folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Kahramanmaraş Olayları.



Kahramanmaraş Olayları.

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Naacal
    Naacal's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Nisan/2007
    Erkek

    Arkadaşlar yine kitaptan kaynaklı bi yazı yazıyorum.80'lerde Türkeş'in sıkıyönetime karşı strateji değişikliği ve Kahramanmaraş olayı..Bu biraz uzun kaçtı ama boş değil tabi :|

     

    1978 sonunda sıkıyönetim ilan edilinc,Türkeş yeni bir stratejiyi uygulamaya koydu.Teşkilatlarına emir gönderdi:

    "CHP hükümeti sıkıyönetimi bize karşı uygulamak istiyor.MHP'yi ve teşkilatlarımızı kapatmak istiyorlar.Bu süre zarfında mümkün olduğu kadar silahlı eylemlerden uzaklaşın.Silahlarınızı gömün.Bu süreyi,yeniden organize olmaya ve sistemli bir biçimde kadrolaşmaya ayıralım."

    Bu arada Türkeş,ordunun yönetime tamamen el koymasını istediğini açık açık söylüyordu:

    "Bu iktidar süratle değiştirilmeli,komünist anarşiyi himaye etmeyecek,kanun ve nizamlara samimi olarak bağlı bir hükümet kurulmalıdır.Şanlı Türk ordusu,devletin ve demokrasinin düşmanları,vatan bölücülerini susturarak huzurlu bir ortam meydana getirdikten sonra,1979 Senato seçimleriyle birlikte seçime gitmelidir."

    Eski cumhurbaşkanı Celal Bayar,çeşitli toplantılarda sık sık Türkeş'le birlikte görünüyor,ülkedeki terör yangınını körükleyen konuşmalar yapıyordu.Aydınlar Ocağı'nda yapılan bir toplantıda,"Bu kış komunizm gelebilir.Tenkil,tenkil,tenkil ! Endonezya'daki gibi bir tenkil lazım"demişti.Ve Bayar'ın arzuladığı tenkil,çok geçmeden Kahramanmaraş'ta sahneye kondu.

     

    25 Ağustos 1978.Bir günde İstanbul'da,Galata' Köprüsü'ne,Adliye Sarayı'na ve Edebiyat Fakültesi'ne,üç ayrı yere bomba atıldı.

    Ancak bu bombaların hiçbirinin etkisi Kahramanmaraş'taki bomba kadar olmadı... 18 Aralık 1978 akşamı başrolünü Cüneyt Arkın'ın oynadığı Güneş Ne Zaman Doğacak filminin gösterildiği Kahramanmaraş'taki Çiçek sinemasına bomba atılıyordu.Bombayı ülkücüler atmıştı ancak solcuların attığı söylentileri yayılmıştı.Ülkücülerin provokasyonu sonucu,Kahramanmaraş'ta Türkiye tarihinin en kanlı ve en büyük mezhepsel iç çatışması yaşandı.

    "Allah'ını seven,Peygamber'ini seven yürüsün.Komünist Alevîleri yaşatmayın.Bunları öldüren cennetlik olur.Maraş Alevîlere mezar olacak.Müslüman Türkiye,Alevîler Moskova'ya! Sütçü İmam aşkına vurun !" diye bağıranlar,sonuçta yüzden fazla masum insanı katlettiler.Bu arada 23 Kasım 1986 tarihli Yeni Gündem dergisi katliama katılanlar arasında Bahçelievler Katliam'ına adı karışan Haluk Kırcı,Ercüment Gedikli ve Ünal Osmanağaoğlu'nunda bulunduğunu yazdı.

    MHP son silahını kullanıyordu: etnik ayrımcılıklı güç toplamak.Kahramanmaraş'ı Çorum Katliamı takip etti...

    "Komünist Alevîler camiye bomba attılar !" provokasyonuyla binlerce insan yine mezhepsel bir çatışmaya sürüklenmek istendi.Ancak Çorum'da sol "tüm tonlarıyla" birleşip saldırılara karşı koyunca,Ülkücüler kaçmak zorunda kaldılar.Buna rağmen katliamın bilançosu 52 kişi olmuştu. 3 Eylül 1978 günü Sivas'ta tertiplenen olayların başlamasında da, şehrin her yerinden taksilerle megafonla yapılan, " Alevîler camiye bomba attı", "Alevîler camileri yakıyor" çağrıları etkili oldu.Tabi Sivas'tada tıpkı Çorum'da olduğu gibi hiçbir camiye tecavüz olmamıştır.

     

    Söylenecek bişe yok hocalar bir cehalet tablosu.

