Meyve Aşılama Etkinliği

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    balik_
    balik_'s avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Ocak/2010
    Erkek
    Bir zamanlar felanca şehrin felanca köyüne bir imam tayin olmuş. İmamın birkaç kızı varmış. İmam efendi söz konusu kızları ile birlikte tayin olduğu köyde tütün yetiştirmeye başlamış.

    İmamın bir özelliği de ağaçlara çok iyi derecede aşı yapabilmesiymiş. Onun yaptığı aşıların tutma ihtimali yüzde yüze yakınmış. Köylülerin bazılarının ağaçlarına güzel güzel meyveler aşılayıp bu aşılar tutunca imamın namı köye yayılmış.

    Bu defa köylüler imamın yanına gidip, "senin tütünlerini köylüler yetiştirsin, senin bütün işlerini biz yapalım, bunun karşılığında sen sadece bizim ağaçlarımıza aşı yap yeter demişler. Ama sadece bağlara ve bahçelere değil dağlardaki yabani meyve ağaçlarına bile aşı yapmanı istiyoruz" demişler.

    imam bu teklifi kabul etmiş. Köylüler imamın tütününü yetiştiriyor, imam ise ister yabani olsun ister yabani olmasın önüne gelen bütün meyve ağaçlarına uygun aşılar yapıyormuş. bir iki sene içinde bütün tarlalar, bağlar, bahçeler hatta dağlar bile kaliteli meyve aşıları ile aşılanmış ağaçların çeşit çeşit meyveleri ile dolmuş.

    O imam yıllar sonra o köyden başka yere tayin olmuş ama köylüler o imamın bir iki sene içinde binlercesi aşılanmış meyve ağaçlarını ve bu büyük hizmetini unutamamışlar. doya doya çeşit çeşit meyve yemişler ve o imam için dua etmişler. Onun bu güzel hatırasını yıllardır unutmamışlar.

    Bu olay yaşanmış bir olaydır. Bu olayı öğrenince çok hoşuma gitti. Tahribat olarak içimizden güzel aşı yapabilen müridler çıkarsa çok güzel sosyal etkinlikler düzenleyip binlerce yabani ağacı aşılayabilir, halkın yararına sunabiliriz.

    Saygılar, Sevgiler...

    Ben yüzmeyi ördeklerden öğrendim.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SyspioniC
    SyspioniC's avatar
    Kayıt Tarihi: 26/Eylül/2007
    Erkek

    olabilir de oraya gelene kadar başka faaliyetlerde bulunuruz  :|


    "Derviş Yunus bu sözü eğri büğrü söyleme, Seni sorguya çeker bir Molla Kasım gelir."
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bloodmage
    bloodmage's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Nisan/2010
    Erkek

    Hocam aşı yaparız sorun değilde , dağdaki ağaca aşı yapmanın mantığını anlamadım :D  Onu da geçtim çelilk yaparsın aşı yapacağına , az daha araştır konuyu .


    İndia İndia !
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erdem358
    erdem358's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ocak/2006
    Erkek
    Sana bir tarim öğrencisi olarak şunu söyliye bilirim aşi her zaman yapilmaz 7-8 aşi tipi vardir her kez kolay kolay aşi yapamaz lakin sonzamanlarda hobi bahçeciler için aşi makaslari yapidi 50 - 60 tl ye bulunabilir. TAHRİBAT' in teknoloji disinda böyle sosyal sorumluluk projelerinde görmek hoş olur . misal TAHRİBAT hatira ormani. detayli bilgi istiyorsan pm den ulaşa bilirsin

    Yav he he
Toplam Hit: 1309 Toplam Mesaj: 4