Kaldırımda Satış Yapmak İçin Nerden İzin Almalı?
-
merhabalar.öncelikle bt ile alakasız bişey olduğu için özür dilerim
işin ne olduğundan bahsetmek istemiyorum.başlıkta dediğim gibi kaldırımda bişeyler satmak için kimden ne şekilde izin almak gerekiyor?kaçak yap demeyin kaçak yapmak istemiyorum zabıtadan falan kaçamam vergisi neyse veririm sorun değil.
yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler !
-
kardeşim benim bildiğim belediyeye gidip izin alıyorsun.Yanlışım varsa arkadaşlar düzeltsin lütfen
-
Biz sormadık ama belediyede ne satıcağını"söylemek istemiyorum" dersen izin vermezler :)
-
Bende bir ara fotograf standı için araştırmıştım öncelikle belediyeye gidip sabit kalacaksan yerini gösteriyorsun ne satacağını vb şeyler hakkında bilgi veriyorsun onlar da sana ona göre belge veriyorlar ama seyyar düşünüyorsan seyyar satıcı belgesi da ayrı diye biliyorum
-
beledıyeden ızın alamazsın zaten ne satacagına baglı ızın fılan yok hacı
dukkan onunde ıse dukkan sahıbı ıle anlaş
-
Hocam araba mı satacaksın , boşver ne yapcan izni . millet hergün satıyor izinsiz vergisiz . Sen de sat .
-
Kaldırımda satış yasal değil belediyeden izin alamazsın simitçiler falan kafanı karıştırmasın onlar eski gelenek falan diye onlara özel izin çıkarılabiliyor diye biliyorum.
-
Dükkan açıp önüne koyduğun şeyler için işgaliye ücreti ödeyerek belediyeden izin alabilirsin ama direkt kaldırımda izin verirler mi bilmiyorum.Sadece simitçilere falan veriyorlar diye biliyorum
-
belediyeler kaldırımları mühendistlere devrettiler kardeşim.
Kaldırım mühendisleri bakıyor :D -
tuzla sahilde kaldırımda 2-3 sene önce bardakta mısır satan sabit bi tezgah sahibi ile konuşmuştum o belediyeden izin aldığını ve bi ücret yatırdığını söylemişti.
-
bir ara digiturk standı acıyordum oradan biliyorum. gidiyorsun zabıta müdürlüğüne izin verilen yerler vardır. yerine göre parasını veriyorsun. 3 gülnüğüne basmane şifa hastanesi önünde 70 lira veriyordum ben