IT‘ Lerin Tasviyeleri...

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek

Hocalar 
    İyi bir IT elemanı/uzmanı olmak, bu işten iyi para kazanmak için nasıl yollar katedilmesi gerek (sistem ve network)

ilk defa bu işe atılacak sıfırdan başlayacak  birinin yapması gerekenler nelerdir 

Alınması gerken eğitimler 
    İş başvuru ve kendini geliştirme yönünde yapılması gerekenler
    Ne tür firmalara girilmeli ?
    ve sizin vereceğiniz diğer tavsiyeler ?
    sektör içindeki arkadaşların yorumlarını bekliyorum okuyan herkese de konunun bir ışık olması dileğiyle 

Siklediğin Kadar Siklenirsin. Siklendiğin kadar Siklersin.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Taso Pezevengi
    iso
    iso's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Uzun zamandır bilgi işlem sorumlusu personeli müdürü otu boku olarak çalıştım çalışmaya devam ediyorum.

ilkokul mezunuyum liseyi açıktan bitirdim onu mezuniyetten bile saymıyorum.
    Sertifikam belgem falanda yok, hiç bi şirkette malesef tanıdığımda olmadı. bunlara ihtiyacının olduğunu düşünmüyorum.
    Cv ne ek olarak, tek başına yaptığın projeleri özetleri ve detayları ile birlikte
    Takım halinde başlayıp bitirdiğiniz projeleri özetleri ve detayları ile birlikte özellikle ekran görüntülerinide ekle cv ye bizim ik milleti okumaktan ziyade resimlerine bakmayı sever:)

Zaten iş teknik bir iş olduğu için ik cı seninle bi süre konuştuktan sonra birde bu adam nasıl biridir acaba diye o an ki mevcut bilgi işlemciyi çağırır (IT demeyi sevmem en son çalıştığım yerde kart a it bişeysi diye bastırmışlardı cingar çıkarmıştım. ondan bilgi işlem diyorum)
    Sende zaten senin dilinden konuşan birini bulunca sevinir kendini daha rahat anlatabilirsin :)

Edit: işe girdikten sonra,
    Şirket içinde, telefon bozulsa klima bozulsa sana telefon açabilirler, biraz kurumsal bir yapıda olduklarını düşünüyorlarsa whatsappları çalışmıyor diye sana uzunca bir mail atabilirler.. Girdiğin ilk 1-2 ay bozulan her elektirikli alet için sana gelmemelerini anlatmanla geçebilir. Sıkar üzer seni. saçlarını yoldurtur adama.
    Onun dışında akli selim insanlardan oluşan bir yapının içindeysen çok saygı duyulan bir departmanda olmuş olacaksın. Şirketin genel müdüründen sekreterine herkesin yazışması elektronik ortamda gerçekleştiği için, sanki senin işin gücün yokmuş ta onları okuyormuşsun takip ediyormuşsun gibi senden çekinirler.. Ha arada sırada okuman dinlemen yararına olacaktır (biraz paralelcilik oynamaktan zarar gelmez)
    Dolayısıyla en üst kademeden en alt kademeye herkesin aklında bu adam herbokumuzu biliyordur, kafası ile temkinli yakalaşacaklardır.
    Ha bi anımı paylaşayım,
    Muhasebeci vs Ben...
    Ay sonu maaşlar yatacak muhasebeci ile bir konu hakkında hafiften çatışmaya başladık. Biraz daha devam ederse gireceğiz birbirimize az kaldı yani..
    Şakayla karışık bir şekilde " Bugün maaşlar yatacak senin maaşı unutuveririm " dedi.. bana dedii..
    Nasrettin hoca dururmu yapıştırır cevabı,
    " sistemi yanlışlıkla kapatırım, kendi maaşını bile yatıramazsın "
    Demek istediğim yukardakine benzer tehtidler savurmaktan çekinme :)
    Departmanda birden fazla kişi olursanız iyi anlaşmak şart zaten aksi halde çekilmez bir iş haline gelebilir, hele birde dil çatışması yaşıyorsanız,
    Asp Php yi döver ulaan gibi. 
    Ben böyle aklıma geldikçe yazacağım :)

iso tarafından 24/Mar/14 01:14 tarihinde düzenlenmiştir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PHP-SEO Developer
    Erdem
    Erdem's avatar
    Erkek

Microsoft sertifikalarını al,

İstekli ol ve sürekli araştır.

İnan gerisi kendisi geliyor....

------

Arkadaşım biyoloji mezunu zorla bilge adama yazdırdım onu, adam orayı iyi seviyede bitirdi. Microsoft sınavlarına girdi hepsini aldı.

Examsuit mi examcollection ne vardı unuttum ordan çıkıyor sorular zaten onları ezberledi aldı.

