folder Tahribat.com Forumları
linefolder Yazılımlar / Diğer Programlar
linefolder Kimi Chm Dosyalarının Çalışmaması



Kimi Chm Dosyalarının Çalışmaması

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rbtx
    rbtx's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Haziran/2002
    Erkek

     Bazı chm dosyaları malesef çalışmazlar.Aslında çalışırlar fakat sadece indexi görürsünüz ve sağ taraftada internet adresi bulunamadı ve bağlantıyı yenileyin ibaresini. Bunun sebebi bill amcanın yayınlamış olduğu  KB896358 numaralı güncelleştirmedir. Chm dosyaları ile uzak içerik görüntüleme olayı ile kullanıcıya zarar verilebileceği endişesi ile yayınlanılan bu güncelleştirme çoğu hatta ve hatta hemen hemen tüm .chm dosyalarının çalışmasını engeller. KB896358 numaralı güncellemenin sistemden kaldırılması sorunu çözmemekte malesef. Bu yüzden geriye sadece 2 çözüm yolu kalıyor. Ya hiç güncellemeleri yüklemeyeceksiniz yada open source u biraz devreye sokucaksınız. Herhangi bir .chm dosyasına sağ tıklayıp birlikte aç dedikten sonra firefox u seçin, firefox dosyayı kaydet diyecektir chm dosyalarınız için uygun bir klasör ayarlayıp buraya indirmenizi tavsiye ederim zira klasörler taşındıktan sonra tekrar çalışmamaları söz konusu. Ama firefoxla indirip sabit bir klasörde tuttuğunuz müddetçe sorun yok.

     Microya o kadar sövüp e-booklarımı okuyamadıktan sonra kendi bulduğum birşeydir,alıntı vs başka birşey değildir.Firefox için .chm reader eklentisi gerekebilir.

    (Firefox 2.0 ile denenmiştir.)

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Kayıt Tarihi: 23/Mart/2003
    Erkek
    Chm dosyasını direk c:\ a kopyala ve oradan calıştır sorun gidecektir...

    Sanıyorum kendi atasözümü yaptım, kaynak belirterek kullanabilirsiniz. 10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Not : Söyleyeni belli olduğu için(Ben) atasözü değil, özlüsöz oluyormuş, dolayısı ile kendi özlüsözümü yapmış oldum :)
Toplam Hit: 1109 Toplam Mesaj: 2