folder Tahribat.com Forumları
linefolder Network - İnternet
linefolder Kablosuz Ağ Mesafesi (Götünüzden Sallamayınız)



Kablosuz Ağ Mesafesi (Götünüzden Sallamayınız)

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kreston
    Kreston's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 28/Aralık/2002
    Erkek
    anlamadım yani sen diyosun ki dizüstünün çekim gücü 1m olsun ama yok modem 5km ötede olsun ve yayın gücü 10km olsun ççalışır diyosun nası olacak bi tam anlatırmısın

    Zimbabwe
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cukurova
    cukurova's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Aralık/2003
    Erkek

    Aslında bu konuyu en iyi yanıtlayacak olanlar amatör telsizcilerdir.Tamamen RF teknolojisi.Örneğin, basit bir telsiz ile eğer röle (AP) ler varsa 400 km ötedeki kişiyle konuşursun, veya cep tel ile baz istasyonun  (aslında oda bir röle veya AP diyebiliriz)kapsama alanındaysan istediğin kişiyle konuşursun.
    Bugüne kadar hiç bir cep tel reklamında sen, yayın güçü şu kadar mW veya dbi veya Centrino özelliklerinde antenin yayın güçü diye birşey duydun mu? Duyamazsın çünkü önemi yoktur.Asıl önemli olan seni kapsayan baz istasyonu-Röle veya Access Point (AP) güçüdür.Eğer onun etki alanındaysan bağlanırsın.Unutma GSM firmaları en çok "Kapsama Alanlarında" bahsederler.


    Örneğin ; benim evdeki AP ile, notebook mutfaktan çekmiyor, çünkü 15 dbi cihazın güçü + 3 dbi küçük anten güçü, 5 tane duvarı geçmeye yetmiyor ama üniversite kampusunde 600 m. ötedeki AP den yayın alıyorum ve üstelik anfinin içesinden.Notebook aynı notebook , peki o zaman evde, anfide, hava alanında çekmesini veya çekmemesini sağlayan ne? Tamamen AP+Anten güçü. Eğer kapsamı alanını genişletmek istiyorsan yeni anten al ihtiyaçına göre yagi,omni veya directional anten bulabilirsin tavsiye olarak D-Link antenlerini öneririm ama biraz tuzludur. http://www.dlink.com/products/category.asp?cid=1&sec=0

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kreston
    Kreston's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 28/Aralık/2002
    Erkek

    hojam o  noktada elbette ki haklısın yayın içerisindeyken bağlanacaktır ama mantığa çok ters düşüyor


    düşünsene sen şimdi yani nası anlatayım bilmiyom ki sistemin böyle işlemesi imkansız cep telefonu baz istasyonuna ancak dediğin gibi röleler ile bağlanabilir (access point yani ) ama rölenin çekim alanı 100m diyelimki ve sen 100m ötedesin eğer senin telefon 100m öteye sinyal yollayamıyosa ne olacak ?


    yani alanın içerisindesin diyelimki daha büyük bi örnek vereyim sana şimdi


    5kmlik alan içerisinde yayın yapan bi verici düşün şimdi bu radyo olsa işin kolay 5km içinde nereye gidersen git dinlersin. çünkü sadece alıyosun. ama şimdi iş alış ve veriş olunca değişiyo


    5km nin içindesin ve dizüstü bilgisayarın var. dizüstünün anteni felan cart curt en fazla 100m


    şimdi sinyal her tarafa geldiği için 5km içerisindeyse eğer.


     benim bağladığım vericiyi görecektir.


    ama bağlanırken bi sorgu yollayacak işte bu dizüstü madem 100m öteye kadar yollayabiliyo ozaman sorguyu nası yollayacak ? yanlış mı söylüyorum ?


    Zimbabwe
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kreston
    Kreston's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 28/Aralık/2002
    Erkek

    aklıma bişey daha geldi bu arada şimdi sen uzak bi yerdesin cep telefonuna bakıyosun gayet güzel çekio


    biri seni aradığı zaman baz istasyonuna sinyal yolladı . ve sen kapsama alanı içinde olduğun için sinyal sana kadar geldi bu noktada senin erişimin önemli değil sadece alıcısın


    telefonu açtın konuşuyosun. bu çok olmuştur karşının sesi düzgün gelir ama sizin sesiniz oraya kesik kesik gelir veya gitmez. niye ? çünkü demek ki senin de yolladığın sinyal bu noktada önemli işte. hatta bazen de mesaj gönderirsin anında gitmez ( bunun operatör yoğunluylada ilgisi var ama ) bu da onun gibi olabilir ne diyosun ?


    Zimbabwe
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cukurova
    cukurova's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Aralık/2003
    Erkek

    Kardeş anlıyorum, matematiksel olarak %100 haklısın ama anlamadığın sistem bu şekilde çalışmıyor.


    Şöyle diyelim, senin notebook 1 m. kapsama alanı var.AP ise 100 m.
    Eğer senin notebook 1 m.'lık yarı çaplı kapsama alanının dairesi ile AP cihazının r=100 m çaplı dairesi bir yerde kesişiyorsa sinyal alırsın.Bağlantı gerçekleşir.
    Aslında nasıl anlatsam bilmiyorum ama %100 yanlış ama şöyle düşün AP sana ulaşırsa senin sinyallerinin güçünüde arttırır ve mıknatıs gibi kendine çeker.
    İşin mantığına bakarsan, sadece 2 adet centrino birbiri ile wireless haberlemez, mutlaka bir Access Point (erişim noktası-AP) ihtiyaç duyarlar.Adı üstünde erişim noktası, aslında senin centrino gidip AP ye bağlanamaz, AP gelip seni bulur.
    Eğer konuyu daha fazla mantığını anlamak istiyorsan AP veya GSM de bulamazsın işin kaynağı ve başlanğıcı olan Radio Frekansı(RF) haberleşme sitelerine bak.Daha çok amatör telsizcilik sitelerinde giriş seviyesi dökümanlarda bulabilirsin.Birde sanırım wireless konusuyla ilgili 3-4 yazı yazmıştım bu forumda onları incele, bu sorduğun soruya yakın şeylerdi sanırım.

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kreston
    Kreston's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 28/Aralık/2002
    Erkek
    hmmm diyosun ki yani sana sinyal geldiği anda senin dizüstü o sinyal üzerinde apye bi köprü kurar o köprüden gider mantıklı gibi ama düşünmesi zor yani evet bu noktada haklısın ama tam olarak böyle olmayabilir de eğer böyle ise dizüstünün yayın şeysini 1m yaparlardı uğraşmazlardı.yani bi noktada erişimi güçlendirmek için dizüstünün şeyide şart. neyse çok saol walla msnin varsa yazda iyce bi konuşalım bu konuda

    Zimbabwe
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cukurova
    cukurova's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Aralık/2003
    Erkek
Toplam Hit: 6123 Toplam Mesaj: 18