Microsoft Office 2010 Ücretsiz Olacak.

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Asosyal
    Asosyal's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Ocak/2010
    Erkek

    Microsoft'un ücretsiz Office hakkında yaptığı açıklama merakları giderdi.

     

    Şu anda Beta sürümü yayınlanmış olan Office 2010'un tam sürümü piyasaya çıktığında bizi bir sürpriz bekliyor olacak. Word ve Excel'i de içinde barındıran Office 2010 Starter sürümü ücretsiz olarak kullanılabilecek.

    Öncelikle bu sürümde her45 saniyede bir değişen reklam alanı bulunacak. Microsoft'un  başkan yardımcılarından Chris Capossela'nın yaptığı açıklamaya göre bu reklam alanlarında gösterilecek reklamlar hiç bir şekilde kullanıcıdan bir bilgi çekilerek yönlendirilmeyecek. Yani siz otomobillerle ilgili bir metin yazarken reklam alanında otomobil reklamları görmeyeceksiniz. Bu ilişkilendirmeyi yapmak yazılan dokümanın içeriğinin taranmasını gerektirdiği için bir bakıma kişisel bilginin gizliliğinin de ihlali anlamına geliyor. Böyle bir tepki almak istemeyen Microsoft, reklam alanında tamamen rastgele reklamlar gösterileceğini ve zaten belli bir süre sadece Microsoft'un kendi reklamlarının döneceğini açıkladı.

    Bildiğiniz gibi Google, Gmail'e gelen e-postalarımızın içeriğini tarayarak uygun reklamları ekranın sağ tarafında listeliyor. Microsoft böylece rakibi Google'a açık bir gönderme yapmış oldu.

    Bunların dışında Office 2010 Starter'da PowerPoint programı da bulunmayacak. Word ile çalışırken makrolar kullanılamayacak, otomatik tablolama yapılamayacak, metne yorum eklenemeyecek (başkasının eklediği yorumlar görülebilecek). Excel'de ise girilen değerler grafiğe dönüştürülemeyecek.

    Şu aralar yeni bir bilgisayar satın aldığımızda içinde genellikle Office 2007'nin 60 günlük deneme sürümü bulunuyor. Office 2010 Starter ile Microsoft'un hedefi ise piyasaya sürülen yeni bilgisayarların %80'inde Office 2010 Starter sürümünü sunmak.

    Ofis belgeleri ile internet üzerinden ücretsiz olarak çalışabildiğimiz Google Docs gibi tarayıcı tabanlı uygulamalar her geçen gün gelişmeye devam ederken Office 2010 Starter'ın gelecekte nasıl bir başarı yakalacağı şimdiden merak ediliyor.    

    Yeni Office 2010'un önümüzdeki ay raflarda olması bekleniyor.

    Kaynak : cnetturkiye


    Kurumuş yeşil otları Toprak Olmuş umutları Gökte mazi bulutları Bu mezarda bir garip var... // Ne hayasızca tahaşşüd ki ufuklar kapalı Nerde-gösterdiği vahşetle bu bir Avrupalı
Toplam Hit: 1197 Toplam Mesaj: 1