folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Kanadoğlu"Ndan Yeni Bomba



Kanadoğlu"Ndan Yeni Bomba

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SpY-EaFw
    SpY-EaFw's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Ağustos/2005
    Erkek
    Dört ay önce 367 şartını ortaya atan Kanadoğlu, bu kez de hükümetin erken seçim alamayacağını söyledi.

    Başbakan Erdoğan’ın Anayasa Mahkemesi kararından sonra yaptığı “erken seçim kararı alacağız” ve “cumhurbaşkanını halk seçecek” sözlerine Yargıtay eski Başsavcısı Sabih Kanadoğlu karşı çıktı.
    Kanadoğlu, cumhurbaşkanlığı seçimi süreci devam ederken Meclis’in erken seçim kararı alamayacağını belirterek şunları söyledi:

    SÜREÇ DURMADI

    Karar 102. maddedeki süreci (cumhurbaşkanlığı seçim süreci) durdurmamıştır. Bu durmadığı için duran sadece 1. turdan 2. tura geçme olayıdır. Bu süreç zaten duramaz. Anayasa’nın dışına çıkılarak bir karar alınması halinde süreç durmaz ve yeni bir erken seçim kararı alınamaz. 20 günde seçim tamamlanmaz ise zaten seçime geçilir.

    ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ YAPILAMAZ

    Perşembe dendiğine göre, 3 turdan itibaren koyun süreyi. Bir gün daha atlanırsa iş bitiyor. ‘Ben 3 turda seçerim’ diyemezsiniz. 1. turda 367 karar sayısı bulunsa bile kalan sürenin takvime sığması gerekir. Önemli olan, erken seçim kararının alınamaz olmasıdır. Bu süreçte Anayasa değişikliği yapamazsınız. Siyaseten yapılmak istenen taktikleri Anayasa usulleri içinde yapmak durumundasınız. Bunun dışında yapacaklarınızın Anayasal geçerliliği yok.

    HALKIN SEÇMESİ

    Cumhurbaşkanını halkın seçmesi bir sistem sorunudur. Anayasa değişikliği önerisi bu süreç içinde yerine getirilemez. Bu aldatmacadır. Bu süre içinde değişiklik yapılamaz.

    HUKUKUN YANINDAN DOLANMA

    Bir büyük krize girdik çıkma çabası içindeyiz. Bunun hukukla çözülmesi önümüze gelmişken hukukun yanından dolanma şekline sokulması üzüntü verici. Bu alaturka demokrasi anlayışıdır. Bunu anlamamışsanız, demokrasi sizin neyinize. Yeniden bir krize girme korkusu taşıyorum.

     

    akp giderek sıkışıyor köşeye gibi geliyor bana (:

    alıntıdır... 


    ilk oyu bu sefer ben kullanamadım :Y abi ben kullanmadan oy vermeyin aq
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PyRoN
    PyRoN's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Aralık/2003
    Erkek

    22 temmuzda seçimler kardeş hayırlı olsun... Bal gibide alınıyomuş demekki erken seçim hemde 458 kabul oyuyla

     

       komedi...


    Yürüüü Beaaa Ehli Deveee Endamını Göreyim,, Senle Geçen Günlerimin E*dadını S*keyim,, Mecnunmuyum Lan Bir a*m İçin Çöllere Düşeyim,, Senide Leylayida Mecnunuda S*keyim!!
Toplam Hit: 1135 Toplam Mesaj: 2