    Kaynak : Soner Yalçın-Reis

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HolygaN
    HolygaN's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Temmuz/2007
    Erkek

    Yalancıya kaysınlarmı

     

    BBP MKYK Üyesi Ökkeş Şendiller’in Basın Açıklaması

    Kahramanmaraş Olayları 19-24 Aralık 1978 tarihleri arasında tam 29 yıl önce meydana gelmiş yakın tarihimizin en acı hadiselerindendir. İktidarda CHP hükümeti vardır ve Ecevit Başbakandır. 19 Aralık 1978 günü sağ görüşlü vatandaşların gittiği bir sinemaya patlayıcı madde atılmış yaralananlar olmuş, ancak patlayıcı maddeyi atan şahıs yakalanmış ve sol örgüt üyesi olan şahıs tutuklanmıştır.
    20 Aralık 1978 günü solcuların devam ettiği bir kahvehane silahla taranmış olayda ölen ve yaralanan olmamış, ancak olanlardan bir provokasyon olduğu açık bir şekilde anlaşılmaktadır. Çünkü CHP iktidarı göreve geldiği günden itibaren sol örgütler kurumlarında desteği ile güç gösterisine ve vatandaşı sindirme politikasını uygulamaya koymuş ve baskılarını artırmıştır. İlin mülki idarecileri militan bir tavırla yapılan şikayetleri kulak ardı ediyorlar. 21 Aralık 1978 günü Hacı Çolak ve Mustafa Yüzbaşıoğlu isimli iki sol görüşlü öğretmen fraksiyon ayrılığı yüzünden öldürüldü. Olayların sebebi olarak gösterilen bu cinayetleri DEVRİM SAVAŞÇILARI (DHKP/C DEV-SAVAŞ) ÖRGÜTÜ işledi. (Adana 1 no’lu askeri mah.1984/208sayılı kararı militanlar idam cezası aldı. Bu militanlar 1991 yılında çıkarılan infaz yasası ile tahliye edildiler.)
    22 Aralık 1978 günü iki öğretmenin cenazeleri sol örgütlerin gövde gösterisine dönüştürüldü ve şehir tam bir savaş alanına çevrildi. Cenazeler askeri araçlarla kaldırıldı. Cenazeden dönen militanlar 3 Kahramanmaraşlıyı katletti. Aynı gün akşam toplanan mahalli ve askeri yetkililerin bütün ısrarına rağmen Ankara’ya sokağa çıkma yasağını kabul ettirilemedi. Eğer o akşam sokağa çıkma yasağı konmuş olsaydı bu acılar büyük ölçüde yaşanmayacaktı. 23 Aralık 1978 sabahı 3 cenazeyi almaya giden sağ görüşlü vatandaşlar hastane etrafında mevzilenen militanların saldırısına uğruyorlar. Sonuç gerçek bir katliam onlarca ölü ve yaralı... Ortada ne polis ne asker var. Şehir adeta Lübnan. Bir gün önce cenaze için dışarıdan getirilen sol örgüt militanları terör estiriyor. Ortada Devlet yok.
    Şehirde tam bir kaos. Çatışmalar üç gün sürdü. Asker duruma 25 Aralık 1978 günü hakim oldu ve 26 Aralık günü Kahramanmaraş’la birlikte birçok ilde sıkıyönetim ilan edildi. Güvenlik güçlerinin olaylara müdahale etmesine izin verilmedi. Hükümet yerinde oturdu. Devrin İç İşleri Bakanı İrfan Özaydınlı olayları yerinde inceledikten sonra “Hadiseleri sol örgütler başlatmıştır” beyanatını verdiği gün görevden alındı ve yerine Hasan Fehmi Güneş getirildi.

