Klasör Şifreleme
-
C" sürücüsün içine giriyoruz ve buraya yeni klasör açıyoruz. klasöre istediğimiz bir isim veriyoruz.
sonra başlat menüsünden çalıştırı açıyoruz
attrib +s +h C:\dosyanın adı
Enter tuşuna bastığımızda klasör gizlecek ve bu klasörün içindeki hiç bir belge ne kadar aranırsa aransın bulunmaz!!!!
Dosyamızı açmak için yapmamız gereken sadece bilgisayarıma girerek "C" sürücüsünü açıp adres çubuğuna
C:\dosya adı yazarsak dosyanın ıcını gorebılırız
bu dosyanın şifresini kaldırmak için tek yapmamız gereken, "+" "-" yapmak yani
attrib -s -h C:\dosya adı
Çalıştırdanda görünmesini istemiyorsanız görev çubuğundan özelliklere giriyoruz ve başlat menüsüne basıyoruz. orada klasik başlat menüsü ve oradan özelleştir. temizle butonuna basıyoruz.
Arkadaslar dosyanın ıcndekı belgelerın ısmıyle veya klasorun ısmıyle arama yaptıgınızda dahı dosya bulunamıyor kolay gelsın... verildiyse özür. -
ozzy41g bunu yazdı:
-----------------------------
C" sürücüsün içine giriyoruz ve buraya yeni klasör açıyoruz. klasöre istediğimiz bir isim veriyoruz.
Enter tuşuna bastığımızda klasör gizlecek ve bu klasörün içindeki hiç bir belge ne kadar aranırsa aransın bulunmaz!!!!
Gizli klasör olarak görünüyo, yani işe yaramaz -
ADSIZ bunu yazdı:
ozzy41g bunu yazdı:
Gizli klasör olarak görünüyo, yani işe yaramaz
-----------------------------kardeşim kendi dosyanı gizliyipte bulamıyosan sana lafım yok:D
C:\dosya adı yazarsak dosyanın ıcını gorebılırız...
-
evet işe yarıo ben gizler sadece diyordum ama tamamen kaybediyomuş :) güzelmiş.
-
hocam o bahsettıgın msdos komutudur attrıp sadece dosyayı gızlemeye yarar aynı ısı dosyayaı sagtıklamaklada yapabılırsın dıye bılıyorum :) gene bıldıgım kadarıyla (yanlıs bılıyor olabaılırım :) ) f3 tusuna basıp arartırken gızlı dosya ve klasorlerde arat secenegını tıklayınca aranılan dosya eger senın gızlı dosyanın ıcınde ıse gne gozukuyor dıye bılıyorum ve yıne bıldıgım kadarıyla herhangı bır dosya ıcınde ıken araclar\klasor seceneklerı\gızlı klasorve dosyaları gozterdersen gene gozukur dıye bılıyorum :) yanlıs bılıyor olabılırım duzeltıle bılır :) ege bır dosyayı gızlemek yada sıfreleke ıstıyorsan folder lock kullan :) guvenlı modda dosyaları gosterıyormu bılmıyorum ama folderlockla gızlemıs oldugun dosyanın bulundugu yerı paylasıma acınca dosya gorule bılıyor acalamıyor :)
-
cyrpt bunu yazdı:
hocam o bahsettıgın msdos komutudur attrıp sadece dosyayı gızlemeye yarar aynı ısı dosyayaı sagtıklamaklada yapabılırsın dıye bılıyorum :) gene bıldıgım kadarıyla (yanlıs bılıyor olabaılırım :) ) f3 tusuna basıp arartırken gızlı dosya ve klasorlerde arat secenegını tıklayınca aranılan dosya eger senın gızlı dosyanın ıcınde ıse gne gozukuyor dıye bılıyorum ve yıne bıldıgım kadarıyla herhangı bır dosya ıcınde ıken araclar\klasor seceneklerı\gızlı klasorve dosyaları gozterdersen gene gozukur dıye bılıyorum :) yanlıs bılıyor olabılırım duzeltıle bılır :) ege bır dosyayı gızlemek yada sıfreleke ıstıyorsan folder lock kullan :) guvenlı modda dosyaları gosterıyormu bılmıyorum ama folderlockla gızlemıs oldugun dosyanın bulundugu yerı paylasıma acınca dosya gorule bılıyor acalamıyor :)
ozzy41g demek istediğim buydu yanlış anladın galiba -
Yaptığınız dosyaya sistem özelliği kazandırmak, araçlar klasör seçeneklerinden sistem dosyalarını göster diyerek dosyaları görebilirsiniz...
