folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Logitech VX Nano Mouse Tekerlek Sorunu



Logitech VX Nano Mouse Tekerlek Sorunu

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    eyuperol
    eyuperol's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Şubat/2011
    Erkek

    Merhabalar. Benim emektarım başlıkta belirttiğim Logitech VX Nano (LİNKİ) bu gün kullandığımda farkettim ki arızalanmış. Uzun bir word veya internet sayfasında ya da ses simgesine tıklayınca tekerleği kullanarak aşağı yukarı (ileri geri) hareket ettirince  sallıyorum bir kademe yukarı çıkması için tekerleği çevirince sayfanın sonuna gidebiliyor. Sayfayı internette (facebook) sayfayı aşağı ilerletmek istiyorum tekerlekle 2 aşağı 1 yukarı, 3 aşağı 5 yukarı şeklinde kontrolsüzce hareket ediyor. Bu sorunu nasıl çözerim?

    Mousenin içini açmıştım fa fotoğraf çekmeyi unutmuşum (yarın belki çekebilirim) bende mouse tekerlek mekanizmasındaki yer, standart mouseler gibi 3bacaklı değil bir tarafta sensör diğer tarafta başka birşey var (sanırım kızıl ötesi ışık) ortada tekerlek var. tekerlekte delikler var bu deliklerden ışık geçince sensör algılama yapıyor sanırım. bunun sensörü ya da ismini bilemedyip ışık dediğim parça mı bozulmuştur veya ikisi de mi? başından bu durum geçen çözüm bulan oldu mu diye sormak istedim belki önerisi olur. teşekkürler


    İnsanları ( küçük-büyük, yaşlı-genç, tanıdık-tanımadık, eşdost-sevgili vs vs ) sevin, saygınızı gösterin ama kesinlikle insanlara acımayın. Çünkü acıdığınız anda acınacak duruma düşüyorsunuz
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    eyuperol
    eyuperol's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Şubat/2011
    Erkek

    konuya bir yoru gelmedi  sorun enteresan di sanırım :D neyse fare o gün konu mesajndaki sorunu verdi ya sonraki gün bu sorunu vermedi enteresan bir şekilde neyse bu sefer pil şarjı bitti ışığı yanıyor mouse kapanma sorunu vermeye başladı. bende doğal olarak söktüm dün gece komple, dikkatlice bakınca diyot mu ker ne ise küçücük bir parçanın oksitlendiğini gördüm bu gün gündüz bir fırça alıp kolonya ile güzelce bir yıkama işlemi yaptım desem olur karta. akşama kurudu toparladım fareyi. Şuan sorunsuz çalışıyor paylaşmak istedim.

    En son 2 ay kadar önce tıklama düğmelerini değiştirmiştim arkadaşın dükkanında o değişim sonrası alkolle temizleyeyim deyip bir temizleme yapmıştı ondan mı oldu yoksa başka seyden mi her ne ise o zamandan oluşan bir sorun zamanla artarak bugün patlak verdi diye düşünüyorum.


    İnsanları ( küçük-büyük, yaşlı-genç, tanıdık-tanımadık, eşdost-sevgili vs vs ) sevin, saygınızı gösterin ama kesinlikle insanlara acımayın. Çünkü acıdığınız anda acınacak duruma düşüyorsunuz
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    joe_black
    joe_black's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ocak/2006
    Erkek

    tekerlek sorunu istisnasız kullandığım tüm farelerde başıma geldi.

    microsoft logitech a4tech en dandiğinden en kalitelisine kadar 2 3 yıl içinde mutlaka tekerlek mefta oldu :d

    en sağlamı logitech m185di :D emekter farem 4 seneye yakın dayandı. 4 yıldır da evdeki eski masaüstünde kullanılıyor. tekerlek öldü geri yanı canavar hala.

    içini çok açtım lehimleri falan tazeledim. minik bi plastik aşınmış onu yeniledim falan ama hiç bir şekilde düzelmedi.

    şimdiye kadar 5 6 farklı mouse tekerleğini tamir ettim hiç biri düzen tutturamadı :S

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SweetyVolty
    SweetyVolty's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Temmuz/2008
    Homo

    ortam kirlidir, kontak temizleyiciyi tekerleğe hayvan gibi sıkıyorsun sonra ters çevirip sallıyorsun sıkıntı bitiyor. 

    yerine göre balata spreyi de olur, plastiğe bir zarar verdiğine şahit olmadım henüz, izopropil alkol de olur ama wd40 haliyle olmaz delikleri açman lazım. Mausu sökebiliyorsan ekstra birşey kullanmadan pamuklu çubukla da güzelce temizleyebilirsin (araları) 

    Sistemin adı IR rotary encoder diye geçer. 


    Çok sıkılıyom