    33 Gün En Vahşi İşkencelere Maruz Kaldık
    Hasan Fehmi gelir-gelmez özel bir ekip kurarak Özaydınlı’nın beyanını tersine çevirme telaşına düştü. Devrin solcu polislerinin örgütü olan Pol-der genel başkanı Kazım Ulusoy’un başkanlığındaki işkenceci timin görevi olayların sorumluluğunu Ülkücülere yıkmaktı. Onun için bizi aldılar ve 15 günü Ankara Emniyet Sarayında olmak üzere 33 gün en vahşi işkencelere tabi tuttular. Ellerinde hiçbir belge ve delil olmadığı halde bizi olayların bir numaralı sanığı yaptılar. Çünkü emir öyle gelmiş, plan öyle yapılmış ve savcılıklar öyle oluşturulmuştu. Malum medya da linç kampanyasını ona göre yürüttü. Böylece sol işin içinden sıyrıldı. Adana Sıkıyönetim Askeri Mahkemesinde açılan davada 805 kişi yargılandı. Bunların 52’si sol görüşlü, Ancak, içlerinde hiç örgüt üyesi yok. Örgütler adeta yok oldu. Yani Ecevit’in gizli kasasından çıktığı iddia edilen gizli belgenin tam aksi, olayları planlayan ve katliam yapan Marksist örgüt ve militanları korunmuş, belgeler askeri mahkemelerden kaçırılmış ve haklarında o dönem dava açılamamıştır.
    Ancak 12 eylül sonrası askeri mahkemelerde 6 sol örgütle ilgili dava açılmış ve bir çok militan ceza almıştır. Bunlardan bazıları şunlardır:
    1-Devrimci Halkın Birliği örgütü lideri eski sandık cinayeti sanıklarından ERMENİ GARBİS ALTINYAN VE ÖRGÜTÜ Kahramanmaraş olaylarını tertiplemekten idam cezası aldı(Adana sıkıyönetim mah.1982/438 karar) 1991 infaz yasası ile tahliye oldu.
    2-Dev-savaş örgütü olayların sebebi olarak gösterilen 2.sol görüşlü öğretmenin öldürülmesinden idam cezası aldılar.(Adana askeri mah.1984/208 no’lu karar) 1991 infaz yasası ile tahliye oldular.
    3-TDKP/HALKIN KURTULUŞU örgütü Adana askeri mah.1984/150 sayılı karar birçok militan ceza aldı.
    4-APOCULAR(PKK) Adana askeri mah.1986/104 sayılı karar bir çok militan ceza aldı.

    7 Sünnetsiz Ceset
    Ayrıca pol-der ve töb-der üyesi birçok militan aynı mahkemelerde yargılanıp ceza aldı.
    Kahramanmaraş olaylarında resmi rakamlara göre 111 kişi hayatını kaybetti, yüzlerce insan yaralandı, yüzlerce ev ve iş yeri yandı. Ölenler arasında kimliksiz birçok militanla birlikte 7 sünnetsiz ceset tespit edildi. Bu cesetlerin kesinlikle gayrimüslim olduğu ve olaylarda dış güçlerin olduğuna delil olarak değerlendirildi.
    Biz bir numaralı sanık olarak 2 yıla yakın adana 1 no’lu askeri mahkemesinde yargılanarak beraat ettik: 08.08.1980/520 gerekçeli karar.
    Bu kararları görmezlikten gelerek aleyhte kasıtlı yayın yapan başta dünyaca ünlü ‘’MEYDAN LAORUSSE ANSİKLOPEDİSİ olmak üzere birçok basın yayın kuruluşu tarafımızdan açılan davalarda mahkum ettirildi. Bütün bunlara rağmen olayların yıldönümünde bu tür şerefsiz saldırılara karşı açıklama yapmak zorunda kalıyoruz. Ortaya konan gerekçeler olağanüstü şartlarda kurulmuş askeri mahkeme kararları. Başka ne söylenebilir? Burada bir iki hususu daha ifade etmekte fayda var.

    Alevi-Sünni Çatışması Değildi
    Olaylar kesinlikle Alevi-Sünni çatışması değildir. Amerikan’ın Ankara Büyükelçiği ikinci katibi Alexander ve tezgahın içinde olanların iddiası böyle olabilir. Ancak bugüne kadar böyle bir delil yok. Olayları tertipleyenlerin, cinayet işleyenlerin ve ceza alanların, hatta ölenler arasında bulunan sünnetsiz cesetlerin alevi vatandaşlarla ne alakası olabilir? Bunlar Alevi vatandaşlarımızı kendi hain planlarına alet etmek isteyenlerin ülkeyi kaosa götürme oyunlarıdır.
    Olaylar darbeye zemin hazırlamış olabilir. Çünkü olaylara müdahalenin bu kadar geciktirilmiş olması gerçekten düşündürücü.
    Hükümet olayların öncesi ve sonrası tam manası ile taraflı ve tahrik edici davranmıştır. Onun için sorumluluğu büyüktür. Dönemin Başbakanı Ecevit’in gizli kasasından çıktığı iddia edilen gizli belgenin bugüne kadar saklanmış olması bile başlı başına değerlendirilmesi gereken bir olaydır.

