Linux Yardim
-
merhabalar. winXP kullaniyordum. dun aksam Linux Mandrake10.1
kurdum. fakat bazi sorunlarim var daha ilk kez linux
kullaniyorum umarim yardimci olacak arkadaslar cikar aranizdan.
oncelikle sorunlarimi soyle siralayayim
1) cd` deki filmleri nasil izlerim? kendi programi var ama
acmiyor bi hata veriyor verdigi hata (kaffeine) "dcop kaffeine
Kaffeine appendURL %u" programi bulunamadi. film izlemek icin
neyi nerden cekmemi tavsiye edersiniz.
2) muzik dosyalari. MP3 lerimi ayni sekilde ne ile
dinleyebilirim? gene kendi uzerinde gelen program acmiyorda
3) sorunum ise kopete ile ilgili ( msn irc icq vs.vs.vs..) msn
adresimi giriyorum sifremi yaziyorum sifre yanlis diyor.
4) en son sorunum ise bu konuda bana yardim ettiginiz taktirde
bu programlari cektigimde nasil kuracagimi bana
anlatirmisiniz :) tesekkurler smdiden
-
hemen sırayla sorularına cevap verim :)
1. video için tavsiyem MPlayer dır 2.Mp3ler içinde Amarak
3.msn icq yahoo için hiç kasma konsola gaim yaz bak ne çıkıcak :) tabii en başta paket seciminde sectiysen sectin dimi:p
4 www.sourceforce.com dan indir bunları .rpm uzantılı olurlarsa direk yüklersin çalıştırılabilir dosyalarıda ya /bin klasöründe yada /usr/bin de olur ama kasma konsoldan direk yazıncada çalışır yada masa üstüne kısa yol at mutlu ol:) -
neden linux kurdunki_?negibi yaraları var windows'un zararları nedir bunları sölemeniz mümkünmü_? simdiden tşk...
-
THIS DOMAIN FOR SALE :):):):) gaimide secmemisim :(
-
şimdi bu konu hakkında konuşmaya başlasam bayaaa gider :) 1. linux open sourcedur(çogunlukla) yani üstünde bir sürü bedava program cart curtla gelir hiç bir program kurmadan tüm işlerini halledersin ofisten tut mail servera kadar aklına gelicek herşey vardır.... linux windowstan daha kararlı bir sistemdir çökme ve verikaybı oranı daha düşüktür..... linux performans açısından özelliklede süper bilgisayarlar ve serverlar baz alındıgında windowstan daha güçlü bir sistemdir.... haaa ben sıradan bir ev kullanıcısına çokta tavsiye etmem ama kasıcam networkcu olucam yazılımcı olucam dersen bir bakmanda yarar var en azından fikrin olsun....
-
iyi o zaman gaimide indir.... birde www.sourceforce.net olucak kafa kalmadıki:) birde bu forumu dolaş linux altında yazılım kurmakla ilgili birşeyler olucak ben yazdım eminim o yüzden:) birde baktın olmadı mandrakeyi yeniden kur ama tüm paketlerle kafan rahat etsin özellikle gcc kurmanı tavsiye ederim
-
tesekkurler dostum kafayi yemek uzereydim az daha gece 12 den
sabah 8 e kadar kurulumla ugrastim tam 6 defa kurdum acilmadi
linux 7.de acildi :) aglamak uzereydim az daha :) smdi
dediklerini ariyorum yardmlarin icin sagol tesekkurler... -
eyw bir kere alıştın mı windowstan daha rahat oldugunu görüceksin sana bir kaç önerim var birincisi mandrakeyi kurcala direk konsola atlama mandrakenin aracları birçok işi senin için yapıyor...... dosya sistemine alışman biraz zor olabilir ama orda önemli bir kaç dosya var onları bil yeter /root /bin /usr /mnt bu kadar komutlar gözünü korkutmasın her komutun helpi vardır örnek ls --help yaz her haltı önüne gelsin..... netten bolbol makale oku olmadı bir bilene sor ama yılma:)
-
tesekkurler gaim i kurdum smdi. msn sni actim bakiyorum
kurcaliyorum hemde konsoldan kurulum yaptm yaaaaaaaaa :) bitchx
kurdum ama nerde oldugunu bulamadim artik ona bi care dusunucem
bitchx tercih etmemin sebebide daha oncelerde gelecek linux
kullanmistim. ordan biliyorum hosuma gitmisti. bide 99 yilinda
bi arkadasim gostermisti. cok hosuma gitmisti. senin bu dedigin
programlari gene konsoldan kurabilirmiyim ? ayricana sunuda
diyeyim :) windows tan daha rahat olduguna yuzde yuz eminm
gercekten kasip ogrenmek istiyorum linux u azimle kasicam
kafalar sisirecegim ve bi gun bende prof bi linux cu olup yardm
icin kafa sisirecegm :) -
şimdi bitch in uzantısı ne rpm mi yoksa source mu ? eger rpm ise büyük ihtimalle /bin yada /usr/bin dizini altında çalıştırılabilir dosyası olucak
-
birde sordugun flashplayer nasıl yüklenir sorunun cevabını buraya da yazım ögrenmek isteyen bir bakar
olay şu dostum önce sıkıştırılmış dosyayı aynen windowstaki winzipten çıkarır gibi bir dosyaya çıkartın sonra /root dizininde oldugunu varsayalım cd root/flash_player_7_linux degip dosyanın içine gidin daha sonra derleme işlemi yapılmalı ./flash-player demeniz yeterlidir
Toplam Hit: 2221 Toplam Mesaj: 11