Java Script Kullanımı Yardım
-
Arkadaşlar hiç bilgim yok ve sitenin anlatımından anlıyamadım.Javascript bilgim hiç yok ve bunu uygulamak istiyorum.Nasıl yapabilirim.
Site Url si bu arkadaşlar
http://www.randomsnippets.com/2011/04/10/how-to-hide-show-or-toggle-your-div-with-jquery/
"
<>Demo
Div #1</>
Everything is the same here except we are calling the
.slideDown()and.slideUp()functions instead of the.show()and.hide()functions respectively. Even the animation duration is kept the same if you pass an argument to the function calls.Here is the JavaScript code:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
function slideonlyone(thechosenone) { $('.newboxes2').each(function(index) { if ($(this).attr("id") == thechosenone) { $(this).slideDown(200); } else { $(this).slideUp(600); } }); }
Not much explanation needed here. Same idea, different functions used.
Here is the HTML code:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22
Div #1Same thing here except we are calling the new
slideonlyone()function that we just defined.If you want all your div content to be hidden from the get go, simple use CSS to hide them like so:
.newboxes { display: none; }
Yardım eden herkese teşekkürler.
-
jquery kullanılmış slidebox mı yapmak istiyorsun ?
-
sokoban bunu yazdı
jquery kullanılmış slidebox mı yapmak istiyorsun ?
Hocam bilmiyorum Seo dostu sıkıntı yaratmıcak ilk defa kullanıcam bunun olayı farklıymış dosya indiriyormuşuz.Bilgilendirirseniz kullanımı bir kere görsem yeter zaten.
aslına bakarsan hocam slidebox nedir anlamadım :) kutu içerisndemi oluyor.
plastner tarafından 19/Şub/13 08:45 tarihinde düzenlenmiştir -
basit aslında birden fazla div varken (aynı class farklı id olacak) birini gösterirken diğerlerini gizliyor,
div'ler için örnek html kodu yazayım senin verdiğin karışık biraz,
<div id="a" class="kutu">a kutusu</div> <div id="b" class="kutu">b kutusu</div> <div id="c" class="kutu">c kutusu</div>
bu divler için kullacağın js kodu da şöyle (kendimce türkçeleştirdim):function ackapa(secilen) { $('.kutu').each(function(index) { if ($(this).attr("id") == secilen) { $(this).slideDown(200); } else { $(this).slideUp(600); } }); }şimdi js ve divler hazır bunları da şöyle kullanacaksın:
<a href="javascript:ackapa('a');" >a kutusunu ac</a> <a href="javascript:ackapa('b');" >b kutusunu ac</a> <a href="javascript:ackapa('c');" >c kutusunu ac</a> -
-
overbite bunu yazdı
basit aslında birden fazla div varken (aynı class farklı id olacak) birini gösterirken diğerlerini gizliyor,
div'ler için örnek html kodu yazayım senin verdiğin karışık biraz,
a kutusub kutusuc kutusu
bu divler için kullacağın js kodu da şöyle (kendimce türkçeleştirdim):function ackapa(secilen) { $('.kutu').each(function(index) { if ($(this).attr("id") == secilen) { $(this).slideDown(200); } else { $(this).slideUp(600); } }); }şimdi js ve divler hazır bunları da şöyle kullanacaksın:
a kutusunu ac b kutusunu ac c kutusunu ac
hocam peki bunları html koduna yapıştırdık.peki bunun çekeceği java script dosyasını nereye koyucam nasıl çalışıcak bu ??
-
up olsun
-
son kez yukarı
-
Slothere bunu yazdı
Her ne kadar takmamış olsanda ben burada kodlarla örneğini verdim. Alt alta istemiyorsan yan yana da bir örnek hazırlayabilirim. Fakat genel mantığı ve en kullanışlı hali bu şekilde. Diğer türlü her yeni eleman ekleyişte ayrı bir id tanımlayıp ona uygun bir fonksiyon çalıştırman gerekecekti. Burada sonsuz sayıda sekme ve alt bölüm ekleyip kullanabilirsin.
Sen tam olarak nasıl bir şey istediğini buradan söylersen düzenleyip ona uygun hale getirebilirim.
-
Slothere bunu yazdıSlothere bunu yazdı
Her ne kadar takmamış olsanda ben burada kodlarla örneğini verdim. Alt alta istemiyorsan yan yana da bir örnek hazırlayabilirim. Fakat genel mantığı ve en kullanışlı hali bu şekilde. Diğer türlü her yeni eleman ekleyişte ayrı bir id tanımlayıp ona uygun bir fonksiyon çalıştırman gerekecekti. Burada sonsuz sayıda sekme ve alt bölüm ekleyip kullanabilirsin.
Sen tam olarak nasıl bir şey istediğini buradan söylersen düzenleyip ona uygun hale getirebilirim.
hocam sıkıntı o değil baktım.
Uygun kütüphaneyi nasıl bulucam..Neye göre bakıyoruz.Anlıyamadığım kısım burası yani..
-
Uygun kütüphaneden kastın jquery ise sitesinden en son sürümünü sayfana dahil etmen yeterli. Sonrasını üstteki kodlar hallediyor. Ayrıca bir plugin falan kullanmaya lüzum yok. Tabiki netten bulduklarını da kullanabilirsin. Paylaşılan yerlerde kurulumu genelde anlatılır oradaki talimatlara bakarsın.
Eğer jquery'i eklemeyi soruyorsan da şu kodu sayfana ekle;<script type="text/javascript" src="http://code.jquery.com/jquery-1.9.1.min.js"></script>