    Bizimle Yüzleşmekten Kaçıyorlar
    Kahramanmaraş olaylarının her yıl dönümünde birileri bir bahane ile yaraları kaşımak ve bir yerleri tahrik etme yarışına giriyor. Evet, olayların perde arkasının tam olarak aydınlanmadığı doğrudur. Bu konuda vatansever ve vicdan sahibi herkesin samimi gayret göstermesi ayrıca namus borcudur. Hele o dönem sorumluluk makamında olanların bildiği her şeyi millet ve devletin kurumlarıyla paylaşması ayrı bir sorumluluktur. Biz bu konuda 29 yıldır gayret gösteriyoruz. Hatta bildiklerimizi milletimizle paylaşmak ve gelecek nesillere taşımak için “Kahramanmaraş Olaylarının Perde Arkası” isimli kitap yazdık ve on binlerce dağıttık. Bu konuda söylenecek sözümüzü her zeminde söyledik ve söylemeye devam edeceğiz. Ancak ahkam kesenler ve işin tahrikçiliğini sermaye ve sömürü haline getirenler bizimle yüzleşmekten kaçıyorlar.

    Ortak Panel Çağrısı
    Geçen Aralık ayında 78’liler vakfı “Maraş’la hesaplaşma” diye bir kampanya düzenlemiş. Meclise verilmek üzere bir dosya hazırlıyormuş. Hatta İçişleri Bakanlığı’ndan dönemin sorumlu tüm resmi-sivil güvenlik ve istihbaratçılarının kimliklerini isteyecekmiş. Bu arada bir de panel düzenlemişler. Çok güzel. Bu kadar zahmete ne gerek var. Bunları devrin komplocu Bakanı Hasan Fehmi’ye sorsalar yeter. Biz de elimizdeki bilgileri seve seve kendilerine veririz. Hatta panele bizi, Hasan Fehmi’yi ve Garbis ALTINYAN’I davet edebilirlerdi. Böylece hem kendileri çalıp-oynamamış olurlardı hem de gerçek tanıklar yüzleşmiş olurdu. Buna yürekleri yetmez, hesaplaşmaktan korkarlar. Biz bundan sonrası için de her zeminde ortak çalışma yapmaya varız. Celalettin Can’a, Av. Fikret Babaoğlu’na ve Hamit Kapan’a ortak bir panelde buluşma çağrımı tekrarlıyorum. Bu işler samimiyet ve açık yürekli olmayı gerektirir. Bizden söylemesi...

    Gizli Kasadaki Gizli Belgenin Sırrı Ne?
    Bir diğer mühim mesele ise Ecevit’in gizli kasasından çıkan gizli belge. Neymiş efendim? Kahramanmaraş olaylarından bir hafta sonra dönemin Başbakan’ı Ecevit’e çok önemli bir kaynaktan, çok önemli bir belge gelmiş. Ecevit de devletin çok önemli kurumunu yıpratmamak için bu belgeyi saklamış. Çünkü bu çok önemli kurum devletin istihbarat örgütü MİT’miş. Bu MİT’in Kahramanmaraş katliamında parmağı olduğu yazılıymış bu belgede.
    Gazeteci Can Dündar ve Rıdvan Akar belgeye Ecevit’in özel arşivinden ulaşmışlar. Belge aynen şöyleymiş “CHP iktidarı devraldıktan sonra vuku bulan büyük olayların (Malatya, Sivas, Kahramanmaraş) çıkacağına dair 1-2 ay evvel haber verilmediğinden yüzlerce vatandaşımızın can ve mal kaybına sebebiyet vermişlerdir. Önceden haber vermek bir tarafa, olayın yaratılmasında en etkin rolü oynamışlardır. Nitekim Kahramanmaraş olayı MİT’in (ŞAHAP H., Ali K.,Mehmet K., Av.Metin E.,Nart K.) müşterek planları ile çıkarılmıştır. Türkeş oraya ...’in tavassutuyla ...’u tayin ettirerek güney bölgesi’ni ele geçirmiş ve Maraş olayını rahatlıkla tertip ettirmiştir. MİT olayın içinde olmasaydı Maraş’tan her türlü istihbaratı aylar evvel alır ve olayın zuhur etmesine meydan vermezdi. MİT, CHP döneminde büyük olayları yapan ve yaptıran MHP’lilere ait bilgileri saklamış. Sıkıyönetim mahkemelerine sadece sola ait raporların verilmesi hususunda “Türkeş, MİT’teki elemanlarına talimat vermiştir” denilmektedir.