Genellikle işi bilen herkezi gizli dosyaları gösterirken sistem dosyalarınıda acar...
-
renegadealien bunu yazdı:
-----------------------------Yaptığınız dosyaya sistem özelliği kazandırmak, araçlar klasör seçeneklerinden sistem dosyalarını göster diyerek dosyaları görebilirsiniz...
Genellikle işi bilen herkezi gizli dosyaları gösterirken sistem dosyalarınıda acar...
----------------------------- -
hertürlü dosyayı şifrelemek içinde pcsecurtiy programını kullanabilirsiniz. bence on numara program onu kullanıyom ben. şifrelemek istediğiniz dosyaya sağ tıklıyıp lock deiğinizde şifreliyo dosyayı, aynı şekilde unlock deyip şifenizi girdiğinizde açıyo dosyayı. üsteki yolla uğraşmak istemiyenler veya beğenmeyenlere tavsiye ederim.
http://rapidshare.com/files/97509346/PCSecurity.rar.html
keyide var dosyanın içinde.
-
Şimdi hocam, bir dosyanın 4 özelliği vardır
H - Hidden - Gizli demek bu özellik dosyada aktif ise, dosya normal durumda explorerda görünmez, ancak yukarıdaki menüdeki ilk kırmızı cemberi aktif ederseniz, o zaman gizli dosyalar gösterilir. Dosyaya sağ tuş tıklayıp özelliklerinden bu özellik ayarını değiştirebilirsiniz.
R - Read Only - Salt Okunur demektir, bu özellikleki dosyaların içeriği değiştirilemez sadece okunur, Dosyaya sağ tuş tıklayıp özelliklerinden bu özellik ayarını değiştirebilirsiniz. (Günümüzdeki programlar bunu pek takmaz, üstünede yazarlar)
S - System - Sistem dosyasıdır. İşletim sistemi için gerekli olan dosyaların bu özelliği vardır, Windowsun eski sürümlerinde örneğin 98 de Dosyaya sağ tuş tıklayıp özelliklerinden bu özellik ayarlarından bu özelliği değiştirebiliyorduk ama xp ve üstünde bu özellik gizlendi ancak dosdan acabiliyoruz. Bu özelliğe sahip olan dosyalar Explorerda gizli dosyalar gösterilse bile, Araçlar-Klasör Seçeneklerinden 2 yuvarlarkdaki tick kaldırılmadığı sürece görünmezler... Senin olay bu
A - Archive - Dosyaya arşiv özelliği kazandırırsın, özellikle backup programlarının aldığı yedekler bu özelliğe sahiptir. Gene günümüzdeki prgoramlar pek takmamaktadır...
Bu özellikler zamanında dos kullanırken cokca dikkat ettiğimiz özellikler idi ama artık kimsenin bildiğide taktığıda yok
dos komut isteminde bu özellikleri değiştirecek komut attrib dir örneğin
D:> de attrib -h -r -s -a *.* yaparsan bütün dosyaların bütün özelliklerini silersin ama örneğin sonu exe olan dosyaları gizlemek istiyorsan
attrib +h *.exe yazarsın.
yada d nin içindeki yedek klasöründeki bütün rar dosyalarına arşiv özelliği kazandırmak istiyorsan
d:
cd yedek
attrib +a *.rar yazarsın
bu klasördeki bütün verileride aynı zamanda gizlemek istiyorsan
attrib +h *.* yazarsın
* joker karakterdir yerine haydar.* yazarsan uzantısı en olursa olsun haydar ismindeki dosyalara onu uygulatırsın
şimdi oturup dos kitabı yazmaya gererk yok sanırım :)
-
DOS kitabı gibisin üstad valla:D tşkrler de bende sistem dosyalarını göster var orda sende ikinci yuvarlak, göster dediğimdede göstermiyo.