folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilişim Güvenliği
linefolder Linux Ve Windows"A Ortak Virüs



Linux Ve Windows"A Ortak Virüs

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    El_KaiDe
    El_KaiDe's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ekim/2004
    Erkek
    Kaspersky antivirüs firması tarafından bulu nan yeni virüs, şu an için bulaştığı sistemlere bir zarar vermiyor ancak uzmanlar, virüsün, kaynak kodlarında yapılabilecek küçük değişikliklerle çok zararlı bir hale gelebileceğini belirtiyor.
    Şu an Virus.linux.bi.a ve Virus.win32.bi.a isimleriyle anılan virüs, bulaştığı sistemde bulunan kernel.dlt dizinlerini kullanarak çalışıyor. Virüs, Linux ve Windows'taki ELF ve PE formatındaki dosya ları etkiliyor. ELF (Executable and Linking Format) ve PE (Portable Executable) dosya formatları, Lınux ve Windows'ta ".exe" ve ".dll" dosya tipleri dahil birtakım binary dosyalarında kullanılı yor. Virüsün ortaya çıkışı, Mac ve Linux kullanıcılarına bir uyarı niteliği taşıyor. Saldırganların birlikte çalışabılirliğe verdiği öneme bağlı olarak, artık alternatif işletim sistemleri de wİndows sistemleri ile aynı virüsleri paylaşa bilecek.
    Bilgi güvenliği uzmanları, birden çok işletim sistemine bulaşabilen virüslerin yeni saldırı akımları başlatabileceğini ve bu şekilde çok daha fazla bilgisayarı etkileyebileceğini öngörüyor.
    Bu saldırılarda şu ana kadar windows'un asıl hedef olarak belirlenmesin deki temel etkenin yaygın kullanım ve etki yaratma isteği olduğu düşünüldü ğünde, diğer platformlara uyum olanağının sonuna kadar kullanılacağına kesin gözüyle bakılıyor.
    Buna göre, sadece wİndows değil, Linux, Unix ve Mac OS X gibi alternatif işletim sistemlerinin kullanıcılarının da virüs haberlerini ciddiye alması gerekiyor.

    Saygılar

    Anlamak yok çocuğum,anlar gibi olmak var;Akıl için son tavır,saçlarını yolmak var
Toplam Hit: 11758 Toplam Mesaj: 1