Masumiyet Müzesi-Orhan Pamuk (Yeni Kitap)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Arlong
    Arlong's avatar
    Erkek

slm arkadaşlar orhan pamuğun masumiyet müzesi isimli yeni kitabı çıktı belki biliyorsunuzdur kitap 24 ytl iletişim yayınlarından çıkmış kitabı almadım henüz ama ilerde boş vaktim olursa alıp(muhtemelen korsan olarak) okuyacağım kitapların listesine ekledim hemde baş köşesine kitabı alıp okuyan ,başlayan falan varmı? kitap 600 sayfaymış kar romanından bağlantıları varmış ve kitabın ilk cümlesi şöyle : "hayatımın en mutlu anıymış, bilmiyordum." ilk cümlesi bile beni cezbetmeye yetti şahsen

bu linklerdede orhan pamuk kendi kitabını anlatıyor(ilk videolarda sıkıcı gelebilir ama ilerledikce sürükleyiciliği artıyor):

http://www.ntvmsnbc.com/modules/habervideo/video.asp?CatID=5&VideoSearch=&NewsType=

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fastottoman
    fastottoman's avatar
    Erkek
    nihat gencin dediği gibi bu adam bi bok değil...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Arlong
    Arlong's avatar
    Erkek
     video 5 parçadan oluşuyo bu arada
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Khellix
    Khellix's avatar
    Erkek
    Orhan pamuğun kitaplarini alip okumaya calistim ,olmuyor   igrenc bir anlatim tarzi, ici bos... post modern tarzda iyi bir eser okumak istiyorsaniz oğuz atay'ın tutunamayanlar eserini tavsiye ederim.

Nullum crimen sine lege
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HaYVaN
    HaYVaN's avatar
    Erkek

NTV de bi programda bi karıyla ropörtaj yapıyodu. Karı ona hayran hayran bakıyodu aq.

Orhan Pamuk olasım geldi o an. Bi tanede programa 3 tekerli bayskıl getirmişti.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Swool
    Swool's avatar
    Erkek

...

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Edebi tarzini sevmiyorum pamuk'un.

Bu ara Orhan Kemal takiliyorum.Yok boyle bir edebi tarz.Yazdiklarini sanki ben yasamisim , bizi anlatiyor , sokagi anlatiyor , iscileri , ogrencileri , halki anlatiyor adam.Tavsiye ederim size Orhan Kemal'i.

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    necroshine
    necroshine's avatar
    Erkek
    yazar yazardir. Ama kar romanindan cok cumle bulup cikaririm size Rus klasiklerinden. Hirsiz demiyelim, kitabina uydurmus )))))))))
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wassh
    wassh's avatar
    Erkek
    ComputerWolf bunu yazdı:
    -----------------------------

Edebi tarzini sevmiyorum pamuk'un.

Bu ara Orhan Kemal takiliyorum.Yok boyle bir edebi tarz.Yazdiklarini sanki ben yasamisim , bizi anlatiyor , sokagi anlatiyor , iscileri , ogrencileri , halki anlatiyor adam.Tavsiye ederim size Orhan Kemal'i.

orhan pamuk okuyana kadar bencede orhan kemal okumak cok cok daha mantıklı bir davranıs olur, bos seyler okuyacagınıza hic degilse kendinize birşeyler katarak zevk alarak kitap okumak istiyorsanız bence compiyi dinlemek en dogrusudur... orhan pamukun 2 kitabını okudum, geri kalanlarının özetini tez olarak okudum... bi bok anlattıgı yok hakkaten.

konusmasına gelince eleştiren arkadaslara bi iki cift sozum var; evet konusması bozuktur normaldir, kendini kitaplara ve yazmaya vermiş kişilerde konusmaya konusmaya ses tellerinin zayıflaması ve dil kasların gevsemesinden dolayı konusmanın bozulması gayet normaldir... yaptıgı eserleri eleştir, ama kişiyi dış gorunusu ile eleştirme asla...

cin alinin mına koyam bana bişi olmasın...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DEVSIRME
    DEVSIRME's avatar
    Erkek

fastottoman bunu yazdı:
    nihat gencin dediği gibi bu adam bi bok değil...

haklısın

İntihal suçlaması

Bir kısım edebiyatçı Orhan Pamuk'un eserlerindeki bazı bölümlerin diğer yazarlara ait başka eserlerden fazlasıyla esinlendiğini savunmakta, özellikle bazı romanlarındaki belli kısımların diğer kitaplardan neredeyse tamamen alıntı olduğunu öne sürmektedir. Hürriyet Gazetesi yazarı Murat Bardakçı 26 Mayıs 2002 tarihinde belgeleri ile yazarı sahtecilik ve intihal ile suçlamıştır. Murat Bardakçı'ya göre Orhan Pamuk'un Benim Adım Kırmızı romanı, hikayesi ve anlatım şekli ile Amerikalı yazar Norman Mailer'in Ancient Evenings adlı romanının bir kopyasıdır. Ayrıca suçlamalara göre Orhan Pamuk'un Beyaz Kale adlı romanı Fuad Carım'ın Kanuni Devrinde İstanbul isimli eserinden birebir pasajlar içermektedir. Orhan Pamuk günümüze dek bu konuyla ilgili herhangi bir açıklamada bulunmamıştır.

yazarı takip etmediğim için açıklma yapaıp yapmadığını bilmiyorum.

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Arlong
    Arlong's avatar
    Erkek

HaYVaN bunu yazdı:

NTV de bi programda bi karıyla ropörtaj yapıyodu. Karı ona hayran hayran bakıyodu aq.

Orhan Pamuk olasım geldi o an. Bi tanede programa 3 tekerli bayskıl getirmişti.

o programın videosunu verdim işte bende.(orhan pamuğa hayran olan dünya kadar kadın var)

orhan pamuğun sadece kar romanını okudum çokta hoşuma gitti, mazumiyet müsesininde verdiğim videoyu izlediyseniz konusu çok güzelben tavsiye ederim genede

Toplam Hit: 1667 Toplam Mesaj: 11