    MİT, Rahmetli Ecevit ve Türkeş Ciddi Zan Altında
    Evet böyle bir belgeyi saklayan ve 28 yıl sonra ortaya çıkaran Çinçin’deki mahalle bekçisi değil o kanlı dönemin Başbakanı’dır. Olaylarda ölen 111 insandır. Bu bilgiler niçin sıkıyönetim mahkemelerine ve askeri savcılıklara ulaştırılmamıştır. Av.Mehmet Emin Değer vasıtasıyla Kahramanmaraş olayları davasına CHP olarak “mağdur olduk” diyerek müdahil olarak katılırken böyle önemli bir belgeyi niçin göndermemiştir? Bu soruları çoğaltmak mümkün. Ancak bu belgeden anlaşıldığı üzere, MİT, rahmetli Türkeş ve Ecevit ciddi olarak zan altındadır. O zaman MİT’in başında Adnan Ersöz Paşa vardı. Bu münasebetle devrin TSK’sı da zan altındadır. Eğer bu belge gerçekse olayın üzerine muhatapları ve varisleri derhal gitmeli ve gerçekler ortaya çıkarılmalıdır. Ancak, belgede geçen “MHP’lilere ait raporlar sıkıyönetim mahkemelerine gönderilmedi” ifadesi tam manasıyla gerçekleri saptırmadır. Esas belge ve raporları sıkıyönetim savcılık ve mahkemelerine gönderilmeyen Marksist örgüt ve militanlarıdır. Adana sıkıyönetim mahkemelerinin gerekçeli kararları bunun en açık delilidir. Çünkü Kahramanmaraş’ı kana bulayan ve katliam yapan Marksist örgütler ve katilleri CHP iktidarı döneminde yargı önüne dahi çıkarılmamış Hasan Fehmi Güneş ve Ecevit’in marifetiyle gizlenmişlerdir.Bu örgütlerin kirli yüzleri 12 Eylül darbesinden sonra açığa çıkarılmıştır.

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YaSevYaTerkEt
    YaSevYaTerkEt's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Kasım/2007
    Erkek

    yakintakip bunu yazdı:
    -----------------------------
    Yalabcıya kaysınlarmı
    -----------------------------

    Zaten Kaymışlar Kardeş. Yoksa Bunlarda Böyle Kuyruk Acısı Olmaz, Ağızlarının Salyaları İle Bir Partiye Böyle Yüklenmezlerdi.

    Sol Çizgide Yürüyen Bir İnsanın Bir Kitabını Okuyarakdan Böyle Fikirlere Kapılmak SOn Derece Komik.

    Ama Yinede Herkes İstediğini Düşünmekte Serbest.

    Nasıl Olsa 301 Değiştiya. :S

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    st_anger_turk
    st_anger_turk's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Ekim/2007
    Erkek
    Ona Kahramanmaras Olaylari denmez Maras Katliami denir...

    Diriliş... /// Inadina Ofke Inadina INTIKAM
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Naacal
    Naacal's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Nisan/2007
    Erkek

    Ben bu konuyu sağcı solcu kavga etsin diye veya ülkücüler şerefsiz allahsızdır diye açmadım. Ayrıca yakıntakip aldığın yazının kaynağını her zaman göster.Belli ki ülkücü biryerden almışsın.Neyse,ben solcuyum diye bişey söylemedim.Okuduğum kitap solu da savunmuyor.Alın,okuyun,görün.O küfrettiğiniz DHKPC vb ögütlerinin yaptıklarınıda okuyorum.Yani Soner Yalçın'ı solcu olarak benimsemişsiniz ama öyle bişe yok.Örneğin; Kurtlar Vadi'sini özenerek ağzınız açık izlersiniz ama sadece karakterlerini izlersiniz.O dizinin başladığından bu yana konsept danışmanı Soner Yalçın'dır.Neyse konuyu uzatmiyim.Ben gerçeği böyle biliyorum yani size solu savunmuyorum.Sürekli gidip faşist kitapları okuyorsunuz sonra MHP'ye en küçük bi eleştiri yapana Komünist Allahsız diyosunuz.Alpalsan Türkeş'i babanız gibi savunuyosunuz hiçbişe bilmeden.Neyse o da bir düşünce saygı duyarım.Bu arada,sitedeki ükücülerle papaz olmayalım lafım genel değil onlar kendilerini bilir.

     

    Ayrıca konu böyle kavgalı devam edecekse kapanmasını rica ediyorum.Ben kavga edelim diye konu açmadım.Eleştirilerin dozunu kaçıranlar olanbilir. 

