folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Kız Öğrenciye Ve Bayan Öğretmene Kiralık Oda - Erkekler Bu Ülkenin Öğrencisi Değil



Kız Öğrenciye Ve Bayan Öğretmene Kiralık Oda - Erkekler Bu Ülkenin Öğrencisi Değil

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dina_Kaki
    Dina_Kaki's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Ekim/2007
    Erkek
    bakym ben bi kiralık ew ilanalrı görüyodum ama en az 500 istersen biizm dükkan war kışın donarsın:D:D

    Ve blok yapılan derslerin tek güzelliği, bir sigara daha içmeyip düşünebilmek seni..A.Redif YANKI
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    necroshine
    necroshine's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Mart/2003
    Erkek

    Swool bunu yazdı:
    -----------------------------

    Birkaç gündür İstanbul - Florya, B.Çekmece, Sefaköy civarında tek kişilik kiralık oda ya da pansiyon tarzı bir yer arıyorum.

    İlan çok var fakat her ilanın sonunda küçük bir dip not;

    'Kız Öğrenciye ya da Bayan Öğretmene'

    Erkek Öğrenciler Bu Ülkenin Öğrencisi Değil mi? Bu zihniyeti ve bu zihniyete neden olan beyinlerin a.q

    Her iş ilanının sonunda görmeye alışkın olduğumuz ''Bayan Eleman'' olayı, buraya da sıçramış.

    Erkekler, bayanlara nazaran daha düzensiz olabiliyor fakat biz de insanız, sokakta mı yatalım?


    -----------------------------

     

     Bende ogrenciligimde ayni seyleri yasadim ama abicim evin ,mina korduk ya. hic bir evden vukuatsiz cikmadik. 

    ornegin 

     

    Erkek ogrenci evin anahtarini kaybetse kapiyi kirar , kilit yuvasini kirar vs

    Kiz ogrenci cilingir cagirtir veya ev sahibini arar

     

    Erkek ogrenci kara kalemle saten duvarlara resim cizer

    Kiz ogrenci toz oldu diye siler.

     

    Erkek ogrencinin mutfaginda ocagin yanindaki duvarlar yag ve yemek karisimi desenlerle doludur

    Kiz ogrencilerininki tertemiz.

     

    Erkek ogrenciler eve kari atar (ki tabi atacak ibne degiller ya)

    Kiz ogrenciler erkek ogrencilerin evine giderler :)))

     

    Abicim anlatmakla bitmez :))))  Ama bize adam gibi insan gibi yurt imkani tanimiyan Yok'un taaaaaaaaaaaaa mina koyim ki

    ogrenciler ozgurlugunu kiralik evlerde ariyorlar.

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Asi
    Asi's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Mayıs/2007
    Dişi
    Kız erkek ne farkeder. Ne erkekler var evi tertemiz ne kızlar var evi b... götürüyor. Ne erkekler var evine kız getirmez ne kızlar var eve erkek atıyoooooo kendini bilen bayan diye not düşüp kiracı ev arkadaşı aramaz arayanında %90'nında ar niyet ararım

    Doğuşumdaki tek olağanüstülük Türk olarak dünyaya gelmemdir.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JPriest
    JPriest's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Mart/2007
    Erkek

     Bu yıl 9 ay boyunca aynı evde 3 erkek kaldık. Evimize gelen herkesin tepkisi aynıydı : "Ne güzel ev.", "Böyle öğrenci evi mi olur?", "Ailemin yaşadığı evden daha düzenli".. bunu gibi birçok yorum.

     Evimize haftanın en az 4 günü misafir gelirdi. Her gün gece 4' ten önce yatmazdık. Ama hiçbir komşu bir gün bile kapımızı çalıp rahatsız olduğu konusunda bir şey söylemedi. 

     Alt katta da öğrenciler kalıyordu. 5 apartmanlık sitede zaten 2 öğrenci evi vardı. Onlarda da gürültü eksik olmazdı. Evlerini bok götürürdü. Her gece kapılarını çalıp uyarırlardı onları. Sonunda site kararıyla evden çıkarıldılar.

     Evi tuttuğumuzda bizden önce 3 kızın yaşadığını öğrendik evde. Sadece mutfağı temizlemek 1 günümüzü aldı. Tuvalet banyo lavabolar saymama gerek yok galiba. Duvarlara astıkları posterleri de koyu renkli koli bantlarıyla asmışlar (Kız aklı işte). Eve yerleşmeden önce 3 gün temizlik yaptık zaten.

     Her neyse arkaaşlar mezun oldu gittiler biz de evden çıktık. Sonra kendim için ev aramaya başladım. Aynen dediğin gibi, "Kız öğrenciye kiralık.", "Kız öğrenciye ve aileye kiralıktır.." gibisinden bütün ilanlar. 

