Macbook Air M1 M2

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ReyiZ
    ReyiZ's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Aralık/2012
    Erkek

    Hocalar selam, 

    Macbook air m1 16gb ram m2 16gb ram kullanan zengin muritler var biliyorum

    Nasil urunden memnunmusunuz problemleri mevcut mu ? Parasina deger mi, oyun oynayan bir insan degilim

    M1 16gb bu çağda alinsa mantiklimi, destek ne kadar suruyor. Vs vs.

    ReyiZ tarafından 07/Eki/24 13:44 tarihinde düzenlenmiştir
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Aralık/2002
    Erkek

    neye göre hocam? zamanında bi gazla m1 pro aldım 16gb ramli falan ama internete girmek harici pek birşey yapmıyorum. haliyle donma kasma vb görmedim. sadece bi kere kaspersky antivir yüklemiştim fanı uçak moduna aldı cihazın fanı olduğunu anladım. herhalde bi uyumsuzluk vardı zaten m1 de yeniydi o ara. onun harici bi kere de 4 saatlik videoda capcut uygulaması dondu. o da capcutla mı ilgili bilmiyorum. 

    şimdiki aklım olsa kendime göre air alırdım. proya hiç gerek yokmuş. şu an ekranda sayamıyorum ama herhalde 30 civarı sekme var. aylardır bu şekilde. browserı işim bitince kapatıyorum sonra açınca aynı sekmeler yine açılıyor. hiç problem yaşamadım. chrome'un da çalışma şekliyle avantajı olabilir orda. 

    yani klasik olacak ama ne yapacağına göre değişir parasına değer mi değmez mi. en azından şunu diyebilirim, 3 yıldır eskimedi. 2. el muhabbetine de gelirsek mutlaka alıcı bulunur ama eskisi gibi eski modelleri yüksek paralara satma işi de bitti. çünkü yeni modeller artık sürekli pahalı fiyatlara çıkmıyor. şarj vb söylememe gerek var mı bilmiyorum klasik mac. gayet iyi gidiyor şarjı. video film izlersen gerçekten 10 saat gidiyor yani. yabay zekaya flux1 dev gibi zorlu bi modelle görsel oluşturtmazsan da hiç ısınmıyor. onu da zaten pcde yapma bu devirde. ben denemek için yaptım çalışıyor mu diye.

    edit : saydım bunla beraber 60 sekme açık brave browser. bazen buna ek arkağlanda safari de açıyorum photoshop da açıyorum aynı anda. hatta bazen capcut'da export alıyorum tüm bunların üstüne. dediğim gibi bi tek capcut 3-4 saatlik videoları işlerken çöktü ama diğerleri kapalı olsa da çöktü. video süresiyle ilgili herhalde bilemedim. başka video düzenleyici de denemedim.

     

    Prometheus tarafından 07/Eki/24 14:14 tarihinde düzenlenmiştir

    ________ inspired by love and guided by knowledge _______
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yolbulucu
    yolbulucu's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 06/Nisan/2007
    Homo

    m1 macbook air fiyatına göre çok iyi alet.

    şu an 24 k falan pt.com.tr de


    29.99cm, titanyum kaplamalı, çift damarlı, su ve yağ soğutmalı.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LynXMaSTeR
    LynXMaSTeR's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Temmuz/2003
    Erkek

    yaklaşık 3 yıldır m1 16 gb kullanıyorum, gayet memnunum. birden fazla uygulamayı aynı anda kullanabiliyorum, bravede onlarca sekme açıyorum, donma, kasma yapmıyor.


    goo.gl/qBNZmW
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Mart/2004
    Erkek

    macbook pro m2 16gb ram 256 gb nvme var. Memnunum. Kasma donma zaten yok. Mobilitesi ve taşınabilirliği iyi. Touchbar boktan birşey benim gibi F tuşları ile debug yapıyorsa.

    m3 veya m4 den almakla m2 almak arasında hhissedilir bir fark olacağını düşünmüyorum. Mobil geliştiriyorsan ram önemli.

    8gb ram kesinlikle alma m3 de m2 de m1 de alınmaz. 16gb ram çoğu şeye yeterli ama. GEliştirme, gezinme v.b.

    Oyun geliştirme ve mobil geliştirmede belki 32gb a kadar çıkarabilirsin ama gerek çok ütopya senaryolarda kullanmıyorsan muhtemelen lazım olmaz.

     

    DrKill tarafından 07/Eki/24 15:56 tarihinde düzenlenmiştir

    Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ReyiZ
    ReyiZ's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Aralık/2012
    Erkek

    Yok be hocam ne mobili, m1 16 alacagimda eski o yuzden guncelleme almaz diye cekincem var.

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Mart/2004
    Erkek
    ReyiZ bunu yazdı

    Yok be hocam ne mobili, m1 16 alacagimda eski o yuzden guncelleme almaz diye cekincem var.

    benim fikrim bi 5-6 sene 16gb ramlere güncelleme gelir rahat.


    Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    archair23
    archair23's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Ekim/2008
    Erkek

    alabilirsen pro model al m1pro 16gb. yanlis hatirlamiyorsam m1 airlerde kisitlanmis m1 islemciler var. 


    Acer 4820TG i5 Ati 5650 & İphone 4 & iphone 6 & Turkcell Platinum & Ipad Mini Retina & Playstation 4 & GTA V & Logitech Z506 & Cookoo & Samsung Evo 250gb
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iskeltan
    iskeltan's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Haziran/2016
    Erkek

    ne icin kullanacagina bagli. is icin m1 8gb kullaniyorum mesela, ayni anda 8-9 pycharm, 100+ sekmeli 3-5 pencere chrome, iterm2, whatsapp, slack, spotify, postman (su siralar yerine httpie kullanmaya calisiyorum) acik bir problem olmuyor. rutin mesai gununu %100 sarjla baslarsam aksam 6'ya kadar %20'lerde falan (belki daha yuksekte) bitiriyorum. ama kimisine de yetmiyor :) 

    son 6-7 senedir mac kullandigim icin su an baska bi os'i kendi rizamla secmem pek mumkun degil, icabinda parasi neyse de veririm. bence kac paraysa parasini hak ediyor.


    duanla yasamadim ki bedduanla oleyim - Arif
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yolbulucu
    yolbulucu's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 06/Nisan/2007
    Homo
    ReyiZ bunu yazdı

    Yok be hocam ne mobili, m1 16 alacagimda eski o yuzden guncelleme almaz diye cekincem var.

    güncelleme sorun olmaz, 10+ senelik macbookları bile kullanıyor hala insanlar.ama rami 8 alırsan ilerde satmakta zorlanabilirsin.

    bir zamanlar piyasada bir sürü satılık 4gb ramli macbook air vardı mesela. kimse almıyodu. 1-2 seneye 8 gb ram de öyle olacak gibi.

    çünkü sadece browser açsan bile 8 zorluyor.

     


    29.99cm, titanyum kaplamalı, çift damarlı, su ve yağ soğutmalı.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ReyiZ
    ReyiZ's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Aralık/2012
    Erkek

    8 zaten dusunmuyorum, mac mini vardi satmistim zaten gecen sene, 

    Bilemiyorum kararsizim, masaustunude satacagim. Alan olursa zaten ya m1 ya m2 16gblik alip daha da dusunmeyecegim

Toplam Hit: 1253 Toplam Mesaj: 11
macbook elma macbook air