Klasör Şifreleme

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ozzy41g
    ozzy41g's avatar
    Erkek
    C" sürücüsün içine giriyoruz ve buraya yeni klasör açıyoruz. klasöre istediğimiz bir isim veriyoruz.

sonra başlat menüsünden çalıştırı açıyoruz

attrib +s +h C:\dosyanın adı

Enter tuşuna bastığımızda klasör gizlecek ve bu klasörün içindeki hiç bir belge ne kadar aranırsa aransın bulunmaz!!!!

Dosyamızı açmak için yapmamız gereken sadece bilgisayarıma girerek "C" sürücüsünü açıp adres çubuğuna

C:\dosya adı yazarsak dosyanın ıcını gorebılırız

bu dosyanın şifresini kaldırmak için tek yapmamız gereken, "+" "-" yapmak yani

attrib -s -h C:\dosya adı

Çalıştırdanda görünmesini istemiyorsanız görev çubuğundan özelliklere giriyoruz ve başlat menüsüne basıyoruz. orada klasik başlat menüsü ve oradan özelleştir. temizle butonuna basıyoruz.

Arkadaslar dosyanın ıcndekı belgelerın ısmıyle veya klasorun ısmıyle arama yaptıgınızda dahı dosya bulunamıyor kolay gelsın... verildiyse özür.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ADSIZ
    ADSIZ's avatar
    Erkek
    ozzy41g bunu yazdı:
    -----------------------------
    C" sürücüsün içine giriyoruz ve buraya yeni klasör açıyoruz. klasöre istediğimiz bir isim veriyoruz.

Enter tuşuna bastığımızda klasör gizlecek ve bu klasörün içindeki hiç bir belge ne kadar aranırsa aransın bulunmaz!!!!

Gizli klasör olarak görünüyo, yani işe yaramaz
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ozzy41g
    ozzy41g's avatar
    Erkek

ADSIZ bunu yazdı:
    ozzy41g bunu yazdı:

Gizli klasör olarak görünüyo, yani işe yaramaz

kardeşim kendi dosyanı gizliyipte bulamıyosan sana lafım yok:D

C:\dosya adı yazarsak dosyanın ıcını gorebılırız...

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ArmadA
    ArmadA's avatar
    Erkek
    evet işe yarıo ben gizler sadece diyordum ama tamamen kaybediyomuş :) güzelmiş.

Living Death
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cyrpt
    cyrpt's avatar
    Erkek
    hocam o bahsettıgın msdos komutudur attrıp sadece dosyayı gızlemeye yarar aynı ısı dosyayaı sagtıklamaklada yapabılırsın dıye bılıyorum :) gene bıldıgım kadarıyla (yanlıs bılıyor olabaılırım :) ) f3 tusuna basıp arartırken gızlı dosya ve klasorlerde arat secenegını tıklayınca aranılan dosya eger senın gızlı dosyanın ıcınde ıse gne gozukuyor dıye bılıyorum ve yıne bıldıgım kadarıyla herhangı bır dosya ıcınde ıken araclar\klasor seceneklerı\gızlı klasorve dosyaları gozterdersen gene gozukur dıye bılıyorum :) yanlıs bılıyor olabılırım duzeltıle bılır :) ege bır dosyayı gızlemek yada sıfreleke ıstıyorsan folder lock kullan :) guvenlı modda dosyaları gosterıyormu bılmıyorum ama folderlockla gızlemıs oldugun dosyanın bulundugu yerı paylasıma acınca dosya gorule bılıyor acalamıyor :)
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ADSIZ
    ADSIZ's avatar
    Erkek
    cyrpt bunu yazdı:
    hocam o bahsettıgın msdos komutudur attrıp sadece dosyayı gızlemeye yarar aynı ısı dosyayaı sagtıklamaklada yapabılırsın dıye bılıyorum :) gene bıldıgım kadarıyla (yanlıs bılıyor olabaılırım :) ) f3 tusuna basıp arartırken gızlı dosya ve klasorlerde arat secenegını tıklayınca aranılan dosya eger senın gızlı dosyanın ıcınde ıse gne gozukuyor dıye bılıyorum ve yıne bıldıgım kadarıyla herhangı bır dosya ıcınde ıken araclar\klasor seceneklerı\gızlı klasorve dosyaları gozterdersen gene gozukur dıye bılıyorum :) yanlıs bılıyor olabılırım duzeltıle bılır :) ege bır dosyayı gızlemek yada sıfreleke ıstıyorsan folder lock kullan :) guvenlı modda dosyaları gosterıyormu bılmıyorum ama folderlockla gızlemıs oldugun dosyanın bulundugu yerı paylasıma acınca dosya gorule bılıyor acalamıyor :)
    ozzy41g demek istediğim buydu yanlış anladın galiba
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek

Yaptığınız dosyaya sistem özelliği kazandırmak, araçlar klasör seçeneklerinden sistem dosyalarını göster diyerek dosyaları görebilirsiniz...

