Konuşarak İngilizce Öğrenmek

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DarkFall
    DarkFall's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Eylül/2007
    Erkek

    Aşağıda düşüncelerimi yazacağım, dil nası öğrenilir sorusunun cevabı, benim düşüncelerim bunlar.

    Tamamen grammar öğrenin, seviyeniz advanced (grammar olarak) olana kadar yazılı çalışmalara devam edin.

    Bunu nasıl yaparsınız?

    -Güzel bir ingilizce kitabı alın, oxford tavsiyemdir, başlayın çalışmaya ve hepsinin testlerini adam gibi çözün, sonuçlara bakın , başarılıysanız bir sonraki bölüme geçin.

    Advanced olurken aklınıza takılan soruları ingilizcesi iyi olan arkadaşlarınıza danışın, herkes yardımcı olacaktır, olmazsa ben olurum.

    Bu kısım bitince, eskiden bir dizi vardı herkes bilir, Lost. Bu dizinin bütün bölümlerini indirin, 0 dan başlayıp ingilizce alt yazılı olarak izleyin, dinlediğinizi anlayın, anlamaya çalışın, anlamak için kendinizi kasın, dizinin tam olarak ne anlattığını anlamaya gerek yok, anlamıyorum diye kasmayın, dinleyin ve aşağıdan alt yazıyı okuyun. belli bir süre sonra anlamaya başlayacaksınız, bu diziyi aralıksız hergün izleyin.

    Dizi bitince, listening den toefl da 20+ alabilecek düzeydesiniz demektir. Grammar i zaten çözmüşsünüz demektir, kelime bilgisini de hergün kelime öğrenerek geliştirin.

    Speaking siz bunları yukarıdakileri yaptığınızda, otomatikmen hiçbirşey yapmadan gelişmiş olacaktır. Aslında gelişmiş olmayacak fakat kendinize okadar güveneceksiniz ki her ortamda yardıra yardıra doğru cümleler kurduğunuzu hissedeceksiniz.

     

    Speaking de kendinize güveniniz gelecek, ve speaking de bir sonraki aşama aksan kasma olacak. Artık kendinizden eminsiniz, ve artık aksan yaparak kendinizi hergün daha iyileştirmeye bakın, kelimeler ağzınızdan aksın gitsin, düşünmeden konuşun, ve sonuç olarak artık iyi bir ingilizceye sahipsiniz, yapmanız gereken sadece farklı kelimeler ve phrasel werb kasmak olacak, kelimelerin eş anlamlarını öğrenip aynı cümleyi farklı kelimelerle kurmak seviyesine geleceksiniz.

     

    Yukarıdaki yazdıklarımı, eğer düzenli ve şiddetli bir çalışma yapıp hergün zaman ayırabilecekseniz, 5-6 ay içerisinde en son yazdığım cümledeki seviyeye kesin gelirsiniz.

    Ertelerseniz ve çalışmazsanız, ortalama 3 senede yine aynı seviyeye gelirsiniz.

    Bunlar benim düşüncelerim.

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rsnalp
    rsnalp's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Mayıs/2016
    Erkek
    yolbulucu bunu yazdı

    ingilizce çağrı merkezinde çalıştım ama tek bir satır grammer çalışmadım. sadece ingilizce film + ingilizce altyazı izledim. oturup iniglizce çalışmak kafa sikiyo, böyle de yapabilirsiniz bence siz de.

    ingilizce altyazılar icin addic7ed.com ya da netflixe bakın

    Teşekkürler

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roronoa
    Kreyzi
    Kreyzi's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Mayıs/2007
    Erkek

    Konuyu acan arkadasa ithafen bence 5 sayfa tavsiye verilmis zaten sana. Ozellikle illa su site icin yorum yapin diye kasma bence fikirler verilmis bosa parani verme oraya. Anlatilanlari bastan bi oku ve verilen 5 6 yoldan hangisi sana uygunsa daha dogrusu hangisi senin amacina hizmet ediyorsa sec oyle ilerle.

    Bunun disinda guzel bi tartisma olmus elinize saglik hatta devami olsa tadindan yenmez tbt ozledi boyle tartismalari :F 

    Ayrica izmarit, darkfall ve diger muridler ilham verdi gece gece epeydir aklimda olan bi konu icin harekete gecme vakti. Bi sure kafani sisirebilirim izmarit :F


    Eğer hayatım bir film olsaydı, ya uyuyakalır ya da yarısında çıkardım.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mürşide
    izzmarit
    izzmarit's avatar
    Kayıt Tarihi: 07/Ocak/2010
    Dişi
    Kreyzi bunu yazdı

    Konuyu acan arkadasa ithafen bence 5 sayfa tavsiye verilmis zaten sana. Ozellikle illa su site icin yorum yapin diye kasma bence fikirler verilmis bosa parani verme oraya. Anlatilanlari bastan bi oku ve verilen 5 6 yoldan hangisi sana uygunsa daha dogrusu hangisi senin amacina hizmet ediyorsa sec oyle ilerle.

