folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Konferans Salonu İçin Ses Sitemi



Konferans Salonu İçin Ses Sitemi

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SHaDeWRoX
    SHaDeWRoX's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Mart/2011
    Erkek

    50m2 lik bir konferans salonu var 60 kişilik burası buraya ses sitemi almamız lazım fakat ne alacağımızı tam bulamadık. En azından film izlerken filmin tadını almak için güzel bir sistem lazım o kadar pahalı değil o kadar ucuzda değil bu işlerden anlayan tavsiye vrerecek varmı ?

    Bu tazr bir şey işimizi görür mü

    http://www.hepsiburada.com/pioneer-s-slt200-5-0-ev-sinemasi-hoparlor-seti-p-HBV000000SG52?magaza=Sahne%20Market&wt_gl=cpc.elk.evelektronigi.pla.ses-goruntu-sistemleri&gclid=CITrgIGvv9MCFVG6Gwod_CQEuA


    Her yarın geriye kalan hayatımızın ilk günü....
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RockZs
    RockZs's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Haziran/2002
    Erkek

    bu tarz ürünler ev için. 50 m2 lik alanda işinizi görür evet, ama çok da birşey beklemeyin. tatmin etmeyecektir. kablolarını uzatırken bile verim düşer, direnç artar.

    Salon için 7+1 sistemi tavsiye ederim, 5.1 de yanlarda hoparlör olmaz. 5+1 ev için daha uygun.

    Önce kaynaktan sinyali alıp, sağlıklı dağıtabilmeniz için 8 kanallı bir DI-BOX a ihtiyacınız olacak. Artık ses balanslı kablolarla aktarılıyor. Böylece uzun mesafelere ses aktarırken parazit, cızıltı vs.. dert değil.

    Sonra da her bir kanal (center, ön-sağ, ön-sol, orta-sağ, orta-sol, arka-sağ, arka-sol, bass) için birer aktif hoparlör almak lazım. 

    Bass hoparlör (sub-woofer) seçerken frekans aralığının en alt değerine dikkat etmekte fayda var. Ne kadar düşük olursa o kadar derin bass alırsınız. para varsa 30 hz canavar gibi bass verir mesela. 40hz de olumlu.

    Center kanala atayacağını aktif hoparlör biraz daha güçlü olsun. Filmlerde ağırlık center'da olacak. 

    Her bir kanal için EQ ayarı da yapmak, iyi bir ses içi şart. EQ yaparken tavsiyem şudur ki, frekansların şiddetini arttırmayın, bunun yerine diğer frekansların şiddetini komple düşürün. Yani mesela, mid frekanslar şişme yapıyorsa (bunu kulakla anlamak lazım tabi) midleri EQ ile kısmak lazım ama tizler az ise hadi biraz tiz verelim deyip EQ dan HIGH frekansı açmak yerine, LOW ve MID aralıktaki frekansları biraz kısmak daha iyi sonuç verir. Niye, çünkü EQ ımız kaliteli bir EQ değil, kısarken sorun yok ama açarken bu kalite farkı ortaya çıkar. Ses seviyesi biraz düşer, bunu da az daha ses vererek dengelersiniz.

    EK: Tavsiyem şu ki, isterseniz hiç surround olayına girmeyin. İki tane adam gibi aktif hoparlör alın, bir de iyi bir bass. 2+1 sistemle çalışın. Dandik bir 5+1 dense, iyi bir 2+1 iyidir.

    RockZs tarafından 25/Nis/17 14:06 tarihinde düzenlenmiştir
Toplam Hit: 571 Toplam Mesaj: 2
ses sitemi