Maddenin Sırrı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    balik_
    balik_'s avatar
    Erkek
    Erdemin Işığı Taoizm diye bir kitap okudum.

Taoistlerin görüşüne göre evrendeki maddelerin hepsinin kaynağıda aynıymış. İlk başta bir karanlık madde var, bilinmiyor, duyulmuyor, görülmüyor, akıl almıyor bu maddeyi. ki zaten akıl da yok ortalarda.

Derken bu maddenin hal değiştirmesiyle çevremizde gördüğümüz maddeler oluşuyorlar. Anladığım kadarıyla bir demir ile bir insanı farklı kılan şey bu iki maddenin atomlarının belirli kurallar etrafında kendi özel hallerini oluşturmaları. Normalde demirin atomları ile insan vucudunu oluşturan atomların kaynağı aynıymış. yani demir ile insan ilk başta birlikmiş.

İyilikler ve kötülüklerin, güzellik ve çirkinliğin kaynağı da aynı şekilde tao dedikleri tarif edilemez bu maddeymiş. Aslında iyilik ve kötülük birdir, aynı maddenin veya maddesiz ortamın parçalarıdır felan diyorlar. Sanırım anladınız ne demek istediklerini. Farklı bir bakış açıları var Taoistlerin.

Metafizik konulara ilgisi olanların okumasını şiddetle tavsiye ederim. Kitabın ismi Erdemin Işığı Taoizm.

Ben yüzmeyi ördeklerden öğrendim.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZoRKaYa
    ZoRKaYa's avatar
    Erkek
    iyi de neden diye sormazlar mi adana :/

echo "imzanız özel karakter içermemelidir";
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    The_Pilot
    The_Pilot's avatar
    Erkek

Alıntı :::::::::

1. Kemiklerin Yapısı

Kemiklerde bulunan, % 25 su, % 45 inorganik madensel tuzlar (kalsiyum fosfat, kalsiyum karbonat, magnezyum fosfat az miktarda sodyum ve demir) kemiğin sert yapısını, % 30 organik maddeler ise esnekliği sağlar. Canlı kemik hücrelerine osteosit ve bu hücreler tarafından salgılanan organik ara maddeye osein denir.

Çinko: Bitkinin tepe büyümesindeki zayıflık çinko noksanlığının işaretidir. Türkiye'de pH sı 7.5 in üzerinde olan topraklarda çinkonun az olduğu % 80 olarak ...

İnsanlarda : Boyu uzamayan veya kilo almayan çocuklarda çinko yetmezliği olabilir.
    Büyüme geriliği olan çocuklarda günde 5-7 mg çinko ilavesi ile büyüme hız kaznamaktadır.

hayvanlarda :
    İnsan ve hayvanlarda kemikler en yoğun Çinko bölgeleridir. Adalelerin Çinko ... Çinko eksikliği insan ve hayvanların büyümesini yavaşlatır.

Alıntı ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
    ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

çinko minerali,
    gelişim döneminde bitkileride hayvanlarıda insanlarıda hızlı ve en uç noktalara kadar geliştiriyor.

(doğadaki her vitamin her mineralin birbirine ve tüm canlılara faydası vardır.)

http://www.youtube.com/watch?v=qhXcjiTOQzg Bana Ait Değil Ama, Yinede Onu Çok Seviyorum.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    balik_
    balik_'s avatar
    Erkek
    The_Pilot bunu yazdı:
    -----------------------------

1. Kemiklerin Yapısı

Kemiklerde bulunan, % 25 su, % 45 inorganik madensel tuzlar (kalsiyum fosfat, kalsiyum karbonat, magnezyum fosfat az miktarda sodyum ve demir) kemiğin sert yapısını, % 30 organik maddeler ise esnekliği sağlar. Canlı kemik hücrelerine osteosit ve bu hücreler tarafından salgılanan organik ara maddeye osein denir.