Sonra bir gün bilge adam kariyerden aradılar bi iş var gidermisin oda olur dedi 1200 tl ye her gün gebzeden iç eren köye he dedi yani.

Gittiği firma baya büyük bir firma adını vermiyim.  Orda kendini aşırı geliştirdi. THY felan server kurdu amelelik işleri yaptı. Eğitimlere girdi yeni sertifikalar aldı. En son linux system admini olmak için kasıyordu halada kasıyor. 

Bu arada maaşı 6 ayda 2200 lira oldu :)) Ofise iç tarafa geçti, 1 sene sonunda 2500 Tl oldu :)) maaş arttıktan 2 ay sonra teklifler gelmeye başladı destek verdiği firmalardan.

Şu anda bir bankada 3600 Tl yemi ne çalışıyor. Bu arada diğer kız arkadaşım ise 6000 brüt Tl ye hscb de çalışıyor. Yıl sonuna felan doru baya düşüyor ama, primleri yüksekten yaatıyor...

Bir başarı ve şans hikayesi diyebiliriz yukarıdakine.... 

Tavsiyem ne dersen :)) Çok çalışmak ve araştırmak, 3 e 5 e bakmadan başlayıp tecrübe edinmek. Çok büyük bir dünya çünkü....

Bu sektörde her şey tecrübe ve zorluk. Zorluk çekmeden tecrübe asla gelmiyor. Bide elinden tutan biri lazım. Çok sıkıştığında arayıp sorabileceğin. 

Ben biraz ücretleri ve maaşlarıda yazdım ki ileride ihtiyacın olacak bu tarz bilgilere. Kaç para çekeyim ne diyeyim gibi şeyler olacak. Bide seni şevklendirir diye düşündüm. Yani bu ücretlerin üstünü kazanıyorsan şevklendirmez ama kazanmak istiyorsan baya bi gaza getirir diye düşünüyorum. Ondan yazdım yani bu bilgileri.

Erdem tarafından 24/Mar/14 00:56 tarihinde düzenlenmiştir

Php for SEO nun ardından Php for Gcode (CNC)
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi

@iso mantıklı söylemiş cv meselesi için .

Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tayok
    Tayok's avatar
    Erkek
    SeRDaR bunu yazdı

Hocalar 
    İyi bir IT elemanı/uzmanı olmak, bu işten iyi para kazanmak için nasıl yollar katedilmesi gerek 

ilk defa bu işe atılacak sıfırdan başlayacak  birinin yapması gerekenler nelerdir 

Alınması gerken eğitimler 
    İş başvuru ve kendini geliştirme yönünde yapılması gerekenler
    Ne tür firmalara girilmeli ?
    ve sizin vereceğiniz diğer tavsiyeler ?
    sektör içindeki arkadaşların yorumlarını bekliyorum okuyan herkese de konunun bir ışık olması dileğiyle 

Bir alan seç ve o alanda uzmanlaş.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GUS
    GUS's avatar
    Erkek

Hocam IT elemanı/uzmanı derken ? bence tam olarak ne yapmak istediğini anlatamamıssın. Şimdi IT de yazılımcılarda çalışır sistemcilerde en azından benim çalıştıgım yerde öyle 70 civarı kişi çalışıyor şirkette 7 kişilik IT ekibimiz var içimizde Flash uzmanı,yazılım uzmanları(mobil,asp,object-c vb.) ve 2 sistem uzmanı var.

Eğer sistem uzmanı olmak istiyorsan ya Microsoft sertifikalarını alıcaksın bu sertifika olayı cidden çok önemli yada benim gibi meslege erken başlayıp sahada yetişiceksin  :)  İngilizce okuyabiliyor ve konuşabiliyor olmak önemli microsoft ile ciddi ciddi oturup yarim saat konuştugum oldu zorlanmadım değil bu yüzden ingilizceyi mükemmel seviyeye getirmek önemli hep sıkıntı yaratır.

kendimden örnek vereyim liseden mezun olunca şuanki çalıştıgım yere girdim sistemci ne iş yapar bilmez iken şuan sisteme tek başıma bakıyorum aynı zamanda asp.net projelerinde destek oluyorum. Ama şunu söyleyebilirim yazılımcılar sistemcilerden her zaman daha fazla kazanır. O yüzden sistemi yeni gelene ögretmem zaman alacağı için 1 yıl içinde tamamen yazılım tarafına geçmeyi düşünüyorum para olayı yüzünden :)

Herkes sistemci için yazmış eğer yazılımcı olmak istiyorsan onun içinde birkaç şey yazarım hocam :)

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ekerci
    Ekerci's avatar
    Erkek

it ci olarak sadece mobil üstüne gelişsek artısı eksisi ne olur ?

