Kedi Maması Satan Var Mı?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    skyvalet
    skyvalet's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Ağustos/2005
    Erkek

    Sana kimse kizmiyor baskan. Simdi bu bakilan kedilerese bir sey verilmek zorunda. 10-20 kediye nasi iyi mama alak. Orta yol ariyor herkes. 

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    IvC
    IvC's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Ekim/2005
    Erkek
    kafkafkaf bunu yazdı
    dreamth bunu yazdı

    Eyvallah hocam güzel bilgiler. Teşekkür ediyorum. 

    Bizimki mama dışında çok nadir bir şey yiyor. Aslında denemek lazım. Bizi korkutuyorlar, yok şunu vermeyin yok bunu vermeyin. Hep mama hep mama. Biraz ticari bir tavsiye gibi geliyor bana.

    Marka kötülemek genellikle ticari kaygı sebeplidir. Petshopçu toptan alamadığı (temizmama.com ürünleri gibi) ya da markette satılan Wiskas gibi ürünleri ticari kazanca engel olduğu için kötüler. Ama işi birde gerçekten sıkıntılı olan noktaları var. Kedi köpek beslenmesinde ağırlık protein olmalıdır. "Tahılsız" gruplar (ND, Acana, Orijen... gibi) dahil içerikteki protein/yağ oranları yetersizdir. İşin daha da kötüsü protein kaynaklarının sindirilebilirlik oranları kedi ve köpek fizyolojisine aykırı. Gariplerin dili yok diye bu mama sektöründe dönen katakulliyi bilseniz içiniz acır. Bu açıdan asla ben yerli ürün, ucuz ürün önermiyorum. Royal Cannin, Proplan gibi markalar bile yurt dışında market grubu ekonomik sınıfta yer almaktalar. Bu iki markanın altına düşmek hayvana eziyet ekmekten farksız bence. 

    Mama konusunda Protein/Yağ yüzdesi dışında magnezyum ve sodyum dengesi 2. önemli husus. Özellikle kısır-erkek kedilerde sistitin, böbrek problemlerinin en büyük sebebi. Türkiyede bu sağlık sorunları bilinçsiz hayvan sahiplerinden dolayı çok fazla. 

    En iyi besleme şekli barf denilen ve bu konuda ihtisas sahibi hayvan diyetisyeni veterinerlerce listelenmesi gereken evde hazırlayacağınız besindir. Bu çok dikkat ister. Örneğin bir köpeğe üzüm yedirmek onu ÖLDÜRÜR. Sarmısak yedirmek onu öldürür. Kediye yoğun şeker vermek onu Kör eder. Domates, bezelye kediye toksindir. İnsan için çok yararlı olan ama kedinizi ya da köpeğiinizi yıllarca sürecek egzamaya yaralara hatta bir anda ölümüne sebep olabilecek besinleri iyi tanımanız gerekiyor. 

    Bana parası olmayan hayvan bakmasın dediğim için kızıyorsunuz belki ama inanın o hayvancağazların acı içinde kıvranmalarını huzursuzluklarını uykusuzluklarını benim gibi görseniz bana hak verirdiniz.

    Başkan yorumun için teşekkür ederim çok bilgilendirici - Felicia az tahıllı kullanıyorum mama bitince nd grubuna geçmeyi düşünüyorum pahalı olsada almak zorundayım ileride çekebileceğim sıkıntıları biliyorum. Uzun süredir barf araştırıyorum. İlerleyen dönemde barftan devam etme niyetindeyim.


    20 yaşında komünist olmayanın kalbi, 40 yaşında komünist olanın aklı yoktur.
Toplam Hit: 2944 Toplam Mesaj: 33
kedi maması proline multicolor tavuklu anamızı siktin aqp