folder Tahribat.com Forumları
linefolder Android - IOS Programlama
linefolder Java Options Xmx1024 Hatası

Java Options Xmx1024 Hatası

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cemkrc
    cemkrc's avatar
    Erkek

Merhaba Müridler,

Java tabanlı bir sistemde mobil uygulama geliştirmeye çalışıyorum fakat aşağıdaki hatayı alıp duruyorum. Enviroment kısmından kontrol ediyorum herhangi bir JAVA_OPTIONS eklentisi veya path'i bulunmamakta. 

Bu sorunu nasıl aşabilirim yardımcı olabilir misiniz?

BU?LD FAILED in 3s

Picked up _JAVA_OPTIONS: -Xmx1024M

[ERROR] An error occurred while running subprocess cordova.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek

Ram kaç hocam ?

Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JPriest
    JPriest's avatar
    Erkek

Hocam console/terminal'e şu aşağıdakini yazıp bi bakar mısın ne dönüyor diye?

Windows kullanıyorsan:

echo %_JAVA_OPTIONS%

Mac ya da Linux kullanıyorsan:

echo $_JAVA_OPTIONS

Environment Variables kısmında doğrudan göremiyorsan belki kullandığın IDE her açılırken ekliyor olabilir. Eclipse tabanlı bir IDE kullanıyorsan onun kurulu olduğu dizinde .ini uzantılı config dosyası olacak, onu bi kurcala bakalım. (Eclipse için eclipse.ini)

Ayrıca şu komutu çalıştırdığın zaman benzer bir uyarı görüyor musun?

java -version

Sen hiç kaval çaldın mı?
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cemkrc
    cemkrc's avatar
    Erkek
    JPriest bunu yazdı

Hocam console/terminal'e şu aşağıdakini yazıp bi bakar mısın ne dönüyor diye?

Windows kullanıyorsan:

echo %_JAVA_OPTIONS%

Mac ya da Linux kullanıyorsan:

echo $_JAVA_OPTIONS

Environment Variables kısmında doğrudan göremiyorsan belki kullandığın IDE her açılırken ekliyor olabilir. Eclipse tabanlı bir IDE kullanıyorsan onun kurulu olduğu dizinde .ini uzantılı config dosyası olacak, onu bi kurcala bakalım. (Eclipse için eclipse.ini)

Ayrıca şu komutu çalıştırdığın zaman benzer bir uyarı görüyor musun?

java -version

Hocam windows kullanıyorum terminale "echo %_JAVA_OPTIONS%" bunu yazınca "%_JAVA_OPTIONS%" bunu görüyorum. 

%_JAVA_OPTIONS%

Visual studio code kullanıyorum ide olarak ama onunda config dosyasında öyle bir uzantı göremedim.

java -version 

java version "1.8.0_181"
    Java(TM) SE Runtime Environment (build 1.8.0_181-b13)
    Java HotSpot(TM) 64-Bit Server VM (build 25.181-b13, mixed mode)

Bu arada android studio için ilk başta bunu path olarak eklemiştim fakat sonrasında sildim ama sistem hala görüyor 

@MhmdAlmz  Ram 16GB hocam

cemkrc tarafından 15/Nis/20 21:30 tarihinde düzenlenmiştir
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hermes
    hermesthecat
    hermesthecat's avatar
    Erkek

https://stackoverflow.com/questions/31266400/always-show-error-picked-up-java-option-xmx512m-in-android-studio

Remove Java_option in Environment Variable of System of Windows. Exit Android Studio and run it again.

demişler

az insan çok huzur. | https://keremgok.tr | https://dnscheck.tr
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cemkrc
    cemkrc's avatar
    Erkek
    abdullahazad bunu yazdı

https://stackoverflow.com/questions/31266400/always-show-error-picked-up-java-option-xmx512m-in-android-studio

Remove Java_option in Environment Variable of System of Windows. Exit Android Studio and run it again.

demişler

Bunu da denemiştim hocam ama malesef değişen bişey olmadı. Takıldım kaldım ilerleyemiyorum bunun yüzünden

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek

Hocam Android Studio ya güncelleme gelmiş olabilir. Heap seviyesini yükselt.

Şunları bir dene;

build.gradle içine android bölümüne

dexOptions {
            javaMaxHeapSize "4g"
        }
        compileOptions {
            sourceCompatibility JavaVersion.VERSION_1_8
            targetCompatibility JavaVersion.VERSION_1_8
        }

gradle-wrapper.properties içine 

org.gradle.parallel=true
    org.gradle.daemon=true
    org.gradle.configureondemand=true
    org.gradle.jvmargs=-Xmx6g -XX:MaxPermSize=5120m -XX:+HeapDumpOnOutOfMemoryError -Dfile.encoding=UTF-8

Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
Toplam Hit: 1824 Toplam Mesaj: 7
xmx1024 xmx1024 hatası