Makine Çok Kasıyor
-
Hocalar benim makina son 1 kaç haftadır acayip kasma yapmaya başladı,
özellikle son günlerde iyice öldü, şarkı açıyorum şarkı kasarak çalıyor ses titreşiyor, mouseyi sallıyorum bazen takılıyor veyahut ağır oynuyor.
Özellikler;
1gb ddr2 ram
Pentium D 2.80
7300 GS Ekran kartı
Driverlarda felan bir sorun olduğunu sanmam çünkü son birkaç gündür bunu yapmaya başladı.
Win32 parite b virüsü bulaşmış çok yere onu programlar ile temizledim.
Şimdi ne yapmamı önerirsiniz ?
Halen kasma var :S
Sıcaklk değerleri de normal kasanın.
-
hocam temiz bir format çek içini rahatlatır en azından hala daha sorun devam ediyorsa hdd ni biostan kontrol et bakalım ultra dma modundamı yoksa pio modundamı...bazen böyle saçmalamalar oluyor...
en basitinden nero ile cd yazarken 3-4 defa hata aldıgında otomatik olarak dvd-rw yi pio moda alıyor :S eski bir veri iletim modu oldugundan çok yavaş
hdd içinde (nero ile ilgisi yok tabiki) böyle bir durum söz konusu olabilir diye düşünüyorum...
-
AdReNaLiNe bunu yazdı:
-----------------------------
hocam temiz bir format çek içini rahatlatır en azından hala daha sorun devam ediyorsa hdd ni biostan kontrol et bakalım ultra dma modundamı yoksa pio modundamı...bazen böyle saçmalamalar oluyor...
en basitinden nero ile cd yazarken 3-4 defa hata aldıgında otomatik olarak dvd-rw yi pio moda alıyor :S eski bir veri iletim modu oldugundan çok yavaş
hdd içinde (nero ile ilgisi yok tabiki) böyle bir durum söz konusu olabilir diye düşünüyorum...
-----------------------------hoca biosta hangi bölümden bakacağım o dalgaya ?
-
benim bilgisayarda başlat kapat yapıyorum 10 dakka sonra geliyor o kapatma menüsü nedeni ne olabilir?(artık affedersin hoca konunda soru sorduk ama)
-
hijack this le gereksiz çalışan programları iptal et regeditten bilgisayarla birlikte açılan programları.
-
sor hoca np.
hijack this denicem bakalım.
-
Her bi zıkkımı denedim neredeyse geriye bi formatkaldı ama hiç sanmıyorum.
-
Benim başıma geleni anlatayım.Bir zamanlar downloada çok abanırken (8mbit sınırsız) harddiski soğutan hiç fan yoktu.Sabah akşam pc açık olduğundan parçalarda ısınıyordu doğal olarak.Bir gün gene oturdum bilgisayarın başına nasıl kasıyor,farenin imleci zar zor hareket ediyor.Kapatım açtım gene aynı.Hard diske bir dokundum ateş gibi yanıyor,hemen fan aldım bağladım soğutmasına.Yani hard diskin çok ısınıyor olabilir bir bak bakalım.
-
EfsaneTurka bunu yazdı:
AdReNaLiNe bunu yazdı:
-----------------------------hoca biosta hangi bölümden bakacağım o dalgaya ?
-----------------------------biosa girdiginde harddiskleri ve optik suruculeri gösteren bölüm vardır oraya girdiginde hdd ne tıkladıgında bilgileri gelir işte orda yazar...
-
parite b temizlenmiyo hocam çok illet bişey o direk format öneririm ben :|
-
EpheSuS bunu yazdı:
-----------------------------parite b temizlenmiyo hocam çok illet bişey o direk format öneririm ben :|
atıcam bakalım umarım ondan dolayıdır :\