Kimyacılar Bi Baksın
-
Umarım yazdığım konu, doğru konu başlığı altındadır.
H2SO4+FE=?
Arkadaşlar sülfirik asit ile demirin tepkimesini formülize edecek veya tepki süresini hesaplayacak biri varmı acaba?
Saygılar
-
FeSO4+H2 olması lazm asit metal tepkimelerinden tuz ve h2 çıkar
-
Fe + 2 H2SO4 = Fe(SO4)2 + 2 H2
-
TrKomando89 bunu yazdı:H
-----------------------------
Hocam ne yaptın sen SO4 -2 Değerlikli Fe de +2 ya da +3 değerlik alır.Burda da +2 değerlik alması lazım dolayısıyla FeSO4 +H2 oluşur bence. -
bunun için kimyacıya mı ihtiyaç varmış? Hani yanlış biliyosam bilgilendirin de, bildğin redox soruları arasından en fasonlarından biri değil mi bu?
-
Vukuat mı şimdi bu?
-
Liseden hatırladığım kadarıyla açığa hidrojen çıkacak. Ona göre denkleştirmeyi dene denklemi :| Girenlerde mi ürünlerde mi su vardı yanlış değilsem.
-
@HaYVaN
Hacı demir le asitlerin tepkimesinde H2 açığa çıkar... Senin dediğin yanma tepkimelerinde oluyor.
-
Kendi sorduğum sorunun cevabını bulmayı ve buradan paylaşmayı adet edindim.Sorunun cevabı şu oluyormuş.
Asitimiz tuz ruhu ise (hidroklorik asit+fe tepkisi) 3/1 oranında demir eklendiğinde açığa H çıkıyormuş.(ne kadar olduğunu unuttum) zamanı ise 1 gr FE/sn olarak hesaplanıyormuş.Ben kimyacı değilim pek de anlamam.Bilen (eczacı) birinden sordum.
Saygılar
-
ataturkcu1 bunu yazdı:
Hocam ne yaptın sen SO4 -2 Değerlikli Fe de +2 ya da +3 değerlik alır.Burda da +2 değerlik alması lazım dolayısıyla FeSO4 +H2 oluşur bence.
-----------------------------evet sadece demir sulfur ile hidrojen aciga cikar baska da bi skim olmaz
-
ataturkcu1 bunu yazdı:
Hocam ne yaptın sen SO4 -2 Değerlikli Fe de +2 ya da +3 değerlik alır.Burda da +2 değerlik alması lazım dolayısıyla FeSO4 +H2 oluşur bence.
-----------------------------doğru söylüyon ya SO4 ün değerliğini -1 almışım FeSO4+ H2 olcak