Mackeeper Hakkında ?
-
macbook pro kullanıcısıyım mac virüs yada zararlı yazılımız almaz diye bir deyim var fakat! ben yinede şüpheli davranıyorum mackeeper adlı bir yazılım ile karşılaştım ne derece güvenli bilmiyorum yada bir önerisi olan varmı ? haricinde mac os x güvenliği hakkındada bilgilendirebilirseniz sevinirim.
-
Mac de zararlı yazılım alır neden almasın, fakat daha çok Windowsa yönelik zararlı yazılımlar yapılıyor kullanıcı kitlesinin fazlalığı yüzünden.
-
CaniSokucu bunu yazdı
Mac de zararlı yazılım alır neden almasın, fakat daha çok Windowsa yönelik zararlı yazılımlar yapılıyor kullanıcı kitlesinin fazlalığı yüzünden.
Nokia'nın kiytirik symbian i için bile vardi da mac için yapmaya mi useniyor adamlar :D ne alakasi var hocam kitlenin fazlaligiyla, olay tamamen her programin kendi kafasina gore calisip bir baska programi etkileyememesi ile alakali.
-
manyaki bunu yazdıCaniSokucu bunu yazdı
Nokia'nın kiytirik symbian i için bile vardi da mac için yapmaya mi useniyor adamlar :D ne alakasi var hocam kitlenin fazlaligiyla, olay tamamen her programin kendi kafasina gore calisip bir baska programi etkileyememesi ile alakali.
bir program baska bir programi etkiliyorsa kullanici sifresini istiyor. Bundan kaynakli pek bulasici birsey yok ama word excell dosyalarini sifreleyen bir seyler vardi yine mac icin sonra yok oldu.
-
CaniSokucu bunu yazdı
Linux ya da Mac için Windows kadar çok zararlı olsa da Windows kadar etki etmez. Tabi Mac 'in yapısını bilmiyorum. UNIX tabanlı diye düşündüm.
-
Mackeeperin kendisi virus abi:)))
MAC'de hiç bir şekilde bir program yükledim tüm dosyaların şifrelendi adam 10bin lira istiyor tarzı şeyler göremezsin.
Trojan vs var ama serveri kurmak için ek uğraş gerekiyor...Güncel kal yeter.Zaten program pis bir şeyse sana sistem uyarı veriyor bu buraya erişmeye çalışıyor vs diye.
-
apple ın OS ları kapalı sistemdir genelde, macOS için emin değilim ama ios uygulamalarında her uygulamayı bir sandbox a koyar ve o kutunun dışına erişmesini engeller. Bazı izinler ile fotoğraf, takvim v.s. gibi şeylere eriştirebilir.
bu linkte mac OS için de dosya yönetim sistemini anlatıyor, meraklı olan arkadaşlar bakabilir.
Mac OS a da virus bulaşabilir elbette ama öyle çok etki edebileceğini düşünmüyorum. cidden öyle durumlar oluyordu ki ios uygulaması geliştirirken adamın elini kolunu bağlıyorlar :)
Android için ise tabiri caizse at koştur sisteminde.. Öyle bir dangalak sistem ki X uygulaması işine yaramasa bile 10 tane şeye erişim hakkı istiyordu ilk kurulumda. Ee ben rehberime erişmesini istemiyorum ama, o zaman da kuramıyorsun tabi.. Sanırım son versiyonlarda "sürekli çamur attıkları" iOS un yoluna girdiler. iOS uygulaması çalıştığında ve uygulama bir şeye erişmek istediğinde kullanıcıya sorar. Mesela fotoğraflara ulaşacaksa kullanıcı onay vermezse ulaşamaz.. Gps e ulaşacaksa kullanıcı onay vermezse ulaşamaz. Ve bu sorular run-time da sorulur, yani kullaıncı programı kullanırken, program resimlere erişme ihtiyacı duyarsa o zaman sorar. Sorunun cevabını da istediğiniz zaman uygulamanın ayarlarından değiştirebilirsiniz. Hatta öyle ki, bu program mobil interneti değil de wifi yi kullansın diye ince ayarlar bile yapabilirsiniz.
Demek istediğim adamların cidden işletim sistemleri güzel ve güvenli. Elbette açık noktaları var ama bir mobil yazılım geliştirici olarak ios ile android arasındaki farklar bariz. iOS ile macOS un da yazılım tarafındaki bir çok şeyi ortak olduğunu düşünürsek iOS daki güvenliğin daha fazlasının macOS da olduğunu düşünüyorum.
-
Bilindik ürünler var iken adı sanı duyulmadık şeyleri makinaya kurmamak lazım.
Buyurun AVG For Mac > http://www.avg.com/tr-tr/for-mac
-
mackeeper nerede warez site var oraya popup reklamı veriyor. bana da hiç güvenli bir uygulama gibi gelmiyor. mac'in güvenli olma konusunda da apple sistemi çok daha iyi yazdığı için değil de ekosistemi daha iyi kurduğu için öyle olduğunu düşünüyorum. windows'ta kullanıcılar program yüklemeye odaklı, kimin bilgisayarını görsem masaüstünde zilyon tane uygulama var internetten indirilmiş. diğer yandan usb bellek gibi cihazları fazlasıyla kullanıyor windows kullanıcıları.
ben birkaç senedir mac kullanıyorum önceden windows kullanan biri olarak alışkanlıklarımın değiştiğini farkettim. bilgisayara harici bellek uzun zamandır takmadım çünkü ihtiyaç hissetmedim. cloud'un etkisi vardır illa ki ama çevremdeki mac ve windows kullanıcılarını karşılaştırdığımda böyle bi eğilim var. bunun yanında bilgisayarda çok az program kurulu, zaten mac'ler gerekli programlar yüklü olarak geliyor onların dışında fazla şeye ihtiyaç olmuyor. ihtiyaç olunca da mac store'da zilyon tane program var indirip kuruyorsun güvenli biçimde. google'a "photoshop download" yazıp da gelen ilk linke tıklama olayı yok yani. :)
diğer yandan mac'de de sistem açıklarına rastlanıyor devamlı ama bu dediklerim bence oldukça etkili mac'in güvenli gözükmesinde, tabi çok daha az mac olması dolayısıyla hedef değil windows'a kıyasla en büyük sebebi de budur sanırım.
-
https://www.avast.com/tr-tr/free-mac-security
-
cümleten eyvallah yüklememeyi tercih ettim apple ın beni götürdüğü yere gidiyorum :)
mackeeper macbook pro güvenliği macbook için antivirüs antivirus for mac