folder Tahribat.com Forumları
linefolder Yazılımlar / Diğer Programlar
linefolder Microsoft Teknolojilerinin Geleceği



Microsoft Teknolojilerinin Geleceği

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ugurben
    ugurben's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Nisan/2003
    Erkek
    Homer bunu yazdı
    attackatak bunu yazdı

    Microsoft'un elinde developerlar için Visual Studio gibi bi canavar varken, firmalar için de excel gibi manyak bişi varken hiç bir şey olmaz hocam...

    tamamda hocam ms office,xbox,Visual Studio ile yeterli rekabeti sağlayamaz.

    bence adını saydıgınız bıu uc uygulama ıs gorur dıger taraftan 

    PHP mukemmel rakıp web uygulamaları ıcın


    sevdigim 3 turk atasozu.. 1- besle kargayı atsın iftirayı, 2- yayılma sivril ( bu bir çin atasozudur), 3- luzumsuz eşek sucuk olur ( buda bir çin atasozudur ) ve son olarak, 4- ak akçe karagün kara akçe ak gün içindir...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nessaj
    nessaj's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Mayıs/2010
    Erkek
    ugurben bunu yazdı
    Homer bunu yazdı
    attackatak bunu yazdı

    Microsoft'un elinde developerlar için Visual Studio gibi bi canavar varken, firmalar için de excel gibi manyak bişi varken hiç bir şey olmaz hocam...

    tamamda hocam ms office,xbox,Visual Studio ile yeterli rekabeti sağlayamaz.

    bence adını saydıgınız bıu uc uygulama ıs gorur dıger taraftan 

    PHP mukemmel rakıp web uygulamaları ıcın

    PHP'nin diğer teknolojilerden öne çıkan yanları nelerdir?

    Bkz: http://www.quora.com/Quora-Infrastructure/Why-did-Quora-choose-Python-for-its-development

    nessaj tarafından 13/Mar/14 16:24 tarihinde düzenlenmiştir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Homer
    Homer's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Temmuz/2007
    Erkek

    up olsun

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

    çok uzun yıllardır ms yazılım geliştirme çözümlerini kullanan biri olarak microsoftu gerçekten taktir ediyorum. Adamlar sürekli sistemlerini geliştirip değiştiriyorlar, sabit bir yapıdan öte, çağa uygun olan teknolojiyi geliştiriyorlar. Tutarsa eyvallah tutmazsa da geliştirmeyi durduruyorlar. Ya  geliştirdikleri bir sistemin daha farklı bir boyuta geçirmeyi planladıklarında eski sisteme destek vermiyorlar ve kullanıcıları yeni sisteme geçmeye zorluyorlar. 

    bunun örneği asp-> asp.net dir.

    ondan önce söylediğim ise silverlight dır. Mesela adamlar hem wpf hem de silverlight ı geliştirdiler (expression edion ile profesyonel anlamda tasarımlar yapabiliyorsun v.s.), işin ilginci silverlight tutmadı, flashın yerini almadı.. bu işin önderliğini de daron yöndem yaptı ama türkiye de çok ilgi görmedi. Ama wpf, daha çok tercih edildi. O yüzden iş ilanlarında gerek tr de gerek avrupada bir çok masaüstü geliştirici arayan kişiler wpf bilen eleman istiyorlar, ama silverlight ilanı çok rastlamadım.

    Birde IDE lerinden bahsetmek gerekilirse, Visual Studio gerçekten 10 numara bir geliştirme platformu. Bir çok dil ve IDE ile haşı neşir olmuş biri olarak çok bariz görülüyor ki VS nin eline kimse su dökemez.. 

    Microsoft, kral olarak kendine C# ı seçti ve zaten yazılımcılara baktığımızda oranlar açık şekilde görülüyor. Azure a da yatırım yapıyor geleceği düşünerek ancak henüz yeteri kadar serpilmedi. Windows phone olayı da android-ios gibi patlamadı. Çünkü insanlar windows a alışmışlardı, telefonlarda farklı bir sistem gördüklerinde onu kullanmayı tercih ettiler. Özellikle android tabanlı sistemlerin ucuz ve market uygulamaları fazla olmasından dolayı çok yaygınlaştı. MS gibi nokia da bu pazara çok girdi, ama bundan sonra toparlayabileceklerini sanmıyorum. Zaten gördüğüm kadarıyla nokia da android OS lu telefon üretecek..  Belki gelecekte tuşlu cep telefonundan akıllı telefona evrildiği gibi, akıllı telefonlardan bir şeye evrildiğinde MS önderlik yaparsa yine liderliği alabilir..