Konu ID: 112846 Konuyu Acan : Ekerci Konu Başlığı : Tahribatın en sevdiği adam ? Silinme Sebebi : 3 sayfadır takip ediyorum beni seven kimse çıkmadı. alacağınız olsun müridler
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

kendime alan ayırmıştım ama mod arkadaş silmiş sağolsun :) 

neyse şimdi yazayım biraz.

IT sektörü çok geniş hocam, yani önce hangi alanda kendini geliştirmek istiyorsun onu seçmen lazım. Yazılım, donanım, tasarım, güvenlik, network, sistem v.s. 

önce bu alanları belirlemek gerek. benim alanım yazılım ve elektronik mesela. bu konuyla ilgili öneriler sunabilirim. 

kısaca bahsetmek gerekirse tecrübe çok önemli, eğitimden bile daha önemli. o yüzden mümkün mertebe parası az da olsa bir yerde çalışmanı tavsiye ederim. freelancer çalışma biçimini benimsemek yerine, normal firmada çalışmak referans açısından çok çok önemli ki benim başıma bu geldi. bana yeni mezun muamelesi yapıldı bir kaç yerde ki oradaki yıllardır çalışan elemanlardan çok daha iyi bildiğim halde.. tabii adamların işine geliyor bu şekil, bakıyor şirket tecrübesi az, freelancer işlerin onlar için çok değeri yok (sözde) ki maaşı düşük versin.

diğer bir olay, iyi bir firmada çalışacaksan kesinlikle ingilizce bilgin iyi olmalı.  askerlikle ilişkin olmamalı bu da önemli bir kriter.

okul bitirmek çok önemli değil ama yüksek lisans bitirmiş biriyle konuşmaları çok daha farklı ve önereceği ücret daha farklıdır. Ama bunu yapmak zorunda değilsin, göstereceğin referanslar ile bu açığı kapatabilirsin.

CV için latex templateleri kullanabilirsin. mesela ben writelatex.com buradan bir şablon kullanıyorum gayet sadece ve etkili. Unutmadan Cv ninin yanında muhakkak bir tane cover letter olsun. Bu çok önemli ve IK cılar buna çok değer veriyor ( sağlam firma ve bu işi biliyorlarsa). Bunun haricnde takım çalışmasına uyumlu olduğunu gösteren örnekler verebilirsen senin için iyi olur. 

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gvn666
    gvn666's avatar
    Erkek

Merhaba;

Tavsiyem Apple ürünlerine ve MAc OS üzürine yoğunlaşman olacak. Neden dersen; Arkadaşların bahsettiği konuların tamamı Windows üzerinden gidiyor. Ben başta microsoftcuydum ama sonra bu acıgı gorup degerlendirdim yaklaşık 3-4 yıldır MacOs ve Apple üzerine çalıyorum ve It sektöründe Apple cihazlar üzerine inanılmaz büyük bir eksiklik var. Bir dönem çalıştığım ve ayrıldığım 2 işyerimde hala freelance olarak müşterim çünkü başka eleman bulamıyorlar.

Ama belirtmem gereken başka bişey daha var oda İngilizce yani yabancı dil müşterilerimin tamamı yabancı ajanslardı.

Yabancı dil sayesinde insanlara ulaşabiliyor kendini ifade edebiliyor en güzelide vazgeçilmez olabiliyorsun.

Bir başka şeyde eğer Apple öğrenmek istiyorsan mutlaka ingilizce bilmelisin çünkü yeteri kadar materyal Türkçede mevcut değil.

Bir başka öneride şu Apple'da uzmanlaşacaksan ios  ve donanım tecrubende mutlaka olmalı işte ozaman cok kolay marka olursun.

Saygılar.

..::GVN::..
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HoLyCat
    HoLyCat's avatar
    Erkek

Başlığa koptum :)

Serdar hacım daha dün gece konuştuk.

Gittiğin kurslardan belgeni al, ufak işletmede işe başla ve kendini geliştirdikten sonra, büyük firmalara başvuru yap.

belgeleri alır almaz, kendini büyük firmalara atarsan ezilirsin.

Ek olarak dün sana anlattıklarımın aynısını İso da yazmış :))

Edit;

Belgelerini al, medicana ve medicalpark hastanelerden birisinde sana çok rahat iş ayarlarım.

Bu arada konuyu gizlersen sevinirim :)

Edit 2 ; önce network sonra sistem :)

En azından ben böyle eğitim alıp öğrendiğim için, tavsiyem bu yöndedir.

HoLyCat tarafından 24/Mar/14 11:06 tarihinde düzenlenmiştir

🆃🅰🅷🆁🅸🅱🅰🆃.🅲🅾🅼
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek

Teşekkür ederim hocalar fikirleriniz için hepsi benim için çok önemliydi 

diğer arkaşlarında görmesi için konu güncel

Siklediğin Kadar Siklenirsin. Siklendiğin kadar Siklersin.
Toplam Hit: 1635 Toplam Mesaj: 11