Miknatis Ve Plasma
-
Bu iki seyin yapilarindan bahseder misiniz?Ayrintili olursa daha iyi olur.
-
maddenin 4. halidir plazma. gazdan sonra gelir.
Plazma bir tür gazdır; normal gaz halinden farkı, yapısında atomlar ve moleküllerin yanısıra iyon ve elektronlerın da mevcut olmasıdır.
Günlük yaşantımızda herhangi bir maddenin sıvı halden gaz haline dönüşmesi esnasında gerçekleşen, atom ya da molekül yapılarının korunduğu yalnızca bir evre değişimiyken bu evre değişimi sıcaklığının yükselmesi durumunda gazda iyonlaşma süreci hızlanır. İyonlaşma ise elektrik iletkinliği demektir; madde plazma halini alır. Zaten plazmanın da gazlardan ayrı, en belirgin özelliği elektrik iletkenliğinin iyi oluşudur.
ornek?
- Fluoresan lambalardaki dusuk basincli ve yuksek gerilimli gazlar
- Kaynak yapma aletinden cikan mavi ates
- Yildirim, Simsek
- Kutup isiklari (Auroralar)
- Atmosferin ust tabakalari (Iyonosfer)
- Yildizlar, gunes
- Gunes ruzgarlari
- Yildizlar arasi gaz bulutsulari
- Atom bombasi patlamasinda olusan ates topu
- Kurukluyildizin kuyrugu -
miknatisin nesini bilmek istersin. oyle odevin falan varsa google da ara daha iyi.
-
peki "plasma kapilar" nedir
bunlar USA da nukleer arastirmalarda kullanilan labaratuvarlarin kapilar
gaz gibi asili ancak bulundugu yerden ayrilmiyor
ve transparan
sis gibi bir yapisi var
sanirim radyasyonu atmaya yariyor
miknatisin molekuler ozelligi hakkinda bilgi isterim
bu arada odev degil,merak -
ferrormagnet denen metaller demir gibi bunlarin manyetik dipolleri ayni yonu gostermeye egilimlidir. bir demir parcasi alip uzerinden akim gecirirsen bu metal uzerindeki tum dipoller iki kutuplu tek dipolmus gibi davranirlar. ve demir gibi bazi metaller manyetik alandan ciktiktan sonrada manyetik dipolleri yonlerini degistirmez. diger maddelerde manyetik alan biter bitmez dipoller homojenik her yonu gosterdigi icin miknatislik ozelligi gostermez. en kisa iste boyle bisey. anlamadiysan anlamadigin yeri sor.
-
plasma kapilar falan hic bilmiyorum google da ara :P
-
Ateş de plazma sanırım, bildiğim kadarıyla?
Mıknatısın ne olduunu ise baktım baktım anlamadım, tek anladıım birbirlerini çektikleri (hadi ya... :) ) -
Dogrudur,ates de plazmadir.
miknatisin yapisi belli ancak o yapiyi olusturan nedenler benim ilgilendigim.Yani elektromiknatis degil de,dogal miknatis -
dogal miknatislarla elektro miknatislarin temel yapisi ayni. anlattim yukarda. bilmek istedigin neyse ozellikle onu sor belki biseyler yazabilirim.
-
akimla elektron yapilarinin degismesi mantikli ama dogal olarak o yapida bir miknatisi hangi guc tutuyor?nicin kararli hale geri donmuyor?
-
bunun icin biraz kitap karistirmak lazim yani detayi icin su anda diyebilirim ki dogada bazi maddelerde bu bir ozleliktir magnetic dipoller ayni yonu gosterir. ama hangi durumlarda gosterir onu google da arayip buldugunu buraya yazarsan oreniriz
Toplam Hit: 2707 Toplam Mesaj: 11