Genellikle işi bilen herkezi gizli dosyaları gösterirken sistem dosyalarınıda acar... 

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ozzy41g
    ozzy41g's avatar
    Erkek

renegadealien bunu yazdı:

Yaptığınız dosyaya sistem özelliği kazandırmak, araçlar klasör seçeneklerinden sistem dosyalarını göster diyerek dosyaları görebilirsiniz...

Genellikle işi bilen herkezi gizli dosyaları gösterirken sistem dosyalarınıda acar... 

bende sistem dosyaları açık ama dosya gözükmüyo, aynı şekilde arkadaşların dediği gibi klasör seçeneklerinden gizli dosyaları göster deyince de açılmıyo. bendemi var bi ipnelik anlamadım.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ozzy41g
    ozzy41g's avatar
    Erkek

hertürlü dosyayı şifrelemek içinde pcsecurtiy programını kullanabilirsiniz. bence on numara program onu kullanıyom ben. şifrelemek istediğiniz dosyaya sağ tıklıyıp lock deiğinizde şifreliyo dosyayı, aynı şekilde unlock deyip şifenizi girdiğinizde açıyo dosyayı. üsteki yolla uğraşmak istemiyenler veya beğenmeyenlere tavsiye ederim.

http://rapidshare.com/files/97509346/PCSecurity.rar.html

keyide var dosyanın içinde. 

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek

http://img118.imageshack.us/img118/272/adszwq4.jpg

Şimdi hocam, bir dosyanın 4 özelliği vardır

H - Hidden - Gizli demek bu özellik dosyada aktif ise, dosya normal durumda explorerda görünmez, ancak yukarıdaki menüdeki ilk kırmızı cemberi aktif ederseniz, o zaman gizli dosyalar gösterilir. Dosyaya sağ tuş tıklayıp özelliklerinden bu özellik ayarını değiştirebilirsiniz.

R - Read Only - Salt Okunur demektir, bu özellikleki dosyaların içeriği değiştirilemez sadece okunur, Dosyaya sağ tuş tıklayıp özelliklerinden bu özellik ayarını değiştirebilirsiniz. (Günümüzdeki programlar bunu pek takmaz, üstünede yazarlar)

S - System - Sistem dosyasıdır. İşletim sistemi için gerekli olan dosyaların bu özelliği vardır, Windowsun eski sürümlerinde örneğin 98 de Dosyaya sağ tuş tıklayıp özelliklerinden bu özellik ayarlarından bu özelliği değiştirebiliyorduk ama xp ve üstünde bu özellik gizlendi ancak dosdan acabiliyoruz. Bu özelliğe sahip olan dosyalar Explorerda gizli dosyalar gösterilse bile, Araçlar-Klasör Seçeneklerinden 2 yuvarlarkdaki tick kaldırılmadığı sürece görünmezler... Senin olay bu

A - Archive - Dosyaya arşiv özelliği kazandırırsın, özellikle backup programlarının aldığı yedekler bu özelliğe sahiptir. Gene günümüzdeki prgoramlar pek takmamaktadır...

Bu özellikler zamanında dos kullanırken cokca dikkat ettiğimiz özellikler idi ama artık kimsenin bildiğide taktığıda yok

dos komut isteminde bu özellikleri değiştirecek komut attrib dir örneğin

D:> de attrib -h -r -s -a *.* yaparsan bütün dosyaların bütün özelliklerini silersin ama örneğin sonu exe olan dosyaları gizlemek istiyorsan

attrib +h *.exe yazarsın.

yada d nin içindeki yedek klasöründeki bütün rar dosyalarına arşiv özelliği kazandırmak istiyorsan

d:

cd yedek

attrib +a *.rar yazarsın

bu klasördeki bütün verileride aynı zamanda gizlemek istiyorsan

attrib +h *.* yazarsın 

* joker karakterdir yerine haydar.* yazarsan uzantısı en olursa olsun haydar ismindeki dosyalara onu uygulatırsın

şimdi oturup dos kitabı yazmaya gererk yok sanırım :) 

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ozzy41g
    ozzy41g's avatar
    Erkek
    DOS kitabı gibisin üstad valla:D tşkrler de bende sistem dosyalarını göster var orda sende ikinci yuvarlak, göster dediğimdede göstermiyo.
Toplam Hit: 2477 Toplam Mesaj: 11