folder Tahribat.com Forumları
linefolder Webmaster ve Yazılım Geliştiriciler
linefolder Localhostta Bulunan Wordpress'i Normal Hosta Yüklemek

Localhostta Bulunan Wordpress'i Normal Hosta Yüklemek

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikibok
    KaptaN
    KaptaN's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

arkadaşlar local hostta kkurulu olan 300.000 post olan bir wordpress sitem bu siteyi komple normal bir hosta nasıl aktarırım  ? bu konuda ne yapmam lazım ? yoksa kurulum yapıp verileri yeniden mi girmem gerekiyor ? 

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShyRain
    ShyRain's avatar
    Erkek

dostum wp'de export import eklentisi var onu kur..

sonra export et postlarını kullanıcılarını ayarlarını...

sonra internete yeni bir wp kur sıfırdan aynı eklentiyi kur onada sonra import et gelir herşey hayırlı olsun....

Computer Engineer/SyStem Analyst/ Coder ShyRain
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikibok
    KaptaN
    KaptaN's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    ShyRain bunu yazdı

dostum wp'de export import eklentisi var onu kur..

sonra export et postlarını kullanıcılarını ayarlarını...

sonra internete yeni bir wp kur sıfırdan aynı eklentiyi kur onada sonra import et gelir herşey hayırlı olsun....

hocam db boyutu 1 gb ye yakın oldugu için  sql import boyutu yetmiyor 

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikibok
    KaptaN
    KaptaN's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Nury bunu yazdı

big dump sql scripti var onu araştır

hocam big dump u biliyorum ama local hosttan attıgım için sıkıntı çıkartırmı ? bağlantılar vb bi deneme yapayım bakayım

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistzombie
    pesimistzombie's avatar
    Erkek

biigdump ile yedek al, bigdump ile yedeği yükle sonra yukarda verdiğim videoyu izle 2 yer değişecek sadece wordpressin çalışması için o kadar gayet basit işlem.

:|
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikibok
    KaptaN
    KaptaN's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    pesimistzombie bunu yazdı

biigdump ile yedek al, bigdump ile yedeği yükle sonra yukarda verdiğim videoyu izle 2 yer değişecek sadece wordpressin çalışması için o kadar gayet basit işlem.

teşekkürler  deneyeceğim 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Meczup
    1049
    1049's avatar
    Homo

Yalnız şey de olabiliyor bazen. Mesela sql dosyası localhostta adres satırında http://localhost yazarken yüklediğin site içinde açılması için http://siteadi.com olması lazım. Ancak bunları replace yapınca bile tam anlamıyla stabil olmayabiliyor. Bunu bileniniz var mı acaba?

Bir de 300k 'lık post barındıran db tam olarak ne db si hocam? Bari gönderileri bir anda girmek yerine zamanlayarak teker teker gir de google napıyor bu amk demesin :D

dudaklarına değen yağmur bir parça rujundan çalar. dudaklarına değen yağmur bile, bir parça rujundan çalar. benim değemediğim o dudaklarına değen yağmur, bir parça rujundan çalar. // bi gün buralarda yeni bir ağaç yeşerecek ve biz gölgesinde mürekkepler tüketeceğiz //
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikibok
    KaptaN
    KaptaN's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Haymatlos bunu yazdı

Yalnız şey de olabiliyor bazen. Mesela sql dosyası localhostta adres satırında http://localhost yazarken yüklediğin site içinde açılması için http://siteadi.com olması lazım. Ancak bunları replace yapınca bile tam anlamıyla stabil olmayabiliyor. Bunu bileniniz var mı acaba?

Bir de 300k 'lık post barındıran db tam olarak ne db si hocam? Bari gönderileri bir anda girmek yerine zamanlayarak teker teker gir de google napıyor bu amk demesin :D

aynı sorunla karşılaştım şimdi hocam :)

biraz daha karıştırayım bakayım

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistzombie
    pesimistzombie's avatar
    Erkek

@Haymatlos stabil olmaması gibi bir durum yok. 2 türlü replace olayı var birincisi ayarlar kısmında site adı ve anasayfa buton linki için gerekli olan kısmın localhost ile site adını değiştirmek diğeri de tüm veritabanında localhostu bulup replace ile site adı yapmak. İkinciyi genelde postlarında resim veya link bulunanlar yapıyor.

wordpress konusunda pek uzman değilim ancak bütün dbde komple replace yaptırınca bazı eklenti ayarlarında sunucu üstünde olsa dahi localhost yazması gereken yerler siteadı ile değişeceği için çalışmada problem yaratabilir. Bu nednele sadece birinci olayın yapılması yeterli bence. Eğer postlarda resimler bulunuyorsa sadece ilgili tabloda replace yapılması daha mantıklı bu sayede sıkıntı olmaz.

:|
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Meczup
    1049
    1049's avatar
    Homo
    pesimistzombie bunu yazdı

@Haymatlos stabil olmaması gibi bir durum yok. 2 türlü replace olayı var birincisi ayarlar kısmında site adı ve anasayfa buton linki için gerekli olan kısmın localhost ile site adını değiştirmek diğeri de tüm veritabanında localhostu bulup replace ile site adı yapmak. İkinciyi genelde postlarında resim veya link bulunanlar yapıyor.

wordpress konusunda pek uzman değilim ancak bütün dbde komple replace yaptırınca bazı eklenti ayarlarında sunucu üstünde olsa dahi localhost yazması gereken yerler siteadı ile değişeceği için çalışmada problem yaratabilir. Bu nednele sadece birinci olayın yapılması yeterli bence. Eğer postlarda resimler bulunuyorsa sadece ilgili tabloda replace yapılması daha mantıklı bu sayede sıkıntı olmaz.

Hocam daha önce işte bunu iki kere falan denedim hatta eski alanadı http://siteadi.com iken yönlendirmeyi sildim ve http://www.siteadi.com şeklinde yaptım. Sonra aynen dediğin gibi ayarlar kısmında siteadi.com görünen yerleri www.siteadi.com şeklinde değiştirdim ama sayfaların büyük kısmı açılmaz oldu. Ya da saçmasapan hatalar verdi. Ondan öyle dedim.

dudaklarına değen yağmur bir parça rujundan çalar. dudaklarına değen yağmur bile, bir parça rujundan çalar. benim değemediğim o dudaklarına değen yağmur, bir parça rujundan çalar. // bi gün buralarda yeni bir ağaç yeşerecek ve biz gölgesinde mürekkepler tüketeceğiz //
Toplam Hit: 1411 Toplam Mesaj: 12