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ricin
    ricin's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Mayıs/2007
    Erkek
    bu ülkede ne kadar görüş varsa (ATATÜRK HARİÇ) heğsinin a.q neden mi kim geldiyse bi bok yiyemiş..bu mhp'nin de ne olduğu nasıl işlediğini bilenlerdenim içlerinde yani sistemlerinde çok saglıklı düşünen insanlar var belki ama 2-3 kişiyle olacak iş değil bunun yanında bizzat şahit olduğum telefon ile ihale kapatma,ülkücüyüz milliytçiyiz diyerekten de 3 kuruş kazanan esnafı haraca bağlayan adamlar tanıdım orada...en güzel görüş herkesi tutmak k,imseden olmamak kısacası ülkmin çıkarını düşünmek.buna ister solculuk diyin ister ülkücülük ister faşist ister kominist sonuçta içinde allah inancı allah korkusu varsa bunun yanında insana değer veriyorsan yaşamayı seviyorsan bu ülke için en ideal insan sensin demektir. öle vurdu kırdı ile olmuyor ha gerektiğinde işe yarar belki ama aşırısı zarar. neyse gene çostuk...hadi kalın sağlıcakla ...

    üniversite öğrencilerine devre tasarımı yapılır...! tekdag-elektronik.blogspot.com/
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HolygaN
    HolygaN's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Temmuz/2007
    Erkek
    c0ldmAniac bunu yazdı:
    -----------------------------

    Ben bu konuyu sağcı solcu kavga etsin diye veya ülkücüler şerefsiz allahsızdır diye açmadım. Ayrıca yakıntakip aldığın yazının kaynağını her zaman göster.Belli ki ülkücü biryerden almışsın.Neyse,ben solcuyum diye bişey söylemedim.Okuduğum kitap solu da savunmuyor.Alın,okuyun,görün.O küfrettiğiniz DHKPC vb ögütlerinin yaptıklarınıda okuyorum.Yani Soner Yalçın'ı solcu olarak benimsemişsiniz ama öyle bişe yok.Örneğin; Kurtlar Vadi'sini özenerek ağzınız açık izlersiniz ama sadece karakterlerini izlersiniz.O dizinin başladığından bu yana konsept danışmanı Soner Yalçın'dır.Neyse konuyu uzatmiyim.Ben gerçeği böyle biliyorum yani size solu savunmuyorum.Sürekli gidip faşist kitapları okuyorsunuz sonra MHP'ye en küçük bi eleştiri yapana Komünist Allahsız diyosunuz.Alpalsan Türkeş'i babanız gibi savunuyosunuz hiçbişe bilmeden.Neyse o da bir düşünce saygı duyarım.Bu arada,sitedeki ükücülerle papaz olmayalım lafım genel değil onlar kendilerini bilir.

     

    Ayrıca konu böyle kavgalı devam edecekse kapanmasını rica ediyorum.Ben kavga edelim diye konu açmadım.Eleştirilerin dozunu kaçıranlar olanbilir.


    -----------------------------

     

    Sen konun sonuna ne yazmışsın bı oku bakalım. Sonra seviyelı tartışmadan bahset. Yazarın bırı uydurmuş yazmış sende ona bakarak "Söylenecek bişe yok hocalar bir cehalet tablosu." diyorsun. Kurtlar vadısını izlemıyorum Soner yalçının tek bı kıtabını okudum o da yetti zaten ne kadar işkembeden salladığını anlamama. MHPye istedığın kadar eleştiri yapabılırsın. Ama eleştırı yapabılırsın. Alparslan Türkeş hakkında emın ol senden cok daha fazla şey biliyorum. Sen nerden biliyorsun bizim cahil olduğumuzu.

    Yazının kaynağına gelince farzedelım kı ben yazdım ha soner yalçın ha ben ne farkeder kı 

  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HolygaN
    HolygaN's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Temmuz/2007
    Erkek

    ricin bunu yazdı:
    -----------------------------
    bu ülkede ne kadar görüş varsa (ATATÜRK HARİÇ) heğsinin a.q neden mi kim geldiyse bi bok yiyemiş..bu mhp'nin de ne olduğu nasıl işlediğini bilenlerdenim içlerinde yani sistemlerinde çok saglıklı düşünen insanlar var belki ama 2-3 kişiyle olacak iş değil bunun yanında bizzat şahit olduğum telefon ile ihale kapatma,ülkücüyüz milliytçiyiz diyerekten de 3 kuruş kazanan esnafı haraca bağlayan adamlar tanıdım orada...en güzel görüş herkesi tutmak k,imseden olmamak kısacası ülkmin çıkarını düşünmek.buna ister solculuk diyin ister ülkücülük ister faşist ister kominist sonuçta içinde allah inancı allah korkusu varsa bunun yanında insana değer veriyorsan yaşamayı seviyorsan bu ülke için en ideal insan sensin demektir. öle vurdu kırdı ile olmuyor ha gerektiğinde işe yarar belki ama aşırısı zarar. neyse gene çostuk...hadi kalın sağlıcakla ...
    -----------------------------

