KOSGEB'ten Kredi Nasıl Alınır ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Derin Meva
    rebelpower
    rebelpower's avatar
    Erkek

arkadaşlar şirket kurmak için ihtiyacım olan 10bin tlyi kredi olarak almak istiyorum kosgeb yada devlet tarafından karşılayacak bir kurum veya kuruluş varmıdır şartları nelerdir ? parayı hibe istemiyorum kredi istiyorum. daha önce başvurmuş yada bilgisi olan arkadaşlar varsa yardımcı olurlarsa sevinirim.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    arcsinx
    arcsinx's avatar
    Erkek

kosgep den almak için önce başvuruyorsun sonra sıra bekliyorsun.sonra seni 1 ay gibi süren bi kursa alıyorlar.bu kurs sürecinde projeni geliştiriyorsun. daha sonra juriyi geçmeye kalıyor iş.juriyi ikna edersen hibe ve kredi şeklinde fırsatlar veriyorlar.ama ne kadar hibe ve kredi hatırlıyamadım .

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    trooper
    trooper's avatar
    Erkek

kosgebin verdiği girişimcilik sertifikan olması lazım kredisini veya hibesini alabilmen için. sodese de bak bi

trooper tarafından 28/Nis/13 22:03 tarihinde düzenlenmiştir

ZzZzZzZ...!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blackhammer
    blackhammer's avatar
    Erkek

kosgeb e gidiyorsun seni bir sertifikasyon programina sokuyorlar yaklasik 1 ay bir suresi vardi sanirim sonra sana direkt para vermiyor zaten harcamalarinin fatura karsiligini aliyorsun. hibe yok (%30 hibe ediliyor) ama 2 yil sonra geri odeme planiyla %70'ini geri istiyor. tuhaf prosesleri var hafiz en guzeli gidip danisacaksin kosgebe

ph"nglui mglw"nafh cthulhu r"lyeh wagh"nagl fhtagn
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

girişimcilik desteğine başvuracaksın sanırım o yüzden ilk olarak arkadşaların dediği gibi girişimcilik kursuna yazılıyorsun. günde 5-6 saat oluyor ve

3-4 haftada bitiyor. sanırım toplam 60-70 saatlik ders oluyordu. bu kurs bittiğinde sertifika verecekler sana o sertifikayı aldıktan sonra kosgeb e

gidip girişimci olarak başvuruyorsun. snden çalışma planı hazırlamanı isteyecekler bu planda iş tanımı, satın alacağın malzemeler, sende var olan

malzemeler, personellerin v.s. tüm bilgilerini giriyorsun. kosgeb sana bir danışman atıyor, takıldığın yerleri ona soruyorsun en sonunda bitiriyor ve

başvurunu tamamlıyorsun. çıktısını alıp tüm sayfalarını imzalayıp kosgeb e veriyorsun. bir gün seni arayıp ve mektup yollayıp sunuma çağırıyorlar. o

gün gidip projeni anlatıp heyeti ikna edeceksin. heyette kosgeb başkanı, ticaret odası başkanı ve kuracağın iş ile ilgili teknik adamlar var. işin hem

teknik hem ticari boyutu tartışılıyor.. güzel bir sunum hazırlaman ve iyi aktarman gerekiyor. bilgisayarını götürebilrisin ya da direk anlatırsın. sana

soru sorduklarında direk cevap ver, bu sunumda var diyip erteleme :) onları ikna edersen projeni kabul ediyorlar. eksik görürlerse revize etmeni

istiyorlar, yine planını düzenleyip sunuma başvurman gerekecek o zaman.. bir de hayır derlerse artık o projeyle başvuramıyorsun..

30 tl hibe veriyorlar, bunun karşılığı yok. ancak bu hibeler de kendi aralarında bölünmüş durumda. mesela 5 bin tl ofis gidri, 10 bin tl personel

gideri, 10 bin tl  donanım-hammadde gideri v.s. gibi. ve kaldığın bölgeye göre %60-70 destek veriliyor. 

mesela sen 100 + kdv ye bir makine alacaksın. kosgeb bu ücretin 60 tl sini verecek. 40 tl ve kdv yi sen ödeyeceksin. ödeme şeklide öncelikle

sen gidip bu malı alıp faturalandırıyorsun sonra kosgeb e yolluyorsun bunu. onlarda bir kaç hafta/ay içerisinde sana o miktarı ödüyor.

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    glaurung
    glaurung's avatar
    Erkek

ben bu kursa yazıldım haziranda başlıyor dediler, sormak istediğim şey ben istanbulda yazıldım karamandaki bi proje için başvurabilir miyimi.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek
    glaurung bunu yazdı

ben bu kursa yazıldım haziranda başlıyor dediler, sormak istediğim şey ben istanbulda yazıldım karamandaki bi proje için başvurabilir miyimi.

evt hocam başvurabilirsin. önemli olan kursu alabilmiş olmak. kursu aldıktan sonra istediğin yerden başvur problem yok

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DanqerLine
    DanqerLine's avatar
    Erkek

kısa öz tanıdık torpil olmazsa bir bok çıkmıyor :)

ABONE OLUN BEYLER PARA KASACAZ : https://www.youtube.com/gecehayatimiz
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

yalan dostum kosgeb yalan

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dead_march
    dead_march's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

hocam merak ettim sen tam olarak ne işine girmeyi planlıyon

bundan sonra oy kullanmayacağım eğer bir kişi bile gelip oy kullanmak vatandaşlık görevidir felan derse çıkarır kimliğimi götüne sokarım
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LeveragEffect
    LeveragEffect's avatar
    Homo

İlk aşamada 4 haftalık girişimcilik sertifikasyonuna katılıp aldıktan sonra, ikinci aşama olarak 30bin hibe sonrasında 100bin kredi için başvuru yapıyorsun. Bu başvuru için senden bir proje talepleri oluyor. Sitesinde taslağı vardı diye hatırlıyorum, onu güzelce doldurup vericeksin. 

Kosgeb dışında da bu tarz kaynaklar olarak teknoparkları ve tübitak'ı kullanabilirsin. Bunların hepsi tabi devlet eliyle gerçekleştiği için senden projen sonuca ulaşsın, endüstriyel anlamda pazara sunulabilir hale gelsinden başka bir beklentileri olmuyor. Özel yatırımcılar da var ki genelde  bunlara melek yatırımcı diyoruz. Adam senin bu bir aşamaya kadar gelmiş-karşı tarafın para kazandırır ışığını görmesi lazım- projene destek çıkıp, pay isteyip senin taleplerini karşılamaktan geçiyor. Arkadaşlarım bu şekilde bir yatırımcı bulmuşlardı ve ilk aşamada 2 ay sonrası için gelecekleri noktaya 150bin ve ofis anlaşması yaptılar. Sonraki inna-vasyonunda da farklı bir anlaşma imzaladılar. 

Benim sana önereceğim; sağlam bir projen varsa, mutlaka seçimini teknoparklardan yana kullanmandır. 

Toplam Hit: 1253 Toplam Mesaj: 11