    Bunun disinda guzel bi tartisma olmus elinize saglik hatta devami olsa tadindan yenmez tbt ozledi boyle tartismalari :F 

    Ayrica izmarit, darkfall ve diger muridler ilham verdi gece gece epeydir aklimda olan bi konu icin harekete gecme vakti. Bi sure kafani sisirebilirim izmarit :F

    Her zaman ♡


    sigara değil, balık olan.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ombra
    ombra's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Eylül/2005
    Erkek

    İlk olarak British Council'den seviyeni öğren. Aşağıda linki mevcut.

    https://learnenglish.britishcouncil.org/en/content

    Seviyene göre bir yol çiz ve yine seviyene göre grammer öğrenmeye başla. Grammer öğrenirken testleri çöz. Kalıpları öğren. Grammer ile beraber phrasal verbs, collacation, preposition (En önemli ama en ihmal edilen hatalı kullanılan bunlar) vb. şeyleri öğrenmeye bakın. Günde 10'ar tane bence ideal. Seviyene göre kitap okuman çok önemli. Hatta okurken sesli oku. Piyasada her seviyeye göre sesli kitap var. Satın almadan bunları indirebilirsin. Yani param yok gibi bahanelere sığınmaya gerek yok.

    Piyasada çok fazla ücretsiz kaynak var. Bu aslında hem iyi hem kötü. Sana uygun olan bir kaç kaynağı bul onlar üzerinden git. Kaynak seçimine çok takılıp, boğulma.

    Ücretsiz kaynak çok youtube da farklı native speakerların İngilizce kanalları var. Onları takip edebilirsin. Dökümanların mp3 lerinde daha temiz ve yavaş konuşulur. O yüzden youtubedan birkaç farklı kanal takip et. Hatta hobin ne ise onla alakalı yabancı birkaç youtube kanalı takip ederek listening'i geliştirebilirsin. Ben öyle yapıyorum. Hem daha fazla bilgi elde edebiliyorum.

    Kelime ve kalıp dağarcığı az olan ve listening eksiği olanlarda konuşma sıkıntısı oluyor.  Ben "curved" kelimesini yeni öğrendiğimde  Youtube'da bir videoda curved kelimesi geçmişti. Bildiğimden hemen duyup o kelimeyi seçmişti.

    Çalışırken mutlaka not aldığınız defteriniz olsun. Tekrar çok önemli. Kelimeler ve kalıplar unutulabiliyor.

    Bu çalışmaların hepsini yaptıktan ve belli bir seviyeye geldikten sonra Speaking'in daha hızlı ilerler. (Öncesinde de speakinge başlayabilirsin. Ancak belki başta konuşmada zorlanacağın için bu moralin bozulabilir.)

    Konuşmalarda Native Speaker bulmaya çalış. Ancak başlangıçta non-native speaker'da bulabilirsin. En azından biraz özgüven gelir. Aslında Non-native speakerlardan bile öğreneceğin çok şey var.

    Konuşmada da sık tekrar çok önemli. Ben konuşmaya biraz ara verdim. Bazen ara verip tekrar konuşmaya başlayınca biraz afallıyorum. Ama daha sonra arap atı gibi açılıyorum.

    Bir keresinde bir arkadaş "Benim İngilizcem iyi Amerikalı, İngiliz ve İrlandalı hariç her milletten insanla konuşurum" demişti. Bir tarafımla gülmüştüm.  İyi ingilizce ve konuşma kavramı kişiye göre değişir. Sonuçta öğrenmenin sınırı yok.

    Son olarak aksan kasmak bence yapılacak en son şey. Kelimelerin doğru okunuşlarını öğrenin. Belli bir yaştan sonra aksan öğrenmek zor. Çünkü artık gırtlak yapınız oturmuştur. Birde aksan olarak hangi aksan öğrenilecek o çok önemli. Sonuçta bunun İngiliz, Amerikan, İrlanda, Avustralya hatta Nijerya aksanı var. Tabi bu ülkelerin bide bölgesel aksanları var. Amerikada türlü türlü aksan duydum.

    Dil öğrenirken hata yapmaktan çekinmeyin. Düzenli tekrar yapın ve istikrarlı olun.

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Atlas
    Atlas's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Ağustos/2012
    Erkek
    engin01288 bunu yazdı

    Bende boğaziçi üniversitesinin online kursunu merak ediyorum. Eğitimleri nasıl acaba.

     

    http://onlineingilizce.boun.edu.tr

    Bende merak ettim


    -
Toplam Hit: 5279 Toplam Mesaj: 47
ingilizce konuşaraköğren