folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Lise Düzeyi Beyin Takımı İçin Soru Önerisine İhtiyacım Var



Lise Düzeyi Beyin Takımı İçin Soru Önerisine İhtiyacım Var

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    furkiak
    furkiak's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Nisan/2014
    Erkek

    Merhabalar üstadlar. Lise beyin takımının başına geçtim 10 adet öğrenci seçilecek 9-10-11-12 lise düzeyi sınıflardan. yapacağımız iş lehim kodlama vb tarzında yapılmamış birşeyler için proje üretmek yani zeki çalışkan becerikli öğrencilere ihtiyacım var. düşüncem öncelikle başvurulardan sonra yazılı bir test yapıp sonrasında mülakat sınavı yapacağım. sizlerden istediğim bu testte ve mülakatta sorulaiblecek yapılabilecek kişilik analizi düşünme yapısı vb konularda öğrenci seçmek için öneri sorularınızı talep ediyorum. şimdiden teşekkür edeirm.

    furkiak tarafından 14/Eyl/18 15:44 tarihinde düzenlenmiştir

    Android Mobil Uygulama - Web Sitesi - Masaüstü Yazılım yapılır. Vitaminsiz Palyaço
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GuArDiAn55
    GuArDiAn55's avatar
    Kayıt Tarihi: 26/Haziran/2015
    Erkek

    Ben olsam ne yapardım aynen yazıyorum;

    Öncelikle sizin beyin takımının konusu Teknoloji. Bunun bilincinde hareket etmek gerek.

    Öğrencilerin bu konu hakkında ne kadar meraklı olduğunu anlamak için şu soruları sorardım; /*kendimden örnek vereyim. Robot, Bilgisayar, Kodlama falan dendiğinde gözlerim faltaşı gibi açılıyordu.*/

    1-) Bir bilgisayarda uygulama nasıl çalışır? adım adım anlatınız. 0 puan. (bu sorudaki amacım bilginin doğruluğu değil "kendi kafasında bilgisayarın nasıl çalıştığını kurgulamış mı?" Sorusu ile bilgisayara olan merakını araştırmak. Bu nedenle bu soru 0 puan. Diğer soruları salla öğrencileri belirleyecek asıl soru bu işte.)

    2-)

    64 pixellik ekran

    Yukarıdaki şekilde 8x8 64 kareden oluşan bir ekran var. Her karede sadece bir renk olmak zorunda. (beyaz sayılmıyor.) kırmızı yeşil ve mavi renklerimiz var sadece. her renk 3 bit alan kaplıyor. 

    64 bit ekrandaki görüntü

    Yukarıdaki şekilde 64 kare var. her karede 3 bit boyutunda renk var. 64x3=192 bit boyutunda olması gerekir. Fakat çok zeki GuArDiAn55 nickli dünyanın en iyi hackerları arasında gösterilen kişi bu fotoğrafı sadece 48 bit boyutunda  yapmayı başarmıştır. Bunu nasıl yapmıştır? (20 puan) (bu soru zeki elemanları test etmek için. diğer soruları da ben zekaya dayalı sorardım. fakat öğrencileri seçerken ilk soruya göre seçerim. Merak varya öyle bir şey ki allah razı olsun ondan.)

    Çözümü; [spoiler]üçgen 42 bit yer kaplıyor. üçgenin dışı kırmızı, üçgenin içi ise tamamen yeşildir. üçgenin dışı kırmızı 3 bit, üçgenin içi 3 bit yeşil şeklinde kaydeder. 42+3+3= 48 bit. Çok zeki adammış gerçekten. [/spoiler]

    arak from; https://www.youtube.com/watch?v=Tfh0ytz8S0k 

    Devamını yazamayacağım. Üniversite açılıyor hazırlık yapmam lazım :P


    HACKEROKAN!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yolbulucu
    yolbulucu's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Nisan/2007
    Homo

    El becerisini de bir şekilde test et hocam. Benim lisede bir kuzen var, yumurta kirarken üstüne dökecek kadar sakar ve beceriksiz. Bunun eline havya versem çükünü yakar kesin. 


    29.99cm, titanyum kaplamalı, çift damarlı, su ve yağ soğutmalı.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JpnTr
    JpnTr's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Kasım/2015
    Erkek

    Pratik düşünme yeteneğini ölçen sorular sorman gerek. Masaüstü yazılım mı olacak yoksa mobil uygulama mı veya web mi ? Hepsi için ayrı ayrı sorular sorabilirsin. Kodlarda yaşanacak sıkıntılarda, güvenlik açıklarında ne tür tepki vereceklerini, ne yapacaklarını öğrenmen iyi olur. Mesela biri ssh bağlantısı sağladı sunucunuzda ve güvenlik duvarı size bildirdi. Bu andan sonra ne yapacaklarını öğrenmen gerek. Robot yaptınız devre kartlarını da siz tasarladınız. Herhangi bir devre elemanında sıkıntı çıktı. Bunu nasıl çözecekler ? Önce nereden başlayacaklar ? Bu tür şeyleri sormalısın. Bir şeyi tamir etmek, düzeltmek üretmekten daha zordur. Bir nevi tersine mühendislik yapmaları gerekiyor bazı yerlerde. Bunu sözlü olarak tek tek sorman daha güzel olur. Çoktan seçmeli sorularda anlayamayabilirsin.

     

    Özellikle bir mekana girdiklerinde nelere dikkat ettiklerini sor. Mesela benim gözüme direk bilgisayarlar çarpar. Hangi programları kullanıyorlar, hangi kullanıcı adı ile oturum açılmış vs onlara bakarım. Bunun ile ilgili bir senaryo yazdırabilirsin. Herhangi bir sorun/sıkıntı ile ilgili ne tür kod yazılabilir ne robotu yapılabilir diye soru sorabilirsin. 


    Bir cinayet işleniyorsa tek suçlu katil değildir
Toplam Hit: 1162 Toplam Mesaj: 4
beyin hafıza zeka