Java Paketler Hakkında
-
arkadaslar java dılıne yenı basladım bı kıtap aldım guzel guzel gıderken bu paketler konusu cıktı ortaya orda fecı fren yaptım anlamadım cunku :S anlıyo gıbı oluyorum ama orneklerı yapmaya calısınca patlıyıp kalıyorum mesela bu daha ılk ornek
package tr.edu.kou.util;
/**
*
* @author xp
*/
public class test1 {public test1(){
System.out.println("tr.edu.kou.util.test1 nesnesı " + " olusuyor");
}public static void main(String[] args) {
test1 pb = new test1();
}
}
ama olusutramadım bole bı hata verıyo
Error: Could not find or load main class tr.edu.kou.util.JavaApplication36
Java Result: 1hop hata nıe nereye ne acmam lazım nerde ne olusturmam lazım yada nereye olusturmam lazım bu utili yada gereklı dıe bı paket olusturacam nası ve nereye yapacam bunu yardımcı olabılırsenız cok sevınırım bu arada netbeans ıle calsııyorum arkadaslar
-
İlk tavsiyem Eclipse'a geç. İkinci tavsiyem ise class isimlerinin ilk harfini büyük yaz. Ayrıca tek dosyada 1 public class olur ve o public class'ın ismi ile dosya isminin tıpatıp aynı olması gerekir. class ismi Test1 ise dosya ismi de Test1.java olmalıdır. Netbeans kullanmadığım için bilmiyorum sıkıntı ne ama netbeans ve senden kaynaklandığı kesin.
-
anladığım kadarıyla import etmeye çalıştığın class ı projede bulamamış farklı bi isimde veya projeye eklerken yanlış eklemişsin
-
sıkıntı zaten ben kaynaklı olayı anlamadm :) ben bu utili nereye olusturacam yanı kodları calıstırdıgım yere alt klasoru kendım mı olusturacam mesela bı javanın kendı hazır paketı var ornegın 4ıslem dıe bı prgram yazmak ıstesem bunu java kendı olusturuyo package 4ıslem dıe bı paket ama ben hesaplama dıe bı paket olusturmak ıstıyorum ve bunu nereye nasıl yapmalıyım kı ben yazmaya basladıgımda
package hesaplama dıye basladıghımda bana hata vermesın ve yazdıgım program bu hesaplamayı cagarsın
-
aynen ole kardesım cozumu nası olacak bılmıyorum bulamıyorum basıt dır mutlaka o kadar google neyım arastırdım ama hala anlamadım :S
-
ILKER06 bunu yazdı
sıkıntı zaten ben kaynaklı olayı anlamadm :) ben bu utili nereye olusturacam yanı kodları calıstırdıgım yere alt klasoru kendım mı olusturacam mesela bı javanın kendı hazır paketı var ornegın 4ıslem dıe bı prgram yazmak ıstesem bunu java kendı olusturuyo package 4ıslem dıe bı paket ama ben hesaplama dıe bı paket olusturmak ıstıyorum ve bunu nereye nasıl yapmalıyım kı ben yazmaya basladıgımda
package hesaplama dıye basladıghımda bana hata vermesın ve yazdıgım program bu hesaplamayı cagarsın
hocu ben sana Eclipse kullan diyorum , ayrıca package hesaplama dediğinde hesaplama diye bir dosya açar ve class'ın oraya kaydedilir ;) import hesaplama demen lazım. şimdi pro javacı değilim ancak sorun sende. Eclipse kullan rahatlarsın bu açıdan. Senin o package oluşturma yani elle klasör açma dediğin işi ben PHP'deki gibi Notepad++ kullanarak kod yazarken yapıyordum büyük hataymış. Şimdi PHP kodlarken dahi IDE kullanıyorum.
-
Şimdi yüklü değil bende netbeans ama hayal meyal anlatayım.
yeni bi proje aç Proje adı test1 olsun
Main class adı test1 olsun.
package test1.util;
/**
*
* @author xp
*/public class test1 {
public static void main(String[] args) {
}
}bu halde çalışır..
ardından bişey import edeceksen sol tarafta project ağacı gözükür source packagesdi sanırım ona sağ tıklayıp add import seçeneğinden tr.edu.kou utilini ekleyebilirsin ?
-
tustanbakanadam sımdı ındırıp deneycem Lathedarkman sanırım senın soledıgın gıbı olacak dıger arkadasın anlattıgı gıbı ındırıp denyım bunu haber edeyım sıze hocalar
-
ewet eclps bu ısı cozuyomus hocalar cok soalun :)) devam edeyım anlamaya calısmaya
-
Hocam gayet açık yazmış...
tr.edu.kou.util.JavaApplication36
src klasörünün altında tr klasörü var onun altında edu onun altında kou onun altında util onun da altında JavaApplication36
sende ise package package tr.edu.kou.util; yazıyor yani JavaApplication36 eksik ya onu ekle yada packageyi kontrol et bulursun.Not : netbeans kullanmadım sadece hatayı yorumluyorum.
-
saolun arkadaslar cozdum sorunu :)