Lipo Şarj Aleti Hakkında
-
-
mah dediğimiz değer miliamper saat olup saat başına x miliamper transfer edebildiğini belirtir.
Yani kısaca mah pilin kapasitesidir. Eğer speclerindeki giriş volt ve amper değerleri ikisinde de birebir tutuyorsa aynı adaptör iş görür. Sadece yüksek mah değerine sahip olan pil (daha büyük depo aynı hortum) biraz daha yavaş sürede full kapasitede dolar.
-
Düşük kapasiteli pilin adpt. ile daha yüksek kapasiteli pilin şarj olayinda takıldım. İnternette yüksek amperli şarj aleti ile edin diyende var 1s bandini alip 0.85 ile alanda var 6a'lik charger önerende var. Yani yavaş dolmadan çok pilin ömrü ve kalitesini etkiliyor bu olay. Dediğiniz gibi yavaş doldurulanlar pilin ömrünü ve kalitesini etkiliyor, zaman problemi yok.
-
barışçım lipoyu 1c ile şarj ediceksin ( yükse kalite yüksek c destekleyen lipoları saymaz isek)
2.2 lik bir pilin varsa şarj aletinin ekranında şarj değerinin 2.2 yapacaksın bu 1c demektir
en az 5 amper şarj basan bir şarj aleti alırsan sıkıntı çekmezsin ileriye dönük :)
bu arada senin aracın esc lipo destekliyormu onada bakmak lazım
biliyorsunki liponun her bir hücresi 3.0 voltun altına düşmemeli yoksa çöp olur
lipo destekli esc ler kritik sınıra gelince pilden gelen gücü keser
esc lipo destekli değilse buzzer almalısın, bu alet belirlediğin voltajda öterek seni uyarır
http://www.banggood.com/2-x-2-in-1-Lipo-Battery-Low-Voltage-Tester-1S-8S-Buzzer-Alarm-p-973987.html
not: şu an hiç bir model sahibi olmadığım için b6 şarj aleti adaptör ve buzzerı istersen sana gönderebilirim ihtiyacını görene kadar sende durabilir
su an modele ayıracak param yok evleniyorum :(
ok dersen pm atarsın
-
DestinatioN bunu yazdı
barışçım lipoyu 1c ile şarj ediceksin ( yükse kalite yüksek c destekleyen lipoları saymaz isek)
2.2 lik bir pilin varsa şarj aletinin ekranında şarj değerinin 2.2 yapacaksın bu 1c demektir
en az 5 amper şarj basan bir şarj aleti alırsan sıkıntı çekmezsin ileriye dönük :)
bu arada senin aracın esc lipo destekliyormu onada bakmak lazım
biliyorsunki liponun her bir hücresi 3.0 voltun altına düşmemeli yoksa çöp olur
lipo destekli esc ler kritik sınıra gelince pilden gelen gücü keser
esc lipo destekli değilse buzzer almalısın, bu alet belirlediğin voltajda öterek seni uyarır
http://www.banggood.com/2-x-2-in-1-Lipo-Battery-Low-Voltage-Tester-1S-8S-Buzzer-Alarm-p-973987.html
not: şu an hiç bir model sahibi olmadığım için b6 şarj aleti adaptör ve buzzerı istersen sana gönderebilirim ihtiyacını görene kadar sende durabilir
su an modele ayıracak param yok evleniyorum :(
ok dersen pm atarsın
Pm attimm