Çinko: Bitkinin tepe büyümesindeki zayıflık çinko noksanlığının işaretidir. Türkiye'de pH sı 7.5 in üzerinde olan topraklarda çinkonun az olduğu % 80 olarak ...

İnsanlarda : Boyu uzamayan veya kilo almayan çocuklarda çinko yetmezliği olabilir.
    Büyüme geriliği olan çocuklarda günde 5-7 mg çinko ilavesi ile büyüme hız kaznamaktadır.

hayvanlarda :
    İnsan ve hayvanlarda kemikler en yoğun Çinko bölgeleridir. Adalelerin Çinko ... Çinko eksikliği insan ve hayvanların büyümesini yavaşlatır.

Alıntı ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
    ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

çinko minerali,
    gelişim döneminde bitkileride hayvanlarıda insanlarıda hızlı ve en uç noktalara kadar geliştiriyor.

(doğadaki her vitamin her mineralin birbirine ve tüm canlılara faydası vardır.)

bu demek oluyor ki doğadaki herhangi bir maddeden büsbütün ayrı değiliz. taoistlerin dediği gibi aslında maddeyi oluşturan atomların en derinine inince görülürkü bütün maddeler temelde aynı maddeden oluşmuşlardır. buna benzer çok derin konular vardı kitapta. bazen okuduğumda öyle bilgiler veriyor ki donup kalıyordum.

Ben yüzmeyi ördeklerden öğrendim.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Homo

felsefi konuları bilime bağlamanızı anlamıyorum. 

doğadaki elementlerin vucutta bulunması ise gayet doğal çünkü doğada yaşıyoruz.

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek

Hava su toprak ve ateş,

Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeadBanger
    HeadBanger's avatar
    Erkek

Robinson_Crusoe bunu yazdı:

Hava su toprak ve ateş,

ateş su toprak tahta ?

Boş İşler Uzmanı..
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek
    balik_ bunu yazdı:

bu demek oluyor ki doğadaki herhangi bir maddeden büsbütün ayrı değiliz. taoistlerin dediği gibi aslında maddeyi oluşturan atomların en derinine inince görülürkü bütün maddeler temelde aynı maddeden oluşmuşlardır. buna benzer çok derin konular vardı kitapta. bazen okuduğumda öyle bilgiler veriyor ki donup kalıyordum.

proton-nötron-elektron okadar felsefeye gerek yok ilköğretimde öğretiyorlar bunu :|

@Prometheus hacı insanlar bunu kabul etse tüm problem çözülecek

insanların hiç öyle farkı öyle ilahi bir gücün yaratmasından felan kaynaklanan bir özelliği yok

karbondan oksijenden ve hidrojenden oluştuğumuzu kabul etseler hiç bir problem kalmıyor

|sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sokoban
    sokoban's avatar
    Erkek

.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antivir-US
    antivir-US's avatar
    Erkek

fizik kimya kitaplarında yazar,maddeler birbirine dönüştürülebilir.

Bir demiri,bakırı... bilmem neyi istersen işlemlerden geçirerek yani atom yapılarını değiştirerek(elektron sayısı gibi falan) başka bir maddeye dönüştürebilirsin.Örneğin bir demiri işlemlerden geçirerek altına dönüştürebilirsin ama doğadan altın çıkarmak bundan çok çok daha ucuza mal olduğu için yapılmıyor,bu iş çok pahalı ve verimsiz

Buna başka bir örnek güneşte hidrojenin yanıp helyuma dönüşmesi...

Camınızı kırar, duvarınıza işer, bisikletinize biner, tekerini keser, arabanızı çizer, zilinize basar kaçarım. Kısacası ben annenizin sokağa çıkarken uzak dur dediği çocuklardan biriyim.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fatih
    Fatih's avatar
    Erkek

sokoban bunu yazdı:

İşte bu, taoculuğun gerisi hikaye.

enjoy i'm vaccinated
Toplam Hit: 1515 Toplam Mesaj: 11