Laptop Ekran Sorunu

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    osmaman
    osmaman's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Kasım/2007
    Erkek

    Arkadaşlar herkese kolay gelsin. Elimde Asus K52F marka bir laptop var. Cihazda şöyle bir sorun var. Cihaz yeni formatlanmış bir halde. Cihaz kapalıyken açma tuşuna bastığım zaman ekranda parlama oluyor ama görüntü gelmiyor. Cihazın çalışması normal harici ekran taktığımda görüntü var. Bazen 2-3 deneme yaptığımda görüntü geliyor ve sorunsuz açılıyor. Ekran kartında sorun olsa harici ekran takıldığımda da görüntü olmaması lazım. Ekran varken uyku moduna alıp cihazı açıp kapatırsam yada ekranı oynatırsam yine sıkıntı olmuyor. aklıma tek gelen şey bağlantı kablosunda sorun var diyecem ama oynattığım halde yine sorun yok. Görüntüde oynama titreme bile yok. 2 gündür uğraşıyorum. kafayı yemek üzereyim. Neden olabilecek başka ne olabilir. Lütfen bi fikir verin.

     

    NOT: Bu gece nöbetçiyim cihazda önümde. Aklınıza gelebilecek her türlü çözümü anında deneyip sonucu yazarım.

    osmaman tarafından 14/Eyl/17 23:29 tarihinde düzenlenmiştir

    İmza mı? O da ne demek?
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    amele_2
    amele_2's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Eylül/2005
    Erkek

    ekran kartı olabilir


    Ardından yüz köpek havlamayan kurt, kurt sayılmaz..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Liquid
    Liquid's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Eylül/2005
    Erkek

    Bazi masaustu anakartlarda uyanmama sorunu vardi. Ozellikle usb ye bir sey takiliysa yapiyordu. Chipsetle alakali idi. Cogu bios guncellemesi ile duzelmisti. Anakartinin biosunu bi guncelle oncelikle. Ona benzer bir sorun gibi.

    Bir de harici ekranda goruntu var demissin default olarak yanlis ekrana cikis veriyor olabilir. Fn tusu ve ekran secim tusu olur genelde . Goruntu gelmezse o kombinasyon ile ekrani laptop ekrani olatak secmeyi dene yalniz ekran secerken hariciyi secince laptop uzerindekinin ekrani tamamen kapanir diye hatirliyorum isigi yanmaz ama aklima gelenler bunlar bi dene bakalim.

    Liquid tarafından 14/Eyl/17 23:49 tarihinde düzenlenmiştir

    İmzalamazsam ne olcak?
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    dcpromo
    dcpromo's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Nisan/2017
    Erkek

    hocam sen dsub dan görüntü alınca işlemcideki onbord denilen şey görüntü veriyor ama normal laptop ın kendi ekranına harici görüntü veriyor diye biliyorum . Laptop içi nasıl bilmiyorum ama o da muhtemelen anakarta birleşiktir. çıkartıp o şekilde dsubdan görüntü al diyecektim de yapamazsın. Bu sorunun kaynakları(benim dell n5010 da da aynı sorun var) araştırdım baya sonuca ulasamadım fakat ya ekran kartında ya da direk ekranda sıkıntı olsa gerek ki ekranda ilk arka ışıklar açılıyor dediğine göre ekranda problem yok sorun %90 ekran kartında. bunu da fırınlama denilen taktikle denersen daha çabuk sonuc alırsın ana kartı çıkartmaya falan gerek yok kumaşla battaniyeyle falan sarıp sarmalıyacaksın tüm hava deliklerini kapatacaksın bantlayacaksın vs vs işte nefes almaması lazım sonra çalıştıracaksın bi müdddet çalışıp ısıdan dolayı kapatacaktır kendini daha sonra soğutup açmayı dene açılırsa ki bikaç kere kapat aç yap hepsinde de açılırsa ekran karı net problemlidir. Aklıma gelen bunlar. Kolay gelsin.


    next next next install
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    osmaman
    osmaman's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Kasım/2007
    Erkek

    Cevaplar için teşekkürler burda yapabileceğim şeyleri deneyeceğim


    İmza mı? O da ne demek?
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gececi
    NighT_JudGe
    NighT_JudGe's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Aralık/2008
    Erkek

    çözdün mü   kardeşim sorunu 


    Cahildim Dünyanın Rengine Kandım
Toplam Hit: 893 Toplam Mesaj: 6
asus laptop ekran k52f görüntü yok laptop ariza