folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder MİLLİ GAZETE"DEN İDDİA



MİLLİ GAZETE"DEN İDDİA

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    _Diablo_Tyrael_
    _Diablo_Tyrael_'s avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Eylül/2003
    Erkek
    MİLLİ GAZETE"DEN İLGİNÇ BİLİM-TEKNOLOJİ HABERİ VE İDDİA!
    GAZETE"YE GÖRE DÜNYANIN İLK ROBOTLARINDAN BİRİ DE ""ABDEST ALMA ROBOTU""




    BUGÜN MİLLİ GAZETE SAYFALARINI AÇANLAR İLGİNÇ BİR BİLİM-TEKNOLOJİ HABERİ İLE KARŞI KARŞIYA GELDİ. PARİS’TEKİ LOUVRE MÜZESİ’NDE GERÇEKLEŞTİRİLEN VE GÜNÜMÜZ TEKNOLOJİSİNDEKİ ÜRÜNLERİN TARİHTEKİ ÖNCÜLERİNİN ANLATILDIĞI BİR ETKİNLİĞİ KONU ALAN HABERDE, TÜRK TAHİNDEN DE İLGİNÇ BİR ESERİN TANITILDIĞI BELİRTİLDİ. ESERİN İSMİ İSE HAYLİ İLGİNÇ: ""ABDEST ALMA ROBOTU""... GAZETENİN İDDİASINA GÖRE BU ALET TARİHİN İLK ROBOTLARINDAN BİRİ OLMA ÖZELLİĞİNİ TAŞIYOR.
    Fransa"nın başkenti Paris"teki Louvre Müzesi"nin "Ecole du Louvre" bölümünde, tarihi varlıkların dijital teknoloji ortamında tanıtımı yapıldı.

    İki gün süren konferans ve yuvarlak masa gösterimlerine katılan, sahalarında uzman 66 ülkeden yaklaşık 200 kişi, dijital ortamda hazırladıkları tarihi eserlerin tanıtımını yaptılar.
    Ecole du Louvre"daki gösterime İstanbul Bilgi Üniversitesi öğretim üyelerinden Ayhan Ayteş katıldı. Ayteş, El Cezeri"nin 1206 yılında yazdığı "Kitab-ül Hayel" adlı eserinde yer alan belki de dünyanın ilk robotları arasında olacağı söylenilen" "abdest alma robotu"nu dijital teknoloji çalışmasıyla tanıttı.
    Ayteş, çalışmasıyla ilgili olarak, "Robot, Artukluoğlu boyu hükümdarı için özel olarak yapılmış. Abdest alma robotu tamamen suyla işliyor. Abdest alma işlemi bittiği zaman robotun üst kısmında bulunan kuş öterek abdest alma işleminin bittiğini haber veriyor. Abdest alan kişinin kurulanması için havlu servisi için hazır olduğunu kuş öterek haber veriyor. Bu otomat veya şimdiki deyimle robot belki de ilk olabilir" dedi.

    Yasal Uyarı: Anayasanın 135.maddesinin 26.fıkrasına göre oyunlarda hile yapmak çok ayıptır.
Toplam Hit: 1842 Toplam Mesaj: 1