folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Kendi Bilgisayarını Yapmak



Kendi Bilgisayarını Yapmak

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kvasir
    kvasir's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Ağustos/2005
    Erkek

    Tavsiye istiyorum ve hikayeye başlıyorum(Basit sözel modellemeden ağır teknik anlatıma doğru gideceğiz). Sevdiğim birisi için bir ürün tasarlamak istiyorum, bu ürün hem tablet hem bilgisayar olacak. Oyun için katiyen kullanılmayacak, ağırlıklı olarak okuma yapılacak.

    Önceliklerim:

    - Okumaya uygun dolayısıyla taşımaya uygun

    - Yine de ekranı mümkün olduğu kadar büyük

    - Fotoğrafçılıkla ilgili yazılımları kaldırabilen

    - Performanslı

    - Windows işletim sistemli

    - Aklıma geldikçe yazarım...

     

    Şincik hem insani bir sürede tamamlansın hem maliyet uygun olsun hemde isteklerimi karşılasın diye düşünürken en mantıklı seçimi single computer board olarak yaptım.

    Tabi raspberry, beagle board falan hoşuma gitmedi. Bu yüzden bilgisayar oluyorsa tam olsun diyerek Nvidia Jetson TX1 veya UDOO düşündüm.

     

    UDOO'nun en sevdiğim özelliği x86 olması. Tabi önce 8GB ramden dikkatimi çekti ama Windows'u sıkıntı çıkarmadan çalıştıracağını, o kişiye özel yapacağım yazılımlarda sıkıntı çıkarmayacağını düşünüyorum yine de dibine kadar teknik analizini yapmadım boardun.

    Nvidia'nın sevdiğim özelliği ise Tegra TX1 ekran kartı. Bu da photoshop'a imkan veriyor. 4GB ram'de fena değil photoshop için.

     

    Tabi sadece bilgisayar olmasından öte tablette olmasını istediğim içün kafaya hemmen batarya problemi ve ısınma problemi geliyor. Tegra'nın eşşek gibi fanı var, narin tablet tasarımımı sikip atıyor bu durum. Yine bu tegra fena güç kullanıyor.

    UDOO'nun intel ekran kartı ise umarım 4'ten fazla rengi destekliyordur. Tabi UDOO'nun da arduio eklentisine olanak vermesi beni heyecanlandırıyor. Tabi ben bir de bir çılgınlık yapıp SSD takmak istiyorum. Kartın girişlerinden dolayı UDOO burada da öne çıkıyor.

     

    Kendim kartı tasarlama olayı zaten özetlersem "ehehe hassiktir amk". Tek başına olacak iş değil o.

     

    Konuyu tabi öncelikle Emre cevap verir diye açmış olsamda siz değerli Tahribat kardeşlerimin güzel yorumlarını bekliyorum.

    3D Print'te de biliyorsunuz çoğu yerde boyut sınırı var ki bu sınır tabletten küçük. Bu sınırdan fazlasına imkan veren, global shippingi olan, tabi ki ucuz olan (şu an ki fakirliğimi anlamak isteyen arkadaşlar selda bağcan'dan ince ince bir kar yağar şarkısını dinleyebilirler) bir firma önerisi güzel olur.

    Ayrıca makinaya bir switch eklemek istiyorum tablet modu ve bilgisayar modu diye. Bilgisayar açılmadan switch hangi pozisyondaysa ona göre boot load olacak.


    Kafama takılmayan konular:

    - Touch Screen

    - Klavye

    - Projenin güzelliği ve benim yakışıklılığım

    - Wifi

    - İşletim Sistemi


    Yaratıcı fikirlerinize de açığım, eklemede yapabiliriz.

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JpnTr
    JpnTr's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Kasım/2015
    Erkek

    Hocam söylediğin kartlar bir tablet için büyük, http://www.ucrobotics.com.cn/bubblegum96/ bu tarz daha ince kartları kullanman gerekli ergonomik olması için. Ayrıca Raspberry Pi Zero ile yapabilirsin ama çok performans alamazsın


    Bir cinayet işleniyorsa tek suçlu katil değildir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nurulmac11
    nurulmac11's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ağustos/2012
    Erkek

    intel nuc board kullansan hocam ?


    black implies white, self implies other, life implies death.
Toplam Hit: 1711 Toplam Mesaj: 3
pc tablet yapmak