folder Tahribat.com Forumları
linefolder Java
linefolder Java.Swing Yardım



Java.Swing Yardım

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CANN1
    CANN1's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Ağustos/2003
    Erkek

    arkadaşlar şuan elimde java.awt kütüphanesi ile hazırlanmış ufak bi işlem var. benim bunu java.swing kütüphanesi ile çalıştırmam lazım.. bir çoğunu değiştirdim ama aşşağıda eklemiş oldugum java.awt kütüphanesinde kullanılan  ActionListener'ın java.swing kütüphanesine göre uyarlamam lazım karşılığını bulamadım yani ne yapmalıyım nasıl bi yol izlemeliyim? 

    yada daha açıklayıcı olacaksa aşşağdaki uygulamayı daha farklı hangi kodlarla yapabilirim ama java.swing kütüphanesi kullanmak kaydıyla

     

     

     static class Inc implements ActionListener{        

         public void actionPerformed(ActionEvent e) {

             w+=w/10;

             h+=h/10;

             jf.setSize(w, h); 

         }

     

     

     

     

    yardımlarınız için şimdiden tşk ederim


    Carpe Diem
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wasd
    wasd's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

    Çok derinlemesine girmedim ama bazı işlemler için awt bazı işlemler için swing kullanılıyodu incelediğim çoğu kodda. Sen niye herşeyi swingle yapıcam diye sıkıntı yaptın anlamadım,sadece daha az kütüphane eklemiş olursun biraz boyuttan performanstan tasarruf edersin diye düşündüm...Soruna gelince googleda actionlistener with swing diye aratıyorsun milyar tane sonuçtan istediğini açıp okuyorsun, şu an bende bilmiyorum ve oyun oynuyorum..

    http://docs.oracle.com/javase/tutorial/uiswing/events/actionlistener.html

    şurda actionlistener kullanma tutoriali var,actionlistener awtye ait bi özellik,bi muadili varmıdır bilmiyorum swingde ama gördüğüm kadarıyla yok. Tabi daha iyi bilen müridler yazarlar birazdan daha net bişeyler :)


    :)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Esquire
    Esquire's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Mart/2004
    Erkek

    swing için ayrı bir olay kütüphanesi yok diye biliyorum. awt' ın olay kütüphanesini kullanır. componetine eklemen yeterlidir.


    boş
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CANN1
    CANN1's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Ağustos/2003
    Erkek

    wasd öncelikle ilgin ve bilgin için tşk ederim... emin ol o verdiğin adresten çok daha fazlasına girdim okudum araştırdım.. istediğim cvpları bulamadığımdan buraya yazdım. awt kütüphanesinde olduğunu ve awt ile çalıştıgını ii biliyorum ama benim derdim swing mantıgı varmıdır yokmudur? yane awt kütüphanesi kullanmadan direk swing kütüphanesi ile halledermiim derdindeyim... 


    Carpe Diem
Toplam Hit: 1015 Toplam Mesaj: 4