folder Tahribat.com Forumları
linefolder İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
linefolder Mevcut Politika Yüzünden Bankalara Güvenmiyorum, Sizce Evham Mı Yapıyorum?



Mevcut Politika Yüzünden Bankalara Güvenmiyorum, Sizce Evham Mı Yapıyorum?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rahmandaburda
    rahmandaburda's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Ağustos/2017
    Homo

    Selam arkadaşlar,

    Prof. Dr. Özgür Demirtaş benim yakından takip ettiğim bi ekonomist, çokta nokta atışları vardır, zaten çoğunuz da takip ediyorsunuzdur eminim, Son tweetlerini görenler vardır, Merkez bankasında ki yedek akçe ye göz dikmişler şuan, hazineye aktarmak istiyorlarmış. Ülkemiz de daha önce hiç olmayan şeyler oluyor. Ve yetkililere daha önce hiç verilmeyen yetkiler veriliyor, Misal Başkanlık sistemi. İnsanların altınları yüksek faiz vericez diyerek isteniyor, vatandaşın cebi son raddeye kadar bankalarda toplanmaya çalışılıyor, bununla ekonomi düzeltilecek sanılıyor ama Ekonomi git gide daha da kötüye gidiyor. Ve ben diğer belki herkesden farklı düşünerek, bankalara güvenmeme kararı almışdım. Bi gün devlet bu bankaların tepesine çökecek, tüm paraları alacak ve Akp'liler yine her zaman olduğu gibi, "Söz konusu Vatan" deyip(sanıp!) durumu destekleyecekler. İtiraz için protesto yürüyüşleri yapanlar da yine vatan hainliği ile suçlanacak. 
    Biliyorum biraz aşırı gibi geliyor size ama görüyorsunuz neler oluyor ülkede en son, alt tarafı bi yerel seçim kazanmak uğruna 2 tane teröristte chp yi kötülettiler ki, hdp nin oyları chp ye gitmesin. Bi teröristin mektubunu canlı yayında millet için meal e çevirdiler. Öbürünün güya kırmızı bültenle arandığını bilmiyorlarmış falan fişman. Artık resmen tepemizde ki insanların ülkemizi bitirmek için uğraştıklarını düşünmeye başladım.
    Ve ilerde bu bankaların tepelerine bi şekilde çökeceklerini düşünmeye başladım. Çünkü ellerinde ne varsa heba ediyorlar. yedek Akçe yi de heba edecekler. Bu artık "belki" diyebileceğimiz bişey olmaktan çıktı. Onu da heba edecekler bu %100 böyle olacak, yaptıkları yapacaklarının teminatıdır. 
    Siz ne diyorsunuz bu duruma;
    Altın biriktiriyorum ama Banka da değil, Kumbaram da biriktiriyorum. Faiz e koysam gelecek kârı biliyorum ama yine de bunu yapamıyorum. Sizce evham mı yapıyorum. 

    "Yok daha neler!" diyenler, bana bunu açıklayabilir mi? 

    Ek not:
    13 göbektir Rize'liyim, İnanmayan Devlet yetkilisi varsa soy ağacımı kontrol edebilir, Belki bana da dış güç diyen biri çıkar. Bu günün Türkiye'sinde belli mi olur... 


    1 mkyb gitsin yerine 20 Pakistanlı'nın bu ülkeye gelmesini kabul ediyorum. Pakistanlılar terbiyeli insanlar ayrıca da kültürümüze ayak uydurmaya çalışıyorlar, bu konuda oldukça çaba gösteriyorlar. Misal Afganlar öyle değil, yine Afganlar da terbiyeli insanlar 1 mkyb gitsin 2 Afganlı gelsin. Ama bu Afganlar darülharpcı yinede inanıyorum ki, kültürümüzden kısa sürede etkilenip ayak uydurucaklar. 1 mkyb gitsin 25 Moğol gelsin, şu budist olanlardan, çok saygılı insanlar, şimdiye kadar bir terbiyesizliklerine şahit olmadım. 1 tane yamyam gelsin, 1 tane mkyb gitsin ülkeden. Niyet önemli benim için; Yamyamların insanları yemesine karşı değilim. Ama insanların anasına, bacısına sövülmesine karşıyım. O yüzden mkyb gitsin. Yerine her millet den en az 1 kişiyi kabul edebilirim.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    garga
    garga's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Temmuz/2002
    Erkek

    Yooo, bende aynen senin gibi.


    anca gidersin...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Mayıs/2011
    Erkek

    Bankaların ellenmesi paraların çekilip yastık altına alınması demektir ve dolaşımdaki para miktarını bıçak gibi keser. Dolaşımdaki para azalınca hayat pahalılaşır. Buda hükümetin işine gelmez. 

    Bu işin sonu 90'lardaki gibi insanlar eline geçen parayı hemen dövize çevirip yastık altı yapar ve ihtiyaç oldukça azar azar bozdurmasına varır. 

    mkyb tarafından 29/Haz/19 15:43 tarihinde düzenlenmiştir

    Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı amk.