Remove Java_option in Environment Variable of System of Windows. Exit Android Studio and run it again.
Java Options Xmx1024 Hatası
-
Merhaba Müridler,
Java tabanlı bir sistemde mobil uygulama geliştirmeye çalışıyorum fakat aşağıdaki hatayı alıp duruyorum. Enviroment kısmından kontrol ediyorum herhangi bir JAVA_OPTIONS eklentisi veya path'i bulunmamakta.
Bu sorunu nasıl aşabilirim yardımcı olabilir misiniz?
BU?LD FAILED in 3s
Picked up _JAVA_OPTIONS: -Xmx1024M
[ERROR] An error occurred while running subprocess cordova.
-
Ram kaç hocam ?
-
Hocam console/terminal'e şu aşağıdakini yazıp bi bakar mısın ne dönüyor diye?
Windows kullanıyorsan:
echo %_JAVA_OPTIONS%
Mac ya da Linux kullanıyorsan:echo $_JAVA_OPTIONS
Environment Variables kısmında doğrudan göremiyorsan belki kullandığın IDE her açılırken ekliyor olabilir. Eclipse tabanlı bir IDE kullanıyorsan onun kurulu olduğu dizinde .ini uzantılı config dosyası olacak, onu bi kurcala bakalım. (Eclipse için eclipse.ini)
Ayrıca şu komutu çalıştırdığın zaman benzer bir uyarı görüyor musun?
java -version
-
JPriest bunu yazdı
Hocam console/terminal'e şu aşağıdakini yazıp bi bakar mısın ne dönüyor diye?
Windows kullanıyorsan:
echo %_JAVA_OPTIONS%
Mac ya da Linux kullanıyorsan:echo $_JAVA_OPTIONS
Environment Variables kısmında doğrudan göremiyorsan belki kullandığın IDE her açılırken ekliyor olabilir. Eclipse tabanlı bir IDE kullanıyorsan onun kurulu olduğu dizinde .ini uzantılı config dosyası olacak, onu bi kurcala bakalım. (Eclipse için eclipse.ini)
Ayrıca şu komutu çalıştırdığın zaman benzer bir uyarı görüyor musun?
java -version
Hocam windows kullanıyorum terminale "echo %_JAVA_OPTIONS%" bunu yazınca "%_JAVA_OPTIONS%" bunu görüyorum.
%_JAVA_OPTIONS%
Visual studio code kullanıyorum ide olarak ama onunda config dosyasında öyle bir uzantı göremedim.
java -version
java version "1.8.0_181" Java(TM) SE Runtime Environment (build 1.8.0_181-b13) Java HotSpot(TM) 64-Bit Server VM (build 25.181-b13, mixed mode)
Bu arada android studio için ilk başta bunu path olarak eklemiştim fakat sonrasında sildim ama sistem hala görüyor
@MhmdAlmz Ram 16GB hocam
cemkrc tarafından 15/Nis/20 21:30 tarihinde düzenlenmiştir -
-
abdullahazad bunu yazdı
Remove Java_option in Environment Variable of System of Windows. Exit Android Studio and run it again.
demişlerBunu da denemiştim hocam ama malesef değişen bişey olmadı. Takıldım kaldım ilerleyemiyorum bunun yüzünden
-
Hocam Android Studio ya güncelleme gelmiş olabilir. Heap seviyesini yükselt.
Şunları bir dene;
build.gradle içine android bölümüne
dexOptions { javaMaxHeapSize "4g" } compileOptions { sourceCompatibility JavaVersion.VERSION_1_8 targetCompatibility JavaVersion.VERSION_1_8 }
gradle-wrapper.properties içine
org.gradle.parallel=true org.gradle.daemon=true org.gradle.configureondemand=true org.gradle.jvmargs=-Xmx6g -XX:MaxPermSize=5120m -XX:+HeapDumpOnOutOfMemoryError -Dfile.encoding=UTF-8