Komple Apartmana İnternet Dağıtımı Yapma (YARDIM)
-
merhaba biz apartmandaki herkes tek bir internet hattından interneti kullanmak istiyoruz.
Bunun için ne yapmamız lazım her eve tek tek ethernet kablosu çekicaz yoksa daha pıratik bi yolu var mı? Wireless var derseniz Wirelessın tüm apartmanın her odasında çekmesini nasıl sağlayabilirim en üstten en altta kadar. Sağolun
-
wireless access point doseyebilirsin. ama masrafı ne olur bilmiyorum acıkcası.
-
Helyum bunu yazdı:
-----------------------------
wireless access point doseyebilirsin. ama masrafı ne olur bilmiyorum acıkcası.
-----------------------------wireless access point e telefon hattının girmesine gerek var mı? Yoksa oda benim evdeki wirelees taki bağlantıdan mı dağıtacak
-
evedeki wireless modeme girmesi gerekiyor access ponit ile dagıtımını yapıcan sadece hocam
-
Helyum bunu yazdı:
evedeki wireless modeme girmesi gerekiyor access ponit ile dagıtımını yapıcan sadece hocam
-----------------------------onuda ethernet kablo ile yapıcaz dimi hocam
-
sahin141 bunu yazdı:
Helyum bunu yazdı:
-----------------------------onuda ethernet kablo ile yapıcaz dimi hocam
-----------------------------yok acess pointler kablosuz olarak birbirlerini goruyorlar hocam. biz askeri gazinoya cekmiştik ama nasıl baglamıstık unuttum : | kablolumu bagladık kablosuzmu :| acil diilse elemana bi sorayım hacı yarın yazayım:|
-
Bence ucuza kaçın pahalı almayın çünkü bütün apartman aynı interneti kullanırsa 2-3 güne nasıl olsa kavga çıkar ortaklık bozulur
-
Tamam hocam yarın yazarsan sevinirim.
Birde şu işimi görür sanırım Tenda W311R + 4 port apartmanın orta katına koyarım. İsteyen ethernet kablosuyla alır isteyen wirelessla bağlanır nasıl isterse zaten 6 kişiyiz biri benim biri hemen altta onda çekiyor wireless sorunsuz diğerleride ister ethernet ister wireless kullanır kafalarına göre İlgilendiğin içinde teşekkürler.
-
iLLuMiNaTi bunu yazdı:
Bence ucuza kaçın pahalı almayın çünkü bütün apartman aynı interneti kullanırsa 2-3 güne nasıl olsa kavga çıkar ortaklık bozulur
-----------------------------32mbit vdls2 bağlatıcaz hızda problem olmazsa neden kavga çıksın ki ?? Zaten 6 kişide kendi başlarına her ay 47 lira para veriyor böyle daha uyguna geliyor. kişi baaşı 27 liraya geliyor ve hız 32 mbit oluyor
-
hocam
access ponit ile işini göürüsin modem den
access ponit e bi ethernet kablosu çekiyorsun iş tamamdır kurulumunuda google de arat bu iş tamam.
eğer aşağıdaki katlar çekmezse bi
access ponit daha kayorsın mahhelliyide doyurursun :D süper olur vallla
kolum girsin TTNETe mk.
-
problem olmayacaktır ama tek başına adsl modem wireless sadece bulunduğu kata verir üst ve alt kata vermez. access point alman şart
yada 4 portlu kaliteli bi modem+ ve yine kaliteli bi switch alıp 3 çıkış modemden diğer çıkışlarıda switchden verebilirsin. koyacağın yeride apt. katına göre ayarlarsın.
kablo olayı daha sağlam olacaktır.
zaten masrafları bi kaç ay içinde çıkarırsınız.
eğer bunu yaptığınız anlaşılırsa aboneliğiniz iptal edilir ama başka bişe olacağını sanmıyorum.