folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Midye Dolma Saklama Süresi?



Midye Dolma Saklama Süresi?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RimPalace
    RimPalace's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 23/Şubat/2016
    Erkek
    HoLyCat bunu yazdı
    RimPalace bunu yazdı

    üçyol ottoman midye fiyatı uygun 130 küçük 20 

    110 orta 30 lira

    amk oranın.. 

    Geçen geldiğimde blader ile aldık. 3 5 tane yedikten sonra hepsini çöpe attık.

    Bir midye ancak bu kadar kötü olur.. 

    @Noname sokağa çıkıp elini sallasan 50 tane midyeciye denk gelirsin. Birisini yakalayıp sorman daha iyi olur. 

    Ek olarak, 12 saat den fazla saklanmıyor midye.. 

    yok be aga seviyom ben oranın midyesini ben gece 10 gibi alıyorum sıcak geliyor o saatte


    Cumhuriyet rejimi için en ufak rahatımı bile feda etmem.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Ağustos/2005
    Erkek
    xylgn_ bunu yazdı

    o midyeleri yediysen osurugunda pis kokar soliyim. denizle yosun kokusu karisimi baharatli baharatli. migdeni bir yikat kendine gelsin.

    Araba mı bu iç dış yıkatayım :D


    ...said addicted.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Mart/2008
    Erkek
    noname bunu yazdı
    xylgn_ bunu yazdı

    o midyeleri yediysen osurugunda pis kokar soliyim. Denizle Yosun kokusu karisimi baharatli baharatli. miğdeni bir yikat, kendine gelsin.

    Araba mı bu iç dış yıkatayım :D

    Tiksinecekler okumasın..

     

     

     

    Biraz sallayacağım ama haklılık payı var gibi. Şöyle;

    Şimdi bu midye, tam olarak kapalı bir besin gıdası değil. Suyla, tuzlu da olsa, doğrudan temas halinde, ve dışarıda Su içerisinde bir hâylice de mikroskop'ik canlılarla da temas hâlindedir, tahminim. Ve bu Mikroskop'ik canlıların,  mide asidinden etkilenmediğinden geçtiğini, mide ve bağırsaklarda yaşayabildiklerini düşünelim. Bir de sindirim enzim'inden kalan maddeleri(basit protein ve yağları, kendisi de böyle), şimdi detayını tam olarak bilmediğim mekanizmalar vasıtasıyla, sindirip metabolik artık olarak Metan,kükürt,azot gibi basit uçucu bileşik(?) elementel(?) (yada molekül'er(?)) gazların kaynağı olarak çıkardıklarını düşünürsek, sonuç olarak son ürün bir hayli kokulu olacaktır, diye düşünüyorum. Burada önemli olan, son ürün çeşitliliği ve miktarı tahminim. Belki bu yosunlar içerisindeki maddeler de, sindirilmiş veya sindirilmemiş, kokunun kaynağıdırlar.

    Protein tükettiğim de üre'm ciddi şekilde kokuyor. Yeşil,aromatik sebzeler tüketince acaip rahatlıyorum. Yalnız bunlar kültür ve ıslah edilmiş olduğu için sanırım, içindeki asit ve mineraller o kadar koku yapmıyor. Sırf karbonhidrat ile beslenince Sapsarı çıkıyor gayta(gaita). Yağda da sıkıntı yok, lâkin çok tüketilmiyor. Kuruyemiş yağı, ama özellikle fıstık ve sarı leblebi acaip gaz yapıyor, lâkin kokusu çok etkileyici değil. ^^"D

     

    RitmFarbRacourci tarafından 09/May/19 21:21 tarihinde düzenlenmiştir

    I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
Toplam Hit: 2856 Toplam Mesaj: 24
buzdolabı midye dolma