folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Kod 43 "Unknown Device" Hatası

Kod 43 "Unknown Device" Hatası

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KarakartaL
    KarakartaL's avatar
    Erkek

Merhabalar,

Taşınabilir Harddisk'i bilgisayara taktığımda Aygıt Sürücüsü Yüklenemedi ve "Unknown Device"(kod 43) sorunuyla karşılaşıyorum. ne yaptıysam yaptım bilgisayar hdd'mi açmadı. aygıt yöneticisinde usb sürücüsünü kaldırdım ve yeniden yükledim yine olmadı.(sürücünün üzerinde sarı ünlem işareti var). sorunu nasıl çözebilirim bi fikri olan varmı kafayı yicem?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    WALLACEs
    WALLACEs's avatar
    Erkek

Hata Kod 43 Sorun bildirdiğinden Windows bu aygıtı usb tanınmaz genelde bu sorun kaynagı flash bellek sık sık taktıgınızda yapar veya güncelleme yapınca ortaya çıkar

Usb sistemin onaltılık degerlerini ayarlayın

Başlat - Çalıştır - Regedit girin
    Aşağıdaki kayıt defteri anahtarını bulun:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Servic es\UsbStor 

tıklayın sagda ErrorControl DWORD dosyasını tıklayarak deger verisini 3 yapın tamam tıklayın daha sonra varsayılan taban anahtarı muhtemelen deger atanmamış yazar siz taban degerisinide 16 yapın

Sırada Dosyaları düzenlemeye geldi

C:\Windows\System32\DriverStore\FileRepository\usb stor.inf_x86_neutral_83027f5d5b2468d3 klasörüne girin burada 3 dosya görüceksiniz.

usbstor.inf ve usbstor.PNF dosyalarını kopyalayın ve

C:\Windows\inf Klasörüne girin yapıştırın eger uyarı çıkarsa degiştir veya üstüne yapıştır tıklayın

Şimdi geriye kaldı yapmanız gereken tek şey ve bilgisayarı kapatın bilgisayarınızın kasasından bütün fişleri çıkarın monitör fişi dahil en az 10 dakika beklemeniz gerekiyor çünkü sistem ortalama 10 dakika içinde enerjiyi tutabilmektedir o yüzden sizde 15 dakika beklemenizde yarar var.

Daha sonra açın bilgisayarınızı ve geçmiş olsun

(ç)alıntı

TBT'ye Mescit istiyoruz.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KarakartaL
    KarakartaL's avatar
    Erkek

hocam bunuda denedim olmadı

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sunyy2003
    sunyy2003's avatar
    Erkek

hiç başka pc de denedinmi en önemlisi bunu bir dene

tek bir an var ATA mın diz çöktüğü çalar harmandalı zeybek oynar bu dilden firar eden her söz yaydan çıkmış ok gibi (sagopa kajmer) Sago sıcak ekmek üzerine bal kaymak. "Bla bla" larını tartıda tartar bakkal aylak. Aşkın bir sabunsa köpürt beni Pentax
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KarakartaL
    KarakartaL's avatar
    Erkek

denedim olmadı

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    demirci
    demirci's avatar
    Erkek

usb kablosunu degistir

Bir vatanin vardi da biz mi aldik elinden Bir bayragin vardi da biz mi indirdik. dedeleriniz zamaninda savasti da biz mi ellerinden aldik simdi sen neyin hakkini istiyorsun simdi sen nerenin bir karis topragini istiyorsun 30 yildir ruyalardasin birak bu siyonist gorusu birak bu ermeni dusunceyi birak....
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek

Başka pcde dene hocam bi bozulmuş olabilir

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KarakartaL
    KarakartaL's avatar
    Erkek

bütün pc lerde aynı hatayı veriyor malesef :(

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sunyy2003
    sunyy2003's avatar
    Erkek

eee hocam o zaman pc ile uğraşmayacaksın ne yapacaksın 

farklı kablo deneyeceksin

girişinde bir problem olabilir söküp lehimleri tazelersin vs vs 

ofa olmadı yeni bir tane alıcaksın :)

tek bir an var ATA mın diz çöktüğü çalar harmandalı zeybek oynar bu dilden firar eden her söz yaydan çıkmış ok gibi (sagopa kajmer) Sago sıcak ekmek üzerine bal kaymak. "Bla bla" larını tartıda tartar bakkal aylak. Aşkın bir sabunsa köpürt beni Pentax
Toplam Hit: 9917 Toplam Mesaj: 9