Linux Da Wireless Sorunu
-
elime linux pc laptop geçti ama wireless olayını bir türlü çözemedim. biraz araştırdım falan ama sonuç elde edemedim linuxtan anlayan arkadaşlar bir anlatıversin su olayı
-
windows driver ını bul ndiswrapper ile yükle.Ndiswrapper die yaz nasıl kullanıldığını bulursun zaten
-
yok o tarz bişey değil sanırım benim modemimi goruyor ama baglanmıyor
-
sorma bendede var o driver sorunu.PArdus var 3 senelik pc var casper lap top.Görmüyor daha doğrusu çalışmıyor.İnş. buda çözülür.Millet havaalanında wireless ile bağlandığında bende bağlanmak istiyorum
-
Dun kuzenim aradı okulda onada vermişler bir laptop linux var abi dedi nasıl wirellesden baglancaz çözemedim dedi çözersen anlatırsa bende kuzene anlatim
Profiline bakdım Kuzenimde izmirde bir unide okuyor sanırsam sende ordasın.
-
Nasıl modemi görüyor ve baglanmıyor? Sürücüsü yüklü mü? Şu komutların çıktısını yazar mısın?
lsmod
lspci
ifconfig
-
kabuCe bunu yazdı:
-----------------------------Nasıl modemi görüyor ve baglanmıyor? Sürücüsü yüklü mü? Şu komutların çıktısını yazar mısın?
lsmod
lspci
ifconfig
-----------------------------
şimdi şöyle bir sorun var linux hakkında en ufak bir bilgim yok komutları nereye yazıcaz onu da bir açıklarmısın?
bu arada evet ekonomi universitesinden geldi laptop -
alt+f2 sonra konsole yaz daha sonra su deyip yetkili kullanıcı olucanda şifresinidir şudur budur biliyor musun?
-
hayır bilmiyorum
-
bu kadar kişi linux kullanıyor çözümü bilen yok mu :S
-
Linuxta yetkili kullanıcı ( Root) şifresini bilmezsen sistem ayarlarında bir değişiklik yapamazsın.
Konsolda "su" yazıp (tırnaklar yok:) enterlarsan sana bir şifre sorar. Bu şifreyi girince, önündeki terminal, yetkili kullanıcı (root) terminalidir. Sistem ayarları vs'yi oradan yaparsın.
Konsolu ( yada terminali ) nasıl açarım dersen:
Zumsukun de dediği gibi ALT ve F2 tuşlarına birlikte bas, önüne program adı girmen için bir pencere gelecek. Oraya Konsole yaz enterla. Komut bulunamadı derse, gnome-terminal yaz enterla,bunu da bulmazsa xterm yaz enterla.
ALT + F2 kombinasyonundan birşey çıkmazsa başlat menüsünü iyi kurcala orada Terminal yada Konsol tarzı birşey bulursun.
Konsolu actıktan sonra, eğer önceden belirlenmemişse, yeni root (yetkili kullanıcı) şifresi belirlemek için şu komutu yaz
sudo passwd
eğer Enter new unix password derse yeni şifreyi girebilirsin demektir, Enter old unix password derse eski şifreyi girmen gerekir ki, eski şifreyi bilmiyorsan birşey yapmamız mümkün görünmüyor.