folder Tahribat.com Forumları
linefolder Programlamaya Giriş
linefolder Kodsuz Uygulama Platformları



Kodsuz Uygulama Platformları

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

    olaya biraz farkli bakalim.. Mesela react native üzerinden gidelim..

    Siz javascript tabanli bir kod yaziyorsunuz ancak mobil tarafta size gösterilen javascript'in kendisi degil. Mobil platformlarin sundugu API ler tetikleniyor ve o sekilde native tarafta isler yürütülüyor..

    surda harika bir makale gördüm bu olayi anlatiyor https://hackernoon.com/understanding-react-native-bridge-concept-e9526066ddb8

    Sayfada gördügünüz gibi cesitli adimlar var ve bir körü var js dünyasindan native dünyasina.. 10-15 yil önce birileri deseydi javascript ile native app ler yazabilirsin, millet gülerdi herhalde :) C nin yaninda javascript nedir diye :)

    Yazilim dünyasinda hemen hemen her sey yapilabilir. Er ya da gec mükemmellesmeye yaklasir ama mükemmellesmez cünkü hala cok eksik oldugu anlasilir ve tekrar mükemmellestirilmeye calisilir..

    Sözün özü: gelecegin bu yönde evrilmesi kacinilmazdir, ama bugün ama yarin... AI cok fazla ilerliyor.. Ve suan buradaki tüm büyük firmalar, R&D lablar, üniveristeler AI üzerine calisanlari aliyorlar.. Bir cogumuz belki bu dünyayi tasavvur edemiyor ama AI'nin dünyayi degistirecegini düsünüyorum. Oyle olmasaydi bu alanlara milyarlarca dolar yatirim yapilmazdi..


    Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inside
    anonim6918524
    anonim6918524's avatar
    Banlanmış Üye
    Bilgi/Destek Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 16/Temmuz/2005
    Erkek

    Kod yazılmayan, sürükle bırak ile arkaplanda kod üreten platformlar aslında uzun yıllardır var ancak istenileni henüz veremiyor. Çok eskilerden misal FrontPage ile sayfa yapılıyordu kod yazmadan ancak illa ki koda müdahale gerektiren durumlar oluyordu.

    Herhangi bir kod yazmayı gerektirmeyen, sürükle bırak yazılımın sürekliliği ve fonksiyonel anlamda eksiksiz oluşu önemli. Diğer yandan yarı yolda bırakacaktır.

    Unreal Engine blueprint modu ile hiç kod yazmadan oyun geliştirenler var ancak performans konusunda native'e göre blueprint'in kat kat yavaş olması durumu var. Tabii bunu optimize etme çalışmaları da yürütülüyor. Kod yazmadan oyun yapılan çok daha eski 2D oyun motorları da var. İhtiyaca göre hızlı ürün çıkarmak için kullanılabilirler ama koda müdahale geniş kapsamlı bir projede illaki gerekecektir.


    λ
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nurulmac11
    nurulmac11's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ağustos/2012
    Erkek

    bence bunun normal yazilimlarin yerini almasi imkansiz. en azindan 100%. hala assembly bile kullanilan yerler var mesela. c, c++ bile mukemmel optimize degil demek ki kac yil once cikmis olmasina ragmen. belki limiti sonsuza goturursek AI disinda kod yazmak kalmayacak diyebiliriz ama cok uzak gelecekte bence.


    black implies white, self implies other, life implies death.
Toplam Hit: 4172 Toplam Mesaj: 14
nocode