     

    Onun için ülkenın en zengınlerı hep ülkücüdür değilmi 

  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    camarade
    ontedi
    ontedi's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Eylül/2005
    Erkek
    yakintakip bunu yazdı:
    -----------------------------

    ricin bunu yazdı:
    -----------------------------
    bu ülkede ne kadar görüş varsa (ATATÜRK HARİÇ) heğsinin a.q neden mi kim geldiyse bi bok yiyemiş..bu mhp'nin de ne olduğu nasıl işlediğini bilenlerdenim içlerinde yani sistemlerinde çok saglıklı düşünen insanlar var belki ama 2-3 kişiyle olacak iş değil bunun yanında bizzat şahit olduğum telefon ile ihale kapatma,ülkücüyüz milliytçiyiz diyerekten de 3 kuruş kazanan esnafı haraca bağlayan adamlar tanıdım orada...en güzel görüş herkesi tutmak k,imseden olmamak kısacası ülkmin çıkarını düşünmek.buna ister solculuk diyin ister ülkücülük ister faşist ister kominist sonuçta içinde allah inancı allah korkusu varsa bunun yanında insana değer veriyorsan yaşamayı seviyorsan bu ülke için en ideal insan sensin demektir. öle vurdu kırdı ile olmuyor ha gerektiğinde işe yarar belki ama aşırısı zarar. neyse gene çostuk...hadi kalın sağlıcakla ...
    -----------------------------

     

    Onun için ülkenın en zengınlerı hep ülkücüdür değilmi 


    -----------------------------

    Irak'ın kuzeyinde ihaleleri çok güzel değerlendiriyorlar ama. 


    Matematikçi ve Yazılımcı. http://www.ontedi.com ve http://www.cizgi.site Siteme beklerim herkesi.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Ağustos/2005
    Erkek

    bu ülke o akdar çok insan gördü ki...En basiti 80 öncesi solcu ve sağcı baktığın zaman ikiside ülkeyi güzel eyrlere götürmek istedi.Bir çok aşırı solcu (solcu değil komünist diyebiliriz) rejimi değiştirmek istedi.İşte ilk hata ülkeyi bölme girişimi.Bu insanlar neden solcu değildir?Çünkü solcular koyu Atatürkçüdür.Eğer Atatürkçü iseniz cumhuriyetten başka rejimi istemessiniz.

    Sonra ülkücüler devreye girdi.Sözde vatanlarını savunuyorlardı.Herkezi öldürerek.Aynı şeyi solcularda yaptı öldürmeye başladılar.Heryerde cinayet vardı..Daha sonra darbe yapıldı böylece bir düzen sağlandı.Tab bazı rahatsız olan amerikan yalakaları dedi ki darbe bizi 15 sene geriye götürdü.

    FArk edemedikleri şey esas geriye gitmenin sebebi onların yaptıkları cinayetlerdi.Başka hiç birşey değil.Bir düşünce uğruna kimseyi öldüremezsiniz.Çünkü orda özgürlük olamaz.

    Ülkücülere ve solculara dikkat edin eğer 80 öncesi olduğu gibi devam ederse ben solcu değilim.Şu anda genel bir yanlış var solcu=komünist.İşte bunu genç beyinlere aşılıyanlarda ülkü ocakları ve tarikatler.Aynı şekilde ülkücüleri faşist olarak göseteren halk evi fakat aslı komünist evi olan yerler var.

    Hala birbirimize düşman gidiyoruz devam edelim bakalım nereye kadar??

    Bana karışmayan, hakaret etmeyen yada benim düşüncelerime hakaret etmeyen her türlü adamı severim.Fakat hakaret etmesede tek bağışlamadığım konu vardır alpaslan türkeşin Atatürkten daha sağlam olduğuna inanıp evlerine, ocaklarına alpaslan türkeşin resmini koymaktır.

    Şimdi kim ne derse desin neyi düşünürse düşünsün Atatürk kadar siyasette, askeri sistemde, sanayi işleyişinde, ilkelerde, geometride, matematikte, alfabede...HEpsinde bu kadar sağlam olacak insan yok denecek kadar azdır.Bu kişi ne ameirkada eğitim alıp gelip burda özel kuvvetleri kuran alparslan türkeştir nede herhangi biridir.

    Atatürk ün büyüklüğüne karşı çıkan herkesi hain sayarım.Kaldı ki neden anlattığıma gelelim umud ediyorum ki bir daha solcu=komünist görüntüsü verilip bütün solculara hakaret edilmez.Çünkü kürt=pkklı=hain=komünist aynı kapıya çıkar ki oda şudur solcu=komünist=hain=pkklı.

