Javascript Dosyasında Php Değişken Kullanımı Nasıldır ?
-
Multi-language bir site hazırlıyorum. Dil kararını da browser diline göre belirleyip Session üzerinde taşıyorum.
Bu Session değerine göre de oluşturduğum dil dosyalarından dile uygun kelimeleri getiriyorum.
Buraya kadar bir sıkıntı yok, ".php" dosyalarımın içinden yaptığım javascript' lerde :
var availableFilters = [{ name: "<?=$language["invert"]?>", help: "<?=$language["invert_help"]?>", generate: function() { return { html: '', getParams: function() { return ''; }, getFilter: function() { return OpenSeadragon.Filters.INVERT(); }, sync: true }; } }Sorun çıkmıyor.. Fakat ben js kodlarını aynı yerde tutmak istemiyorum. Ayırmak için de .js dosyasına atıcam ama php değişkenlerini orada kullanamadığımdan patlıyor.
Nasıl bir yol izleyebilirim.
Yukardaki kod, şu anda digital-slide.php içinde html-php kodlarının içinde, bunu filter.js diye bir dosyaya ayırmak istiyorum, nasıl yapabilirim?
Ek olarak, js client side, php server side. İkisini içiçe kullanmak ne derece doğru ? Bundan kaçınmanın yolları nedir ?
ozgunlu tarafından 15/Oca/16 15:24 tarihinde düzenlenmiştir -
Pek olayı kavrayamadım ama session yerine cookie kullansan ?
-
Hocam dediğin gibi php server side ve jscript client side bunların işlevi görevleri farklı zaten içiçe kullanmaktan daha doğal ne olabilir amaçları da farklı .)
Sorununa gelirsek sen jscript içine php kodlarını gömmeyi mi istiyon ?
-
Yani diyorsun ki, mesela php'de tuttuğum session değerini js içerisinde kullanayım
Doğru mu anladım?
-
ontedi bunu yazdı
Yani diyorsun ki, mesela php'de tuttuğum session değerini js içerisinde kullanayım
Doğru mu anladım?
external ".js" dosyasında nasıl kullanabilirim ?
kod okunmaz hale geldi, tek bi ".php" içinde js yazmaktan. JS' leri external dahil etmek istiyorum ama çoklu dil kullanırken php değişkenler var.
External yapınca bunları okumuyor.
-
Hocam, iki yöntem aklıma geliyor.
1) Sayfa yüklendiğinde ajax ile bir php dosyasını okuyup session değerini almak
2) Sayfa php tarafından derlenirken bir tane input hidden olsun, onun value değerine php değerini yazdır. JavaScript/jQuery yardımı ile de sayfa yüklenirken onu okursun.
Aklıma gelirse yazarım bişeler.
ontedi tarafından 15/Oca/16 15:48 tarihinde düzenlenmiştir -
ontedi bunu yazdı
Hocam, iki yöntem aklıma geliyor.
1) Sayfa yüklendiğinde ajax ile bir php dosyasını okuyup session değerini almak
2) Sayfa php tarafından derlenirken bir tane input hidden olsun, onun value değerine php değerini yazdır. JavaScript/jQuery yardımı ile de sayfa yüklenirken onu okursun.
Aklıma gelirse yazarım bişeler.
Hocam valla kafam karıştı ya;
Ben statik değerleri, tr.php gibi dil dosyalarında dinamik değerleri ise db' de tutuyorum.
En basitinden bir hata pop-up' ı açıcam. Ama ingilizcede "Error", türkçe de "Hata".
Ben ".php" dosyası içinden alert("<?=$language["error"]?>"); diyince basıyor ama bunu external yaparsam basmıyor.
Bu işi nasıl yapıyor adamlar ?
-
javascript.php diye bir php dosyan olsun.
o dosya session kontrol edip ona göre js üretsin. sen de onu external olarak çekebilirsin.
<script src="blabla/javascript.php"></script>
.htaccess kullanıyorsan eğer javascript.js diye yapıp php çalıştırabilirsin.
javascript.php en başına header("Content-type: application/javascript"); yazmayı unutma.
-
pSkpt bunu yazdı
javascript.php diye bir php dosyan olsun.
o dosya session kontrol edip ona göre js üretsin. sen de onu external olarak çekebilirsin.
< ="blabla/.php">
.htaccess kullanıyorsan eğer javascript.js diye yapıp php çalıştırabilirsin.
javascript.php en başına header("Content-type: application/javascript"); yazmayı unutma.
Heh, buydu aradığım. Sağol hocam, peki bu doğru bi yaklaşım dimi ?
-
Eğer yukarıda kullandığın 2 değişken çok fazla değilse, statik dosya üretip vermen daha iyi olabilir.
js_en.js
js_tr.js
tarzında.
-
pSkpt bunu yazdı
Eğer yukarıda kullandığın 2 değişken çok fazla değilse, statik dosya üretip vermen daha iyi olabilir.
js_en.js
js_tr.js
tarzında.
300 kelime de 50sini falan kullaniyorumdur. Gerci artacak, dedigin yolla yapiyim ben. Karisir yine yoksa :D