     Çanakkaleye ilk geldiğimde (2006 ağustos) bi ilan görmüştüm :"Kız öğrenciye kiralık". 5. kattaki evdeki ilanı 100 m. öteden bile görebilirsin. 1 ay öncesine kadaraynı ilan hala oradaydı. Belki de bantlar gevşemiş, ilan düşmüştür. Ev hala boş. Şimdi ev sahibinin gözünden bakmaya çalışalım. Adam diyordur ki : "Ben bu evi erkeğe versem evin ağzına sıçar bi ton masraf yaparız sonra. Ama kıza versem iyi bakar evime, çiçek gibi tertemiz tutar hem." Bir de benim gözümden bakalım. Ben 2006 ağustosta görmüştüm ilk defa. Öncesini bilmiyorum ve ilanın asılışını benim gördüğüm gün kabul etsek üzerinden 24 ay geçmiş.(Zaten bu zihniyetle daha bi 24 ay bekler öyle). Be salak adam, 2 yıldan beri ayda 100 lira aidat ödüyorsu, hiç para almadan 2.400 lira masraf. Öyle bi evin kirası Çanakkale' de 450 - 650 lira arasında. Biz 500 desek 24 ayda 12.000 lira yapar. Eğer evi o zaman 500 liraya kiraya verseydi şimdiki serveti en az 14.000 - 15.000 daha fazla olacaktı. Yani bu ev sahipleri akıllanmadan bizim ev bulmamız biraz zor.

     Özel yurtlar çok pahalı + aldığın hizmet kesinlikle verdiğin paranın yarısına bile değmez. Devlet yurdu 20 m2 odalarda 8 kişi kalıyorsun. Kapıdan içeri 2 kişi girebilir ama içerde 2 kişi yanyana yürüyemez. Bir de odada 1 tane bile 2. öğretim okuyan varsa yandın demektir. Sabahlar olur ama adamın sesi hala kesilmez. Reisler, cemaat abileri vs zaten rahat bi yaşam yeri değil. Türkiyenin diğer yerlerini bilmiyorum ama en azından burda yurtta yaşamak çok zor, mecbur eve çıkıcaksın. Evlerin durumu da böyle olunca yaşam iyice zorlaşıyor.

     Gelelim iş meselesine. İlanları hepiniz bilirsiniz : "Deneyimli bayan eleman aranıyor..", "Bizimle çalışmak ister misiniz ? : Bayan elemanlar aranıyor.", "Eleman aranıyor", tam seviniyorsun "Aha bulduk bi tane" diye. İçeri giriyorsun "Bize bayan eleman lazım ama :S". 

     20 gün önce bi kırtasiyeciye gittim. Asıl işleri matbaa ve daha çok fotokopi. O mekanı biliyordum zaten önceden. Camdaki ilanı gördüm "Eleman aranıyor." "Aha"  dedim "tam aradığım iş". İçeri girdimkonuştum kadınla. Aradıkları elemanın ne iş yapacağını sordum. "Fotokopi çekecek" dedi. "Aaa süper tam bana göre" dediğimde kadın da "Ama biz bayan eleman arıyoruz" demişti. "Yuh ulen burda da mı?" diye düşündüm içimden, kadına da "Erkekler fotokopi çekemiyorlar mı?" dedim. Kadın da espriye vurmak için "Bizim makinelerimiz nazik, kibar ellerde çalışmak isterler" dedi. O makine götünüze girsin. Hala eleman arıyorlar, daha da çok ararlar bu gidişle.

     Öğrenciyiz anasını satayım. Ailemizin yolladığı para neye yetecek, biz de okuldan kalan zamanlarda çalışalım istiyoruz ama yok. Dünya kadar malın olacağına fındık kadar da olsa olsun.  Ülkenin her yerinde iş ilanı dolu aynı zamanda ülkenin her yeri işsiz dolu. Bu nasıl bir çelişki.

     Bu sadece iş ya da ev arama olayı da değil. Herkesin bildiği başka bir gerçek daha var. Not konusu. Kızların sınava girmeden 80 - 100 arası not aldıkları sınavlarda erkekler neden 60'dan fazla alamazlar? Kızlardan daha salak oldukları için mi? - Hayır. Kızlar neden 5 üzerinden 4,5 ve üzeri ortalama yaparlarken erkeklerin ortalaması 4'ün üzerine pek çıkmaz? Erkekler kızlardan daha salak olduğu için mi? - Hayır.

     Neyse daha fazla zorlamayayım, durduk yere banlanmak istemiyorum, daha yazacak çok şey var ama..

     Benim düşüncelerim bunlar. Ama doğru ama yanlış ama ben böyle düşünüyorum. 


    Sen hiç kaval çaldın mı?
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Darkparadise
    Darkparadise's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Temmuz/2008
    Dişi
    Asi bunu yazdı:
    -----------------------------
    Kız erkek ne farkeder. Ne erkekler var evi tertemiz ne kızlar var evi b... götürüyor. Ne erkekler var evine kız getirmez ne kızlar var eve erkek atıyoooooo kendini bilen bayan diye not düşüp kiracı ev arkadaşı aramaz arayanında %90'nında ar niyet ararım
    -----------------------------
    Dediğin her söze katılıyorum.. bence kız öğrenci, öğretmen olayı da saçma.. aslında bu dönemde kızlara güvenmemek lazım devir iğrençleşti.. TBT kızları hariç :P

    Dışarıda Issızlık Bensiz, Bendeyse Yalnızlık Issız...
Toplam Hit: 9208 Toplam Mesaj: 56