folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Meksika'da Doğaüstü Olay - Yazın Ortasında 1.5 Metre Kar Yağışı



Meksika'da Doğaüstü Olay - Yazın Ortasında 1.5 Metre Kar Yağışı

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    obie
    obie's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Mayıs/2007
    Erkek

    30 haziran günü,Guadalajara'da yaz mevsiminde 30 derece sıcaklıkta 1.5 metre kar yağışı/dolu görüldü.200 ev,50 araba zarar gördü.Can kaybı yaşanmadı.Önce resimlere bakalım ;

    Bir kaç tane de şurada var ;

    https://edition.cnn.com/2019/07/01/world/gallery/guadalajara-hail-storm/index.html

    https://www.bbc.com/news/world-latin-america-48821306

    Şimdi tüm yerli/yabancı haber sitelerini gezin.Yukarıdakilerden başka bir resim bulamazsınız.Videolara  gelirsek ; Şu 3-5 videodan başka yok ;

    https://www.youtube.com/watch?v=Z1U9kj1qHjY

    Videoya dikkat ederseniz resimdeki tırların etrafında çekilen bir video,nasıl başladığı ve ne zaman çekildiği belli olmayan bir sel,tırın karları yarıp gitmesine şaşıran bir nigga,Şili de yaşayan bir adamın paylaştığı video vs.(Şili'deki bu adam;gökte iki ay gördüğünü,ufo ların güneşten yakıt ikmali yaptığına inanan tipte bir adam.) Bir çok belirsizlik mevcut.Bakalım ;

    1- Ne yağdı ?

    A-Dolu ise;dakikalar içinde yaklaşık 2 metre biriken dolu,büyük taneli olası lazım.Heryeri parçalaması lazım.Heryer tertemiz ve hiç hasar yok.

    B-Kar ise;evlerin çatıları tertemiz,ağaçlar tertemiz,sadece sokaklar dolu.Kısa sürdüğünü düşünürsek baya fırtına olması lazım.Ancak herşey yerli yerinde.Cadde üstündeki bakkal,kasap,tezgah vb. yerler gayet düzgün.

    2-Nereye yağdı ?

    A-Dağlara tepelere yağdı ise,gelen sel beraberinde birçok şey getirir.Kar eriyip gidince de heryer çöplüğe döner.Bunu göremiyoruz.Birkaç resimde kar birikintisinin üzerine yukarıdan düşmüş gibi gözüken araçlar var,belli ki sel sürüklemiş.Arabayı sürükleyen sel;ağaçlara,yol üstündeki dükkanlara,daha hafif yapıların hiçbirine zarar vermemiş.Ayrıca hiçbir insana denk gelmemiş,zira yaralı haberi yok.

    B-Şehre yağdı ise;Neden hiç yağış anının videosu yok.Şimdi herkesin cebinde 40cigolayt kameralı telefon var.Hepsi en az 5 sosyal medya abonesi.Ancak bir kullanıcı videosu ya da resmi yok.En çok merak ettiğim nokta bu.5 milyon nüfusu olan bir şehirde sosyal medyada alakalı hiç paylaşım yok.Ayrıca güvenlik kamerası görüntüleri de yok.Yukarıda resimlerin ve videoların hepsi büyük medyalar tarafından paylaşılanlar.

    3-Olaydan birkaç öncesinin radar görüntüleri/kayıtları mevcut.Durum normal diyebiliriz.Evet bazı yerler için yağmur uyarısı yapılmış,ancak böyle bir felaket için daha ciddi uyarılar beklenirdi.Örneğin şu yerel meteoroloji kanalı ;

    https://twitter.com/RadarDopplerUdG

    O gün birkaç ufak uyarı yapılmış.O da Veysi Kurt'un 'Bugün dünyanın biryerinde 3.0 büyüklüğünde bir deprem olacak.' tahmini ile aynı.Aynı uyarı her bölge için,her saat mevcut zaten.Yağışın olduğu gün bu kanal,şehrin birkaç görüntüsünü de paylaşmış.Herşey normal gözüküyor.

    4-Aynı manzaranın birçok açıdan çekilen resimleri mevcut.Medya bunları,kullanıcılardan gelenler diye servis ediyor.Örneğin şu ikisi ;

    http://www.epa.eu/thumb.php/55311104.jpg?eJwljLEOwjAMRP_l5gx2mrbBayckChJBAiZkRQkbA7RTxb9jhenp3uluwwQBHKYbhA33htlk33fMTMHKwx7iDUfT5fV8rB81m5pMdhAMcxumC2R5r8Xh-q_PkEjkcLIIjUo5R-95pC7uBi21RK415Dx65QHfHzMyIl0~

    https://ichef.bbci.co.uk/news/976/cpsprodpb/5D6B/production/_107651932_8c12e645-30e6-43b8-a8a3-a57f1b647e8e.jpg

    Pek bilgim yok ama bunlar farklı makinalar ile çekilmiş.İki farklı kişinin aynı manzarayı,aynı saatte,hemen hemen aynı açı ile çekmesi pek olası gelmiyor.Bahsettiğim ikili resimler var daha.

    5-Birkaç yerel medyada 2 gün sonra bazı hava durumu uzmanları 'Bunun suçlusu küresel ısınma değildir.' benzeri açıklamalar yapmış.Ancak isimleri yok.

    6-Birkaç komplo teorisi sitesinde durum tartışılmış.Araya giren bir kişi 'yağışı gördüm,bezelye büyüklüğünde idi.Neyse ki şiddetli olmadı yoksa çok zarar verirdi,hep olan birşey,büyütmeye gerek yok.' benzeri yorum yapmış.Olayı normal gibi göstermeye çalıştığını anladım.Aynı kişi Trump'un duvar için kendisinden kestiği paradan yakınmış,başka yerde.

    Sonuç ;

    İşin içinden çıkmak zor.İki ihtimal aklıma geliyor.Diyelim ki böyle bir yağış oldu.Ancak belli mevkiler olayı herkesin duymasını engellemek için önlem aldılar.Diğer ihtimal;biraz daha uçarsak,böyle bir olay olmadı.Tüm olay tezgah,tüm veriler sahte.Böyle bir anomaliye inanıp inanmayacağımızı sahte veriler ile test ettiler.Bunun sonucunda belki ilerde daha büyük bir tezgah hazırlayıp,bizi olmadık bir olaya inandıracaklar.

    Ya da herşey doğru,yağdı gitti,eridi.Büyütülecek birşey yok,dünün aynısı.Neyse,iyi geceler.


    Anlayana sivrisinek saz,anlamayana sazı soksan az...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Eylül/2004
    Erkek

    Belki bir zaman yolcusu geçmişte bir şeyleri değiştirdiğinden bir şeyler oluyor.. Ya neyse harbiden şaşkınım bir şey diyemiyorum..  Matrix çıldırmışta olabilir.. 


    Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    coLin
    coLin's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Temmuz/2005
    Erkek

    bizim haberlerde dolu yağdı, şehir buz altında kaldı dediydiler

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    my4
    my4's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Nisan/2013
    Erkek

    Abi bu ne yaaa hayatımda bu kadar şokyaşamadım , dünyaya olan oldu , olaya bak !!!!!!!


    daha iyi bir dünya için ne yapıyorsun?
Toplam Hit: 1333 Toplam Mesaj: 4
ibretlik dolu meksika doğaüstü subhanallah