ilgili açıklama yapmadı, soruları da yanıksız bıraktı.

    Dava açılırsa hapis cezasıyla yargılanacak

    Pertek Cumhuriyet Başsavcısı Fethi Ahmet Tosun'un hakkında 301'den soruşturma başlattığı emekli öğretmen Hasan Erdoğan, dava açılması halinde 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası ile yargılanacak.

    TCK'nın 301'inci Maddesi, ‘Türkiye Cumhuriyeti hükümetini, devletin yargı organlarını, askeri teşkilatını, istihbarat ve emniyet teşkilatını söz, düşünce ve fiillerle aşağılamak’ suçlamalarını içeriyor. (dha)

     


    Bu müridin imzası 26/05/2008 12:45:22 PM tarihinde decameron tarafından Türkiye ABye girene kadar banlandı.Banlanis Sebebi: imzan rahatsiz etti uzun olmasi sebebiyle sildim, daha kisa birseyler bulman 20 kitalik sirr yazmaman dilegiyle
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    seadog
    seadog's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Mart/2008
    Erkek
    güleyim mi ağlayım mı bilmiyorum walla

    devlet istatistik ensititüsüne göre kişi başına düşen tuğla öldürüyormuş
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zigana
    zigana's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Eylül/2007
    Erkek
    hayret a.q. hayret bu kadarına da

    Temel adalettir .
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Omnuarliti
    Omnuarliti's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Mart/2008
    Erkek

    zigana bunu yazdı:
    -----------------------------
    hayret a.q. hayret bu kadarına da
    -----------------------------

    aman arkadaşlar laflarımıza dikkat edelim BU savcının sağı solu belli olmaz bizi de paket yaptırır mazallah :D 


    Bu müridin imzası 26/05/2008 12:45:22 PM tarihinde decameron tarafından Türkiye ABye girene kadar banlandı.Banlanis Sebebi: imzan rahatsiz etti uzun olmasi sebebiyle sildim, daha kisa birseyler bulman 20 kitalik sirr yazmaman dilegiyle
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AmoR
    AmoR's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Nisan/2007
    Erkek

    Savcıdır ne yapsa yeridir :)

    Benim Enişte de savcı valla küçükkene çöp tenekesini devirdim deyi hakkımda suç duyurusu yapıcaktı :)(Yaş küçük diye affetti.. Lütfetti saolsun :])

    Emekli öğretmenimizede geçmiş olsun.. 73 sene nasıl isyan etmemek için dayanmış merak ediyorum valla :] Zaten absürd bi nedenden atıolar içeri :]


    Those who speak know nothing,And find out to their cost, Like those who curse their luck in too many places, And those who fear are lost...
Toplam Hit: 1464 Toplam Mesaj: 5