Lcd Monitör Arızası Aydınlatma
-
Monitore yakından dikkatli bakınca çalıştıgı görünüyor masa üstü vs görünüyor, ama Florasanlar çalışmıyor ekran karanlık
Florasanlar değiştirilirse sanırım ekran aydınlatmaları yanar. ama daha önce florasan değiştirmedim. uğraşmaya değermi yapılışı nasıldır, daha önce değiştiren varsa bi tarif ederse monitoru tekrar çalışıtıracağım
-
anlayan yokmu beyler :)
-
Uğraşmaya değimez hocam,florasanı hiç değiştiriyim deme yeni monitör al daha iyi olur:)
-
monitörün samsung mu? izmirdemisin?
-
Monitör, Acer marka
izmirde değilim, neden sordun hocam tamirinimi yapıyorsun
-
Hocam, fikrim işine yarar mı bilmem. Gericom marka notebook bilgisayarım vardı, ekran lambası veya devresi yandı. Uğraşma falan dediler. Şu piyasada satılan sıra ledlerden aldım. Ekran aydınlatması prensipte camın yandan aydınlatılması, camın yanına yerleştirdim, 12 volt besleme az sorun oldu ama halletim. 5 Tl'lik uyduruk çözüm ama işe yaradı.
-
lcd arıza felan diyince İsO Geldi aklıma:D
bkz; http://tahribat.com/Forum-Bad-Sector-Yoketme-14851/1/bad
senin derdinin devası yorumlarda:D -
ONEMINUTE bunu yazdı
lcd arıza felan diyince İsO Geldi aklıma:D
bkz; http://tahribat.com/Forum-Bad-Sector-Yoketme-14851/1/bad
senin derdinin devası yorumlarda:Dneresinde bulamadım?!
-
ERERESEL bunu yazdıHocam, fikrim işine yarar mı bilmem. Gericom marka notebook bilgisayarım vardı, ekran lambası veya devresi yandı. Uğraşma falan dediler. Şu piyasada satılan sıra ledlerden aldım. Ekran aydınlatması prensipte camın yandan aydınlatılması, camın yanına yerleştirdim, 12 volt besleme az sorun oldu ama halletim. 5 Tl'lik uyduruk çözüm ama işe yaradı.
Hocam Led işi değilde florasanları değiştirmem daha iyi olur, elimde başak monitor var ondan sökebilrim..
-
hocam floresana girişmeden önce inverter ı bi kontrol et.
genelde sorun arda oluyor.
durup dururken floresan gitmez bildiğim kadarıyla :)
ilini söylersen biri çıkar yardımcı olucak.
ayriyetten başkasından sökene kadar o paneli kullan daha mantıklı.
baristbt tarafından 27/Ara/12 18:39 tarihinde düzenlenmiştir -
siyahbereli bunu yazdı
Monitör, Acer marka
izmirde değilim, neden sordun hocam tamirinimi yapıyorsun
evet tamirini yapıyorum ondan sordum. pm attım.