    İşte Atatürk ün gençliği olarak bu tür saçmalıklara inanmayı red ediyorum!!Milleti bölecek herşeyi red ediyorum.Atatürk ü sevmeyen fakat Türk görünen her türlü insanıda red ediyorum. Babamın şimdiki eşi ülkücü fakat Atatürkten resmen nefret ediyor.Bende ondan.Atatürkün sözünü söyledim söyleme hiç sevmem dedi.İŞte böyle şerefsizleri red etmiyorum..Diyorum ki tek çaresi var ya bu ülkeden gitsinler yada hapise girsinler.

  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    camarade
    ontedi
    ontedi's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Eylül/2005
    Erkek
    zumsuk bunu yazdı:
    -----------------------------

    bu ülke o akdar çok insan gördü ki...En basiti 80 öncesi solcu ve sağcı baktığın zaman ikiside ülkeyi güzel eyrlere götürmek istedi.Bir çok aşırı solcu (solcu değil komünist diyebiliriz) rejimi değiştirmek istedi.İşte ilk hata ülkeyi bölme girişimi.Bu insanlar neden solcu değildir?Çünkü solcular koyu Atatürkçüdür.Eğer Atatürkçü iseniz cumhuriyetten başka rejimi istemessiniz.

    Sonra ülkücüler devreye girdi.Sözde vatanlarını savunuyorlardı.Herkezi öldürerek.Aynı şeyi solcularda yaptı öldürmeye başladılar.Heryerde cinayet vardı..Daha sonra darbe yapıldı böylece bir düzen sağlandı.Tab bazı rahatsız olan amerikan yalakaları dedi ki darbe bizi 15 sene geriye götürdü.

    FArk edemedikleri şey esas geriye gitmenin sebebi onların yaptıkları cinayetlerdi.Başka hiç birşey değil.Bir düşünce uğruna kimseyi öldüremezsiniz.Çünkü orda özgürlük olamaz.

    Ülkücülere ve solculara dikkat edin eğer 80 öncesi olduğu gibi devam ederse ben solcu değilim.Şu anda genel bir yanlış var solcu=komünist.İşte bunu genç beyinlere aşılıyanlarda ülkü ocakları ve tarikatler.Aynı şekilde ülkücüleri faşist olarak göseteren halk evi fakat aslı komünist evi olan yerler var.

    Hala birbirimize düşman gidiyoruz devam edelim bakalım nereye kadar??

    Bana karışmayan, hakaret etmeyen yada benim düşüncelerime hakaret etmeyen her türlü adamı severim.Fakat hakaret etmesede tek bağışlamadığım konu vardır alpaslan türkeşin Atatürkten daha sağlam olduğuna inanıp evlerine, ocaklarına alpaslan türkeşin resmini koymaktır.

    Şimdi kim ne derse desin neyi düşünürse düşünsün Atatürk kadar siyasette, askeri sistemde, sanayi işleyişinde, ilkelerde, geometride, matematikte, alfabede...HEpsinde bu kadar sağlam olacak insan yok denecek kadar azdır.Bu kişi ne ameirkada eğitim alıp gelip burda özel kuvvetleri kuran alparslan türkeştir nede herhangi biridir.

    Atatürk ün büyüklüğüne karşı çıkan herkesi hain sayarım.Kaldı ki neden anlattığıma gelelim umud ediyorum ki bir daha solcu=komünist görüntüsü verilip bütün solculara hakaret edilmez.Çünkü kürt=pkklı=hain=komünist aynı kapıya çıkar ki oda şudur solcu=komünist=hain=pkklı.

    İşte Atatürk ün gençliği olarak bu tür saçmalıklara inanmayı red ediyorum!!Milleti bölecek herşeyi red ediyorum.Atatürk ü sevmeyen fakat Türk görünen her türlü insanıda red ediyorum. Babamın şimdiki eşi ülkücü fakat Atatürkten resmen nefret ediyor.Bende ondan.Atatürkün sözünü söyledim söyleme hiç sevmem dedi.İŞte böyle şerefsizleri red etmiyorum..Diyorum ki tek çaresi var ya bu ülkeden gitsinler yada hapise girsinler.


    -----------------------------

    Ulan zümsük iyice darbeci çıktın ha :). Darbeyi savunanı da ilk defa görüyorum. Sağolsun generaller :). 
    Bazı kavramların sınırını nasıl çizmişsen artık. 


    Matematikçi ve Yazılımcı. http://www.ontedi.com ve http://www.cizgi.site Siteme beklerim herkesi.
Toplam Hit: 1384 Toplam Mesaj: 11