     


    Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Nisan/2007
    Erkek

    Çok değil en fazla 20 yıl sonra cep telefonu aramaları bana göre sadece internet üzerinden olacak, yani abone telefon hattatına ihtiyaç duymayacak sadece internet bağlantısı olması yetecek, bu gibi gelişimleri baz alırsak 15-20 yıla kalmadan koca pc ler tarih olacak diye biliriz devir tamamen taşına bilir küçük aygıtlar tarafından yönetilecek, buna en güzel örnek google gözlükleri kısacası microsoftun yeni bir teknoloji çıkarması gerek milyonlarca satır kod yazıp pcler için işletim sistemi yazmak geleceği şekillendirmez, sen bundan 30 yıl öncesini şekillendirdin bak apple nasıl koydu farkı iphone ve tabletler ile, şimdi sıra google gözlüklerde,


    Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nessaj
    nessaj's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Mayıs/2010
    Erkek

    @unbalanced

    "Visual Studio gerçekten 10 numara bir geliştirme platformu"

    IntelliJ kullandın?

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Elif - Efe
    rakkoc
    rakkoc's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Aralık/2003
    Homo
    nessaj bunu yazdı

    @unbalanced

    "Visual Studio gerçekten 10 numara bir geliştirme platformu"

    IntelliJ kullandın?

    Borland'n C builder'indan Delphisi Keil, CCS gibi idelerden powerbuilder netbeans eclipse sharpdeveloper gibi ideleride kullandim ama vs ile arasindaki en onemli fark bir dil ile gercekten entegre olmus olmasi kutuphane kendine ait olmasinin, isletim sisteminin kendine ait olmasinin buyuk bir avantaji var microsoft tarafinda ve bunu ciddi anlamda kullaniyor.

    Xcode & Macos ikilisini bu saydiklarimdan ayri tutuyorum. VS'in Windows 7 ile iliskisinin mukemmeligini gormemek mumkun degil bence.

    Database kendine ait, Yazilim dili kendine ait, Gelistirme ortami kendine ait, isletim sistemi kendine ait, Sanallastirma kendine ait, Sharepoint gibi bir sey yapiyorsan uygulamada kendine ait. Bunlar cok ciddi avantajlar sunuyor. Bu avantajlari heba edebilir de batira bilirde.

    WCF uygulamasi yapiyorsam mesela programdan cok config dosyasi yazmak zorunda kaliyorum ve bu bir yazilimci olarak beni memnun etmiyor.

    POS cihazlarina uygulama gelistiriyoruz Notepad++ ile C yazmak daha zevkli geliyor vstudioda config duzenlemekten


    Bu aralar fazla yogunum. Unuttugum seyler oluyorsa affola. DM vs atın.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    akustikelektrik
    akustikelektrik's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Şubat/2013
    Erkek
    Mustafa bunu yazdı
    Homer bunu yazdı
    u235 bunu yazdı

    Windows ölmez,ofis programlarıda ölmez.Ama asp.net,windows phone sallantıda bence.Mssql de revaçda değil gördüğüm kadarıyla.

    Windows Phone öleceğini hiç sanmam hocam.Satışları artan oranda gidiyor market büyüyor.

    Windows Phone 8'in kaderi Haziranda çıkacak olan 8.1 güncellemesiyle belli olacak.Ya vezir edece yada rezil edip bırakacak Microsoft.Telefonu alanlar ucuz ve Nokia markasına kanıp alıyor.Ha stabil mi stabil orası ayrı fakat bi cacık yapamıyorsun.Her şey kısıtlanmış.Apple'dan beterler.Puzzle gibi menü tasarımı var.Wireless açmak için iki saat ayarlar>wifi>aç yapmak yerine Android ve ios'taki gibi yukarıda bildirim çubuğunu çekip direk açılma yapsa ölürlerdi sanki.

    Hocam dediklerinin çoğuna katılıyorum. Ama ucuz olduğu için falan demişsin, orada yanlışın var. 800 liralık xperia p cep telefonumu kenara bırakıp 1000 liraya lumia 820 aldım. xperia beni en az 10 kere yolda koydu. Ne zaman acil işim olsa kilitlendi, kapanmadı, açılmadı falan. Zaten bataryası da çıkmıyor telefonun. Bu sebeble aldım lumia telefonu. Bir kere bile yolda koymadı,gayet akıcı telefon. Pratik çalışıyor. Uygulama desteğini de artırıyorlar. Kötü özellikleri de var tabi, onları yazmadım buraya :)

Toplam Hit: 2935 Toplam Mesaj: 29